Hronika

Osnovni sud u Podgorici dobio dvije nove sudnice

Osnovni sud

Podgorički Osnovni sud dobio je četiri nove kancelarije, od čega dvije sudnice i dvije kancelarije za savjetnike, saopšteno je Dnevnim novinama iz tog suda.

Kancelarije su napravljene tokom ljetnje pauze na prvom i drugom spratu suda, u dijelu u kojem je prethodno bio hol velike površine.

“Tokom ljetnje pauze renovirano je stepenište suda (od prizemlja do trećeg sprata), velika sudnica, kabinet predsjednice suda i jedna sudnica”, navodi se u odgovorima dostavljenim iz Osnovnog suda.

Iz suda nijesu mogli saopštiti tačan podatak koliko je novca utrošeno prilikom renoviranja, navodeći da je radove finansirao i njima rukovodio Sekretarijat Sudskog savjeta, Direkcija za javne radove i Direkcija za imovinu.

Podsjetimo, početkom juna Sudski savjet izabrao je Željku Jovović za predsjednicu Osnovnog suda u Podgorici. Tokom 2018. godine Osnovni sud u Podgorici je postigao bolje rezultate rada u odnosu na prethodnu godinu, kako u pogledu broja riješenih predmeta, tako i u odnosu na kvalitet rada iako je radio sa manjim brojem sudija. Naime, u 2017. godini je riješeno 97,85 odsto u odnosu na priliv predmeta, dok je u 2018. godini riješeno 102,7 odsto u odnosu na priliv.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ida
Gost
Ida

A u sudnicama… kvarljiva roba. Spolja gladac a unutra jadac.

Doca
Gost
Doca

Evo realnosti drustva, umjesto 2 skole, 2 bolnice, 2 sluzbe gradjana.. mi dobijemo ovo

Pih
Gost
Pih

Realno, vise se sudimo no sto ucimo. Nazalost, mnogo se lijecimo i sve je ovo tuzna slika naseg drustva

Send this to a friend