Hronika

Osumnjičeni za seksualno uznemiravanje pušten iz pritvora

V. Đ. (44) iz Srbije, koji se tereti da je seksualno uznemiravao svoju maloljetnu kćerku (17), pušten je da se brani sa slobode, nakon dana koliko je proveo u pritvoru, saznaje Pobjeda.

>>>Otac osumnjičen da je seksualno zlostavljao maloljetnu kćerku>>>

Odluku je donijelo vanraspravno vijeće Osnovnogsuda u Podgorici, koje je uvažilo žalbu branioca osumnjičenog V. Đ. advokata Ranka Radonjića.

Radonjić je bio kategoričan u tvrdnjama da nijesu bili ispunjeni uslovi za određivanje pritvora jer, kako je kazao, protiv njegovog klijenta ne postoje dokazi da je počinio krivično djelo koje mu se krivičnom prijavom stavlja na teret.

Advokat je podsjetio da je njegov klijent negirao navode iz krivične prijave.

Osumnjičeni je u četvrtak pred tužiocem ispričao da ga je kćerka prijavila jer nije podržavao njenu emotivnu vezu.

Iz policije su ranije saopštili da je riječ o seksualnom uznemiravanju, te i da su istražitelji posumnjali nakon izjave koju je djevojčica dala nakon što je pobjegla od kuće.

“V. Đ. je 29. januara prijavio da je njegova maloljetna kćerka nestala iz kuće 22. januara i da ima saznanja da se nalazi u Podgorici u kući kod osobe čije ime je naveo. Nakon što je pronađena, djevojčica je dovedena u službene prostorije policije gdje je u prisustvu radnice Centra za socijalni rad dala izjavu. Kazala je zašto je napustila porodičnu kuću”, navode iz policije.

Djevojčica je ispričala da je napustila kuću jer je „otac krajem 2016. godine u njihovoj porodičnoj kući dodirivao rukama po tijelu“.

Send this to a friend