Hronika

Osumnjičeni za smrt dječaka u pritvoru zbog opasnosti od bjekstva

Nerminu Šišiću (28) koji je osumnjičen da je na smrt pretukao petnaestomjesečnog dječaka, i djetetovoj majci Jeleni Jovović, tužilac Zoran Vučinić odredio je pritvor do 72 časa zbog opasnosti od bjekstva, saznaje CdM.

Tužilac je kazao da zbog interesa istražnog postupka ne može da saopšti da li su osumnjičeni negirali krivicu.

“Višem državnom tužilaštvu u Podgorici od strane CB Podgorica danas je podnijeta krivična prijava protiv  N.Š. zbog postojanja sumnje da je juče izvršio krivično djelo teško ubistvo na štetu dječaka, kojeg je prethodno zlostavljao”, kazao je tužilac nakon saslušanja za CdM.

Majka dječaka se tereti za kršenje porodičnih obaveza. Tužilac je dodoao da će istraga pokazati da li se osumnjičena može dovesti u vezu sa ovim ubistvom.

>>>Preminuo dječak koji je brutalno pretučen>>>

Dječak je jutros preminuo od povreda zadobijenih nakon što je pretučen.

Kako saznaje CdM, početak današnjeg saslušanja je kasnio jer osumnjičene, navodno, niko od advokata nije želio da brani.

Saslušanje u Višem tužilaštvu (Foto: CdM)

Iz policije je saopšteno da je Nermin Šišić iz Tuzle uhapšen jer je osmnjičen da je ubio dječaka, a majka dječaka Jelena Jovović je privedena zbog sumnje da nije ispunjavala porodične obaveze.

“Policiju su juče zaposleni iz podgoričke Hitne pomoći obavijestili da je iz ulice Radosava Burića u Podgorici, u Dječiju bolnicu KCCG transportovalo maloljetno dijete muškog pola staro 15 mjeseci sa vidljivim tragovima nasilja“, saopštila je Uprava policije.

Dovođenje na saslušanje (Foto: CdM)

Policija sumnja da je Šišić duže vremena fizički zlostavljao maloljetno dijete, te da je majka dječaka Jelena Jovović tom prilikom zanemarila svoje zakonom propisane porodične obaveze, usljed čega je dijete zadobilo teške tjelesne povrede opasne po život od kojih je danas preminulo.

Majka Jelena Jovović je juče kazala ljekarima i policiji da je dijete prije mjesec palo i da su odatle modrice po glavi i tijelu, te je tvrdila da su mu tako i zubi polomljeni.

To je podgrijalo dodatnu sumnju kod istražitelja, ali i to što nije izgledala potrešeno, a na pitanje ko je otac djeteta odgovorila je “Neznani junak”.

Sve ovo, a najviše povrede, za koje je ustanovljeno da nijesu nastupile prilikom pada već da je u pitanju prebijanje, policajcima je bilo više nego dovoljno da privedu dječakovu majku i njenog partnera.

Žana Bojanić, Željka Bojanić

Send this to a friend