Hronika

Otac napadnutog dječaka: Zovite policiju, rješenje nijesu batine

Otac dječaka (Foto: TVCG)

Otac napadnutog dječaka romske nacionalnosti, kojeg je preksinoć napao Podgoričanin Velibor Bošković (33) kaže da šta god da se utvrdi da je njegov sin uradio, zakon treba da sprovode nadležni, a ne bahati pojedinci.

Fizički napad se dogodio oko 21 sat u Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog u Podgorici, gdje je Bošković, u društvu dva prijatelja, ispred objekta brze hrane nogom u glavu udario četrnaestogodišnjeg dječaka kojeg je prethodno maltretirao, jer ga je sumnjičio da mu je nešto ukrao iz vozila.

<<<Osumnjičen da je tukao dijete i djevojku koja ga je štitila>>>

Bošković je potom napao i Podgoričanku M. L. (27) koja je pokušala da zaštiti dječaka.

“Došao sam u policiju a dijete mi je bilo isprebijano. Dječak je rekao da se sagao ispod auta samo da zaveže vezicu na obući. Napadač je mislio da je htio nešto da mu ukrade. Šta god da se desilo treba pozvati policiju, rješenje nijesu batine. Žao mi je i tu djevojku što je dobila batine”, kaže otac dječaka za TVCG.

Djevojci je pružena medicinka ‘pomoć u Urgentnom centru, a dječaku u Dječjoj bolici. Oboje su lakše povrijeđeni.

Boškoviću je određen pritvor do 72 sata. Oj je inače povratnik u vršenju krivičnih djela, a ranije je osuđivan zbog dva napada na policajca, učestvovanja u tuči i zbog razbojništva.

Send this to a friend