Hronika

Pažin očekuje da Srbija uhapsi Maroviće

Potpredsjednik Vlade Zoran Pažin očekuje da će Srbija uhapsiti Svetozara i Miloša Marovića, te ih izručiti Crnoj Gori.

Pažin je danas pozdravio najavu ministra unutrašnjih poslova Srbije Nebojše Stefanovića da ta zemlja priprema snažne represivne akcije protiv svih učinilaca krivičnih djela u Crnoj Gori koji bi bježanjem u susjednu Srbiju mogli pokušati da izbjegnu pravdu.

>>>Srpski MUP zbog bezbjednosti zabranio ulazak desetinama Crnogoraca<<<

Očekuje, naglasio je, da će te aktivnosti u Srbiji uključiti hapšenje i izručenje Marovića, koji su pravosnažno osuđeni u Crnoj Gori i za kojima su na zahtjev Crne Gore raspisane međunarodne Interpolove potjernice.

>>>Stefanović poručio da Srbija neće biti poligon kriminalnih obračuna crnogorskih klanova<<<

“Nakon što ni nakon godinu dana nijesmo dobili nikakvu informaciju o postupanju nadležnih organa Republike Srbije po Interpolovim potjernicama u slučaju Svetozara i Miloša Marovića, javne izjave potpredsjednika Vlade Stefanovića dobar su povod da, i ovim putem, izrazim očekivanje da će gospodu Maroviće, koji se po saznanjima nadležnih organa Crne Gore nalaze na teritoriji Srbije, nadležni organi Srbije lišiti slobode i omogućiti da budu upućeni na izdržavanje zatvorske kazne u Crnoj Gori”, naveo je Pažin.

Kako je zaključio, srpski bezbjednosni i pravosudni organi će u Crnoj Gori, kao i do sada, imati pouzdanog partnera u borbi protiv svih oblika kriminala, koji, nažalost, ne poznaje granice.

Ž.N.

Send this to a friend