Hronika

Jovanović osumnjičen za ubistvo Mitrovića: Pet mjeseci planirao zločin i tri puta mijenjao identitet

Crnogorska policija identifikovala je osumnjičenog za ubistvo Igora Mitrovića (39) iz Bara, koji je usmrćen u sačekuši u blizini svoje kuće u reonu Zelenog pojasa, između Šušanja i Črvanja. U pitanju je Nikola Jovanović (54) iz Zaječara, koji je u bjekstvu.

<<<Bar: U pucnjavi ubijen Igor Mitrović, policija traga za napadačem<<<

“Podnijeta je krivična prijava od strane Uprave policije Višem državnom tužilaštvu u Podgorici protiv N.J. zbog postojanja osnova sumnje da je 18.jula oko deset sati  u naselju Šušanj u Baru izvršeno krivično djelo teško ubistvo na štetu Mitrović Igora. Podnošenju krivične prijave predhodilo je sprovođenje niza mjera i radnji od strane VDT u saradnji sa Upravom policije”, kazao je na današnjoj konferenciji za medije tužilac Grujo Radonjić.

Radonjić ističe da kada je u pitanju identifikacija počinioca ovog krivičnog djela, od posebnog značaja je bila sardnja u pogledu pružanja međunarodno pravne pomoći od državnih organa Srbije.

“Tužilaštvo će donjeti naredbu o sprovođenju istrage u odsustvu okrivljenog i od suda zahtjevati raspisivanje potjernice protiv počinioca ovog teškog krivičnog djela”, rekao je tužilac.

Jovanović se, kako je istaknuto, trenutno potražuje jer je u bjekstvu, a Crnu Goru je napustio dva dana nakon ubistva.

“Sumnja se da je pomenuto lice izvršilo teško ubistvo na štetu Igora Mitrovića na način što je prišao njegovom vozilu marke “Fiat” i iz pištolja kalibra devet milimetara, za sada nepoznate marke, ispalio u predjelu glave oštećenog više projektila nakon čega je Mitrović preminuo na lice mjesta. Izvršilac je iskoristio priliku kada se Mitrović sa svojim vozilom uključivao sa lokalnog na magistralni put u Šušnju, kada je njegova supruga izašla iz vozila da odloži smeće u kontejner. Djelo je izvršeno na očigled dvoje maloljetne djece Mitrovića koja su bila na zadnjem sjedištu”, istakao je Aleksandar Bošković, rukovodilac Grupe za suzbijanje krvnih i seksualnih delikata.

Bošković naglašava da se  N.J. trenutno potražuje jer se nalazi u bjekstvu. Dodaje da se prema podacima policije Srbije osumnjičeni ne nalazi na teritoriji te zemlje.

“N.J. je boravio u Baru pet mjeseci, od februara do izvršenja ubistva. Precizno je izučio kretanje žrtve, njegove navike i djelovao je u kritičnom trenutku. Obezbjedili smo materijalne i personalne dokaze i dio materijala smo poslali kolegama u regionu. Od strane kolega iz Srbije dobili smo potvrdu da se radi o ovom licu”, kazao je Bošković.

On dodaje da je osumnjičeni višestruki povratnik izvršenju krivičnih djela sa oružjem, otmica, prevara. Kako tvrdi, pravosnažnim presudama u Srbiji N.J. je osuđen na kaznu zatvora od ukupno 13 i po godina do 1997, 1998 godine. Nakon toga za krivično djelo otmica  osuđen je na osam godina, 2015. je izašao iz zatvora.

“Nemamo dokaz, ali sumnjamo da se radi o sukobu kriminalnih grupa. Tokom istrage objavili smo fotografiju osobe koja se nalazi na biciklu kao počinioca ovog djela. Na to je bilo dosta negativnih komentara javnosti u smislu omalovažavanja rada policijskog tima koji je radio ovu istragu i da se pružaju lažni podaci. Evo sada imamo potvrdu da se radi o tom licu.”, istakao je Bošković.

Dodaje da ono što je u znatnoj mjeri otežalo istrazi jeste da je osumnjičeni u skladu sa pozitivnim propisima Srbije tri puta mijenjao lično ime i prezime i dokumenta.

Drago Spičanović, načelnik Centra bezbjednoati Bar, ističe da su dan nakon ubistva počeli sa izuzimanjem video nadzora sa lica mjesta.

“Kad smo dobili od kolega iz Srbije podatke o kakvom se licu radi, nismo imali dileme da je to izvršilac. Mislim da su zadnji rezultati dokaz da Crna Gora nije zemlja u kojoj se lako može izvršiti neko krivično djelo”, kazao je Spičanović.

Crnogorski istražitelji su još na početku istrage kolegama iz Srbije, a i još pet zemalja proslijedili fotografiju ubice koji je u žrtvu ispalio smrtonosne hice u Mitrovića, naočigled njegovo dvoje maloljetne djece i supruge. To je rezultiralo i identifikovanjem Jovanovića.

“Nakon naše interne provjere utvrdili smo da lice nije sa naše teritorije Tada smo odlučili da izađemo u javnost sa onom slikom. Operativno smo nakon desetak dana imali i podatke o njegovoj ruti kretanja”, naveo je Spičanović.

<<<Javite ako vidite ovog čovjeka: Osumnjičen za ubistvo Igora Mitrovića<<<

Podsjećamo, na Mitovića je pucano u trenutku kada je na magistralnom putu Bar- Sutomore zaustavio automobil kako bi njegova supruga izbacila smeće u obližnji kontejner.

Prerušen u prosjaka, sa slamenim šeširom na glavi, ubica je prišao prozoru automobila kojim je upravljao Mitrović i u njega ispalio nekoliko metaka. Potom je pištolj uperio prema Mitrovićevoj supruzi koja je krenula prema autu. Ubica nije povukao obarač već je poslije nekoliko trenutaka pobjegao na biciklu.

Tih nekoliko sekundi, bilo je dovoljno da se supruga žrtve prisjeti da je ubicu gledala i ranije u blizini njihove porodične kuće, što je kasnije rekla i inspektorima.

Ovaj detalj je bio signal inspektorima Centra bezbjednosti Bar da izuzmu sve video zapise sa kamera postavljenih u blizini mjesta gdje je Mitrović likvidiran i detaljnom analizom, dođu do osobe za koju su uvjereni da je potegla oroz.

Danonoćnim radom i analizom snimaka inspektori su “izdvojili” osobu za koju su posumnjali da je ispalio smrtonsone hice u Mitrovića. Na fotografiji koja je tada dostavljena medijima vidi se čovjek na biciklu, godina starosti između 45 i 55 godina, prosijed, u sivoj majici i kratkim pantalonama.

Dalja policijsko tužilačka istraga, pokazala je da je upravo ta nepoznata muška osoba, deset dana prije likvidacije skoro svakodnevno obilazila i osmatrala teren, prikupljala podatke o kretanju žrtve.

Osim supruge, i Mitrovićev komšija potvrdio je da je mušku osobu, sa slamenim šeširom u nekoliko navrata gledao u kraju gdje živi.

Snimci su potvrdili ranije pretpostavke istražitelja da je Mitrović bio praćen i da je ubistvo bilo planirano jer je ubica znao kada meta izlazi iz kuće sa porodicom i da će se po ustaljenoj navici zaustaviti kod kontejnera, kako bi supruga izbacila smeće.

U okviru istrage ovog ubistva, saslušano je više od dvadeset svjedoka među kojima su se našle i bezbjednosno interesantne osobe.

S.Đukanović, Že.Bojanić

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
----
Gost
----

malo cudno kako se za ova 2 ubistva odma nesto nalaze “ubice”….nesto policija od jedan put proradila ?

VICTORIA
Gost
VICTORIA

Hoćeš li dobiti kredit? Da li vam ozbiljno zahteva hitan zajam da započnete svoj biznis? Da li ste u dugu? Ovo je vaša šansa da postignete svoju želju, pružamo lične kredite, poslovne kredite i sve vrste kredita sa 2% kamate za više informacija molimo vas da nas kontaktirate putem e-maila ([email protected])

mulat
Gost
mulat

Dodji da ja tebi dam jedan kredit

----
Gost
----

Admine ? Ima li te ? O_o

Switzerland ?
Gost
Switzerland ?

Neka se čuva vaso vukotic u Zaječar ??

Switzerland ?
Gost
Switzerland ?

Ovakvi u spuz kokice prodaju ?

Dukljanin
Gost
Dukljanin

trba nove zatvore pravit. ..treba ih dozuvotno izolirat. ..treba kazna 4x puta da se poveca. . Ovo su professionelle ubice. ..mora se pod hitno mijenjat kaznjeni zakon. …svi pred licem pravde. . Zakon se mora postovat ..

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Bravo. .Bravo u bjekstvu je al ce bit (zapatan do kraja zivota )…koji ubica (monstrum pred zenom i đjecom)…Dobro je dolija a biciklo i kesa (ubica ka iz filma)

cinik
Gost
cinik

Kese su bile fatalne. I Mršića su optužili preko kese.

Putin
Gost
Putin

Ovaj ima vise kose nego ovaj na slici.Pise nawlov mijenjao identitet 3x u tekstu nista navedeno. Hapsen zbog oruzja i kindapovanja.Nikad pucnjave itd. Ono je odradio profesionalac vjerovatno na onakav nacin, ne ovaj panjat. Sto bi bacao taj cuveni sesir s glave da ga bolje kamere zabiljeze. Trazite ga ,a dokaza bez.posle ce bit da mu placamo sto lezao nevin

vvv
Gost
vvv

dje se kriju svi ti ljudi…

Primorac
Gost
Primorac

Tu oko nas, nasmijani i ljubazni.

marko
Gost
marko

ovog Jovanovica vec jedu ribice nedje u more ili je zazidan vec nedje jer se zna sta se sad radi sa otkrivenim ubicama

Switzerland ?
Gost
Switzerland ?

Treba ga sve ispitat jer treba ukinut mrežu srpsku mafijasku u crnu goru. ……. ??

KRALj NIKOLA
Gost
KRALj NIKOLA

pa ormalno da ce da pobjegne, kad ste objavili u sve novine.. trebali ste mu poslat poziv postom..

Blavor
Gost
Blavor

Da nijesu objavili trazili bi da objave , saberi se pa se oduzmi

Blavor
Gost
Blavor

Jedini nacin da se stane na put ovijem maloumnicina je da kazne budu drakonske , za bombase , placene ubice i ostale zvijeri , u kavez i izolovat od drustva , pa na njihovom primjeru da se uče nove generacije mladih , persoektivnih i kreativnih placenih ubica

Wednesday
Gost
Wednesday

Slažem se. Od kad ukidosmo smrtnu kaznu puče nam crna pogibija!

Nata
Gost
Nata

I ko je taj Jovanovic, sto tako mucki ubi covjeka pred djecom?

Pravda
Gost
Pravda

SRBIN

Neiznenadjen
Gost
Neiznenadjen

Kakva si ti dalabu.

tuga
Gost
tuga

Bravo, ali koliko nerijesenih imate, u tom istom Baru.. I ne treba se bas hvaliti za manje od tri mjeseca, da je srece odmah bi se resavalo.

Joksim
Gost
Joksim

Nisu ti ovo akcioni filmovi, 48 sati….

alo
Gost
alo

Joksime 3 covjeka im ubise prosle godine, i dje su stigli? Pojeo vuk magarca.

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Granicna Policija ne radi posa kako treba. .svaki ulazak i izlazak se mora kontrolliert. ..mjesto prijave. .mjesto boravka. ..novac da poraze. ..sumnjiva lica vracat. ..mnogi iz regiona ljeti stizu ne ka turisti nego ka kriminalci. ..Policija mora radit bolje jer za to su placeni

Eto ja
Gost
Eto ja

Ajde bre Hrvatu svi znamo da Crnogorac nisi, treba da te uhapse zbog nacionalistickih komentara.

E viva
Gost
E viva

A ko kaze da je ovaj legalno presa granicu? Je li logicno da se zaobidju evidentiranja na granici kad se planiraju ovakve stvari?? Ukljuci malo kefalo.

Nikad više 1918
Gost
Nikad više 1918

Uđe li svak na granični prijelaz

Love\'Me\'Now
Gost
Love\'Me\'Now

Zemljak, ovaj sa slike i ne izgleda sjmnjiv i opasan kakvih imamo ovdje nabildanih i namrstenih, tesko je to sve, traze ga u 5 zemalja (Alb, Mak, Kos, BiH, Cro) a ja bih dodao i Bugarsku jer je osoba iz Zajecara a to mu je pet km od kuce….

Dobrinjac
Gost
Dobrinjac

Bravo za policiju, jos jedno rasvijetljeno ubistvo

Send this to a friend