Hronika

Piperović: Očekivao sam da tužilac odustane od gonjena Obradovića i Ivanovića

piperovic.jpg

Specijalno tužilaštvo okončalo je istragu u slučaju Telekom i podiglo optužnicu protiv bivših čelnika ove kompanije Miodraga Ivanovića i Olega Obradovića zbog sumnje da su zloupotrijebili službeni položaj.

<<<Slučaj Telekom: Podignuta optužnica protiv Obradovića i Ivanovića<<<

Ova istraga, druga u slučaju Telekom, trajala je još od 2011. godine i, za razliku od prethodne, rezultirala je optužnicom i to protiv Ivanovića i Obradovića. Oni su kao sumnjivi “označeni” u novembru 2015. godine, kada je tužilaštvo donijelo naredbu za sprovođenje istrage.

Tada im je na teret stavljeno da su, zloupotrebom službenog položaja u privrednom poslovanju, nezakonito sebi i drugima pribavili 2.300.000 eura.

Dvije i po godine kasnije podignuta je i optužnica koja je dostavljena Višem sudu u Podgorici na odlučivanje. Krivično vijeće će zakazati ročište na kojem će razmatrati validnost dokaza, koje je Tužilaštvo ponudilo.

Vijeće optužni akt može da vrati na dopunu istrage, obustavi postupak ili da potvrdi optužnicu.

Ivanovićev i Obradovićev branilac, advokat Zoran Piperović kazao je juče za Pobjedu da je nezvanično čuo da je protiv njegovih klijenata podignuta optužnica, ali da je nije dobio.

“Optužnicu ću komentarisati kada je dobijem. Očekivao sam da tužilac odustane od gonjenja”, naglasio je Piperović.

On je u ranijim izjavama saopštio da su njegovi klijenti kod tužioca ispričali da su sve vrijeme koordinirali rad sa Mađarima, da su dokumenta zajedno potpisivali i da je sve odobrila centrala Mađar telekoma. Piperović je tada naglasio da je “to najbolji znak da je sve rađeno transparentno”.

Crnogorski Telekom prodat je 2005. za 114 miliona eura Mađar telekomu, koji posluje u sastavu Dojče telekoma.

17 Komentara na "Piperović: Očekivao sam da tužilac odustane od gonjena Obradovića i Ivanovića"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend