Hronika

Planirano ubistvo boksera Nikole Sjekloće

Nikola Sjekloća

Organizovana kriminalna grupa koja se sumnjiči da je planirala da ubije Baranina Jovana Đurovića tereti se i da je namjeravala da likvidira boksera iz Budve Nikolu Sjekloću. Ove sumnje objelodanjene su u rješenju Apelacionog suda kojim je odbijen predlog za ukidanje pritvora Enzanu Cirikoviću sa Kosova, koji je pred istražnim organima priznao da je bio angažovan da krajem avgusta aktivira bombu i tako ubije Đurovića.

Cirikoviću je pritvor produžen za dva mjeseca, kao i ostalim članovima kriminalne grupe koju su osnovali odbjegli Adnan Osmanagić, brat ubijenog Armina Muše Osmanagića, i Almir Jahović. Kao članovi te grupe označeni su i Darko Milić i Eldan Nurković iz Bara i Đorđe Cicmil iz Budve.

Sjekloća je za Dan kazao da ga niko od državnih organa nije zvao ovim povodom, ali da je čuo da je bio meta nekih ljudi.

“I ja sam čuo za to. Nemam pojma zašto ni kako. Čuo sam neka imena. Ja te ljude ne poznajem, niti imam ikakvo saznanje zašto bi planirali da me ubiju”, rekao je Sjekloća.

On je dodao da Cirikovića i ostale osumnjičene i ne poznaje, te da ne zna ni ko bi mogao naručiti napad na njega.

“Već neko vrijeme nijesam u Crnoj Gori, otišao sam na pripremama za meč, ali sam od prijatelja upozoren da se pazim. Čuo sam to prije dva-tri mjeseca”, kazao je Sjekloća.

Prema saznanjima Dana on se nalazi na spisku svjedoka koje SDT planira da sasluša u nastavku istrage protiv članova ove kriminalne grupe.

U rješenju Apelacionog suda se navodi da osnovana sumnja da je okrivljeni Ciriković izvršio krivično delo koje mu je stavljeno na teret proizilazi prvenstveno iz činjenice da je na prvom saslušanju u Specijalnom državnom tužilaštvu priznao da je angažovan da ubije Đurovića, ali i da počini još dvije likvidacije na teritoriji opštine Budva. Jedan od tih napada odnosio se upravo na Sjekloću.

Ciriković se tereti da je počinio krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, ubistvo u pokušaju u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Milić se sumnjiči za stvaranje kriminalne organizacije i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Đorđe Cicmil je osumnjičen da je počinio krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i ubistvo izvršeno putem podstrekavanja, a Nurković za stvaranje kriminalne organizacije. Pritvor im je produžen zbog opasnosti od bjekstva i uticaja na svjedoke.

Jovan Đurović, koji je bio potencijalna meta ove kriminlane grupe, brat je Luke Đurovića, koji je stradao u saobraćajnoj nesreći u Kotoru u oktobru 2013. godine.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bezobraznik
Gost
Bezobraznik

Čule životinje u šumi da medo ima listu za ubijanje. Svi su se uplašili, a jelen ga prvi ode pitati je li to istina: “Medo, čujem da imaš listu za ubijanje..” “Imam.” “Jesam li ja na toj listi?” “Jesi.” “Sutradan jelena nađu mrtvog.”. Drugi se ohrabri vuk i ode medi: “Medo, čujem da imaš listu za ubijanje.” “Imam.” “Jesam li… Više »

Gunslinger
Gost
Gunslinger

Htjeli su ga ubit jer je dobar sportista hahahaha svojevremeno je tako rekla majka pokojnog Vasa… svi koji su na listi, bavili su se kriminalom. Doticni dobro zna zasto i ko.

ffdffd
Gost
ffdffd

pa sto je ovo bitno…..ovo treba da je nebitna vijest,u ovom momentu kad se crna gora bori najvise sa siromastvom i korupcijom..

Milo
Gost
Milo

Zamafija je odavno.

Dejo IBM💔
Gost
Dejo IBM💔

Slomio sam zub ocnjak treba mi 10 000 da ih sredim. 👍

Zubar
Gost
Zubar

Ne daj se Dejo!

Dejo IBM💔
Gost
Dejo IBM💔

Alma kad bi došla kod mene bio bih kao goran bregovic njemu je žena dzenana. 👍

Goran
Gost
Goran

Imaš li ti duše, Dejo?

Dejo IBM💔
Gost
Dejo IBM💔

Alma ko nabije taj dobije dođi kod mene pa ćemo se boriti za polu mjesec na zastavu. 👍😆

Dejo IBM💔
Gost
Dejo IBM💔

Alma imaš moj broj pa pošalji poruku. 😆👍

Dejo IBM💔
Gost
Dejo IBM💔

Alma ti imaš jedan veliki lokal jel. Kad bi otišla za inostranstvo ti bi ga zatvorila. Ti prodaješ obuću u butik je li alma. 👍

Dejo IBM💔
Gost
Dejo IBM💔

Alma ako sam ti drag možeš sa mnom i pod čergu. 😆👍

Globovanje
Gost
Globovanje

Je li ovaj Darko Milić onaj velji četnik iz srbadije barske , sto mrzi sve nesrpsko 🙂 . Bgm mu smetaju muslimani toliko izgleda , kad sa njima radi 😂

zmaj Borković
Gost
zmaj Borković

Nije,nego kapo Dragan Milić,komandos

Dejo IBM💔
Gost
Dejo IBM💔

Alma oli sa mnom u italiju ima voz za čas do barija. 👍sedam sati vozom. 👍

Dejo IBM💔
Gost
Dejo IBM💔

Alma znaši da ja jos tebe nisam vidio kako izgledaš. 👍

Dejo IBM💔
Gost
Dejo IBM💔

Je li alma kalamperovic nisi se još udala. 👍

Dejo IBM💔
Gost
Dejo IBM💔

Alma nema veze za lokal i onako ne ulazim u njega. Alma jel tebe sestra u ameriku kako se snašla tamo ja ovamo svaki dan plačem kako ću dalje. 👍

Send this to a friend