Hronika

Počinje suđenje Sari Vidak

Sara Vidak

U Osnovnom sudu u Kotoru danas će početi suđenje Sari Vidak (20) iz Beograda zbog napada na sutkinju prekršajnog suda u tom gradu Jelenu Stanišić.

<<<Podignut optužni akt protiv Sare Vidak<<<

Tužilaštvo Saru Vidk tereti za krivično djelo napad na službeno lice u obavljanju službene dužnosti, za koje je zaprijećena kazna zatvora od tri mjeseca do pet godina.

<<<Zbog napada na sutkinju Sari Vidak prijeti kazna zatvora od tri mjeseca do pet godina<<<

Sutkinja Stanišić je fizički napadnuta 14. avgusta nakon što je momku Sare Vidak izrekla prekršajnu kaznu. Međutim, Vidak tvrdi da je sudija nju najprije verbalno i fizički napala, a kada je navodno shvatila šta je uradila optužila je djevojku da ju je napala dok je obavljala dužnost.

Branioci okrivljene Vidak, advokati Srđan Lješković i Ranko Šćekić, naveli su da su putem medija saznali o podizanju optužnice, te da su začuđeni kako je to moglo da se desi kada nijesu saslušana dva ključna svjedoka.

“Postavlja se pitanje da li tužilaštvo ima bolju komunikaciju sa medijima nego što bi, po zakonu, trebalo imati sa braniocima. Drugo pitanje koje se postavlja da li će ovu situaciju mnogo lakše riješiti putem medija ili da to rješavaju institucije sistema”, naveli su ranije branioci okrivljene Vidak.

Hapšenje Beograđanke Sare Vidak, određivanje pritvora od 30 dana zbog napada na sutkinju Suda za prekršaje u Kotoru Jelenu Stanišić, kao i odbijanje jemstva, srpski mediji pretvorili su u politički problem.

<<<Napad na sutkinju Stanišić poprima politički karakter<<<

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić je povodom hapšenja Vidak kazao da “lično osuđujem hajku u crnogorskim medijima bez ikakvih dokaza”, dok je srpski predsjednik Aleksandar Vučić rekao da Srbija prati cijeli slučaj, te da je ovim povodom razgovarao sa ministarskom pravde Srbije Nelom Kuburović.

“Ono što mi kao Srbija možemo da uradimo, činimo. Koliko možemo kao država mi činimo i to treba da znaju i njeni roditelji”, poručio je nedavno Vučić.

Napad na sutkinju Stanišić osudili su ranije ministar pravde Zoran Pažin, predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica, kao i Udruženje sudija Crne Gore.

100 Komentara na "Počinje suđenje Sari Vidak"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend