Hronika

Podgoričanin pretukao sina jer nije htio da ode na spavanje?

Ilustracija

U Osnovnom sudu u Podgorici u toku je postupak protiv Podgoričanina A.P. (39), koji se prema optužnici tereti za nasilje nad svojim maloljetnim sinom (10) kojeg je u avgustu ove godine više puta pretukao. Dnevnim novinama se povodom ovog slučaja obratila majka dječaka M.P. (34) koja je tvrdi da je njenog sina u protekle četiri godine, od kad se razvela od A.P., otac maltretirao i priložila brojnu medicinsku dokumentaciju koja potkrepljuje navode da je dječak pretrpio fizičko nasilje.

Ona je ispričala da od bivšeg muža i svekra, i ona i djeca i dalje trpe maltretiranje, pa se zbog toga u maju ove godine obratila policiji traživši da je zaštiti od stalnog uznemiravanja od strane supruga.

Na osnovu dokumentacije u koju su Dnevne novine imale uvid maloljetni dječak je pred tužiteljkom za maloljetnike kazao da ne želi da ima nikakav kontakt sa ocem jer se neosjeća sigurno pored njega. On je tada kazao kako se sa ocem najčešće prepirao oko odlaska naspavanje.

“Dok me nagovarao da idem da spavam, u jednom trenutku mi je, dok sam sjedio pored njega, stisnutom pesnicom zadao više udaraca po nogama, nekoliko puta, ne sjećam se tačno koliko, kao i po licu. Dok sam bježao pao sam i povrijedio ruku “, kazao je maloljetnik dodavši da ga je majka nakon toga odvela na ljekarski pregled.

Prema nalazu vještaka sudske medicine osim više krvnih podliva u predjelu nogu, konstaovani su podlivi u predjelu lijeve nadlaktice, ispod lijevog oka koji su nastali dejstvom sile odnosno više udaraca pesnicom.

Desetogodišnji dječak je i u februaru prošle godine pretrpio nasilje . Tada je povod za batine, kako je dječak ispričao u policiji, bio neurađen domaći zadatak.

“Kada je vidio zapis od učiteljice počeo je kaišem da me udara po rukama a nakon toga još 28 puta po ostalim djelovima tijela. Brojao sam udarce iako me je jako boljelo. Govorio je da će me, ako se ovo ponovi, odrati od batina. Kada sam dobio ove batine tata je bio pijan, govorio mi da ne govorim nikome ali da batine zapamtim”, izjavio je dječak.

U izvještaju ljekara specijaliste od tog datuma, u koji su DN imali uvid piše kako je dječak zadobio hematome u predjelu lijeve podlaktice, desne lopatice, lijeve natkoljenice i još dva u predjelu grudnog koša.

Podgoričanka M.P. je u razgovoru sa novinarima DN rekla kako se njeno maloljetno dijete, usljed mnogobrojnih tortura od strane oca, osjeća ugroženo, pa ga je zbog toga nekoliko puta prijavljivala policiji.

“Već duže vrijeme imam problema sa bivšim suprugom zbog čega sam više puta podnosila prijave policiji. On je posebno agresivan prema našem sinu, zbog čega je dječak preživljavao traume i strahovala sam od pogubnih posledica koje mogu ostaviti na dijete. Zbog svega toga sa njim moram kod psihijatra i psihologa”, stoji u prijavi od oktobra prošle godine. Podgoričanka priča i kako je u maju ove godine otac dječaka fizički zlostavljao i prijetio mu smrću.

Prilikom saslušanja Podgoričanin A.P. negirao je da je fizički zlostavljao svog sina, navodeći kako smatra da njegova bivša supruga namjerno podosi lažne prijave protiv njega.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
£€$
Gost
£€$

Znate sta, vi iz cdm, makli ste moj komentar dje sam spomenuo dom zdravlja policiju centar za socijalni rad. Dje sam spomenuo proceduru itd. Sram vas bilo. Necu vise da vas citam. Sve ozbiljne komentare micete a ostavljate malogradjanska prepucavanja. Neozbiljni ste. Nikad vise necu da citam CDM!

Ana
Gost
Ana

Ne interesuje me ni ko ni kako samo SPASITE OVO DIJETE!!!

Aaaaaaa
Gost
Aaaaaaa

Slicno sam prezivljavao od svog oca.

Baranin
Gost
Baranin

e jutra ne iscekao junace junacki..a volio bih te sresti u neki ring ili kavez dvije runde

CG NY
Gost
CG NY

Nije roditeljstvo za svakoga!

Crniseverkoreac
Gost
Crniseverkoreac

Ako je ovo tacno, poslati oca na tezak fizicki rad uz obavezno prevaspitavanje svako vece da bolje zaspi, isto kao on svoje dete.

e, pa...
Gost
e, pa...

Da se djeca vaspitavaju rijecima, prije svega licnimponasanjem, pa i sa malo prutica po potrebi, kao sto je bilo i nama, nemam nista protiv. Samo toliko da se ne bi “prepirali” sa normalnim roditeljima. Ali, da ga vaspitavaju pod dejstvom alkohola i pesnicama (ako je tacno) , ruke mu opale, i njemu i svakome ko moze đetetu zlo nanijeti !… Više »

Dejo11devetki💔
Gost
Dejo11devetki💔

Kakva sramota pa ja kad sam imao deset godina kad mi otac reče ajde na spavanje ja sam morao na spavanje. Koliko je mene puta otac prutem isprangijao zbog domaćeg. I jednom za kraj da ga se sjecam cijelog života. 👍

Kotor
Gost
Kotor

Đe je onaj Dejo iz Bara koji nas je uveseljavao svojim komentarima? Molim te promijeni nick jer uporno pokušavaš da ga imitiraš, a daleko si od toga.

Cake
Gost
Cake

Za svadju treba dvoje,krivice na obje bande,zašto?Svak cera svoju,nema tolerancije,dogovaranja.Majke bi trebale malo više tolerancije da pokazu u porodici,kao što su njihove majke kroz cjeli život činjele.Školovale se,radile,radjale,do pola noći kuvale ručak,robu i kuću spremale.Muževi su pomagali , u nabavci i čuvanju djece.Danas Gosopodje,prvo sebe naredjuju,pa drugo sve ostalo koliko su raspoložene i stignu.Svi problemi tada eskaliraju……….Zaboga da ne tripi… Više »

Vladika Rade
Gost
Vladika Rade

Zasto se forsira PODGORICANIN kad je ljetos pisalo da je Srbijanski drzavkjanin sa prebivalistem u Podgorici…

Vladika Rade
Gost
Vladika Rade

Stisnutom pesnicom..!!?? ova djeca danas od 10 godina znaju termine sudske i policijske.. tj ono kad te advokat i majka nagovore.. a najace je brojao sam 28 puta iako je jako boljelo… ovdje treba u zatvor i OCA, i MAJKU i ADVOKATA, i socijalnu radnicu, a dijete u dom!!

Stevo blagajnik
Gost
Stevo blagajnik

A dje ćemo tebe, Vladiko?

Deki
Gost
Deki

U Dobrotu.

wnk
Gost
wnk

Razvedu se, pa se preko djece prepucavaju. Djeca su žrtve svakog, pa i mirnog razvoda, a kamo li ovakvog.

Madlena
Gost
Madlena

Nadlezni organi treba brze i efikasnije da djeluju.

Gost
Gost
Gost

Sram ga i stid bilo pred cijelom Crnom Gorom. Stvarno.

£€$
Gost
£€$

Pravnice ko kaze da majka nema starateljstvo nad djetetom? Ako je dijete boravilo sa ocem pri cemu nije navedeno koliko, to ne znaci da sud nije dodijelio majci dijete i da ona ne vrsi starateljstvo nad njim.

Send this to a friend