Hronika

Podgoričanin pretukao sina jer nije htio da ode na spavanje?

Ilustracija

U Osnovnom sudu u Podgorici u toku je postupak protiv Podgoričanina A.P. (39), koji se prema optužnici tereti za nasilje nad svojim maloljetnim sinom (10) kojeg je u avgustu ove godine više puta pretukao. Dnevnim novinama se povodom ovog slučaja obratila majka dječaka M.P. (34) koja je tvrdi da je njenog sina u protekle četiri godine, od kad se razvela od A.P., otac maltretirao i priložila brojnu medicinsku dokumentaciju koja potkrepljuje navode da je dječak pretrpio fizičko nasilje.

Ona je ispričala da od bivšeg muža i svekra, i ona i djeca i dalje trpe maltretiranje, pa se zbog toga u maju ove godine obratila policiji traživši da je zaštiti od stalnog uznemiravanja od strane supruga.

Na osnovu dokumentacije u koju su Dnevne novine imale uvid maloljetni dječak je pred tužiteljkom za maloljetnike kazao da ne želi da ima nikakav kontakt sa ocem jer se neosjeća sigurno pored njega. On je tada kazao kako se sa ocem najčešće prepirao oko odlaska naspavanje.

“Dok me nagovarao da idem da spavam, u jednom trenutku mi je, dok sam sjedio pored njega, stisnutom pesnicom zadao više udaraca po nogama, nekoliko puta, ne sjećam se tačno koliko, kao i po licu. Dok sam bježao pao sam i povrijedio ruku “, kazao je maloljetnik dodavši da ga je majka nakon toga odvela na ljekarski pregled.

Prema nalazu vještaka sudske medicine osim više krvnih podliva u predjelu nogu, konstaovani su podlivi u predjelu lijeve nadlaktice, ispod lijevog oka koji su nastali dejstvom sile odnosno više udaraca pesnicom.

Desetogodišnji dječak je i u februaru prošle godine pretrpio nasilje . Tada je povod za batine, kako je dječak ispričao u policiji, bio neurađen domaći zadatak.

“Kada je vidio zapis od učiteljice počeo je kaišem da me udara po rukama a nakon toga još 28 puta po ostalim djelovima tijela. Brojao sam udarce iako me je jako boljelo. Govorio je da će me, ako se ovo ponovi, odrati od batina. Kada sam dobio ove batine tata je bio pijan, govorio mi da ne govorim nikome ali da batine zapamtim”, izjavio je dječak.

U izvještaju ljekara specijaliste od tog datuma, u koji su DN imali uvid piše kako je dječak zadobio hematome u predjelu lijeve podlaktice, desne lopatice, lijeve natkoljenice i još dva u predjelu grudnog koša.

Podgoričanka M.P. je u razgovoru sa novinarima DN rekla kako se njeno maloljetno dijete, usljed mnogobrojnih tortura od strane oca, osjeća ugroženo, pa ga je zbog toga nekoliko puta prijavljivala policiji.

“Već duže vrijeme imam problema sa bivšim suprugom zbog čega sam više puta podnosila prijave policiji. On je posebno agresivan prema našem sinu, zbog čega je dječak preživljavao traume i strahovala sam od pogubnih posledica koje mogu ostaviti na dijete. Zbog svega toga sa njim moram kod psihijatra i psihologa”, stoji u prijavi od oktobra prošle godine. Podgoričanka priča i kako je u maju ove godine otac dječaka fizički zlostavljao i prijetio mu smrću.

Prilikom saslušanja Podgoričanin A.P. negirao je da je fizički zlostavljao svog sina, navodeći kako smatra da njegova bivša supruga namjerno podosi lažne prijave protiv njega.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
£€$
Gost
£€$

Znate sta, vi iz cdm, makli ste moj komentar dje sam spomenuo dom zdravlja policiju centar za socijalni rad. Dje sam spomenuo proceduru itd. Sram vas bilo. Necu vise da vas citam. Sve ozbiljne komentare micete a ostavljate malogradjanska prepucavanja. Neozbiljni ste. Nikad vise necu da citam CDM!

Ana
Gost
Ana

Ne interesuje me ni ko ni kako samo SPASITE OVO DIJETE!!!

Aaaaaaa
Gost
Aaaaaaa

Slicno sam prezivljavao od svog oca.

Baranin
Gost
Baranin

e jutra ne iscekao junace junacki..a volio bih te sresti u neki ring ili kavez dvije runde

CG NY
Gost
CG NY

Nije roditeljstvo za svakoga!

Crniseverkoreac
Gost
Crniseverkoreac

Ako je ovo tacno, poslati oca na tezak fizicki rad uz obavezno prevaspitavanje svako vece da bolje zaspi, isto kao on svoje dete.

e, pa...
Gost
e, pa...

Da se djeca vaspitavaju rijecima, prije svega licnimponasanjem, pa i sa malo prutica po potrebi, kao sto je bilo i nama, nemam nista protiv. Samo toliko da se ne bi “prepirali” sa normalnim roditeljima. Ali, da ga vaspitavaju pod dejstvom alkohola i pesnicama (ako je tacno) , ruke mu opale, i njemu i svakome ko moze đetetu zlo nanijeti !… Više »

Dejo11devetki💔
Gost
Dejo11devetki💔

Kakva sramota pa ja kad sam imao deset godina kad mi otac reče ajde na spavanje ja sam morao na spavanje. Koliko je mene puta otac prutem isprangijao zbog domaćeg. I jednom za kraj da ga se sjecam cijelog života. 👍

Kotor
Gost
Kotor

Đe je onaj Dejo iz Bara koji nas je uveseljavao svojim komentarima? Molim te promijeni nick jer uporno pokušavaš da ga imitiraš, a daleko si od toga.

Cake
Gost
Cake

Za svadju treba dvoje,krivice na obje bande,zašto?Svak cera svoju,nema tolerancije,dogovaranja.Majke bi trebale malo više tolerancije da pokazu u porodici,kao što su njihove majke kroz cjeli život činjele.Školovale se,radile,radjale,do pola noći kuvale ručak,robu i kuću spremale.Muževi su pomagali , u nabavci i čuvanju djece.Danas Gosopodje,prvo sebe naredjuju,pa drugo sve ostalo koliko su raspoložene i stignu.Svi problemi tada eskaliraju……….Zaboga da ne tripi… Više »

Vladika Rade
Gost
Vladika Rade

Zasto se forsira PODGORICANIN kad je ljetos pisalo da je Srbijanski drzavkjanin sa prebivalistem u Podgorici…

Vladika Rade
Gost
Vladika Rade

Stisnutom pesnicom..!!?? ova djeca danas od 10 godina znaju termine sudske i policijske.. tj ono kad te advokat i majka nagovore.. a najace je brojao sam 28 puta iako je jako boljelo… ovdje treba u zatvor i OCA, i MAJKU i ADVOKATA, i socijalnu radnicu, a dijete u dom!!

Stevo blagajnik
Gost
Stevo blagajnik

A dje ćemo tebe, Vladiko?

Deki
Gost
Deki

U Dobrotu.

wnk
Gost
wnk

Razvedu se, pa se preko djece prepucavaju. Djeca su žrtve svakog, pa i mirnog razvoda, a kamo li ovakvog.

Madlena
Gost
Madlena

Nadlezni organi treba brze i efikasnije da djeluju.

Gost
Gost
Gost

Sram ga i stid bilo pred cijelom Crnom Gorom. Stvarno.

£€$
Gost
£€$

Pravnice ko kaze da majka nema starateljstvo nad djetetom? Ako je dijete boravilo sa ocem pri cemu nije navedeno koliko, to ne znaci da sud nije dodijelio majci dijete i da ona ne vrsi starateljstvo nad njim.

Maverick
Gost
Maverick

Ne bili vi i vas niko nikad zrtve porodicnog nasilja… Ne znate vi kako je zivjeti sa nasilnikom u istoj kuci i iscekivati torturu svaki ubogi dan… Batine i tortura ne vode nicemu a ostavljaju trajne posljedice… Jos kad procitam da je otac bio pod dejstvom alkohola… Sacuvaj Boze… Drzava da se jace ukljuci u rjesavanje problema porodicnog nasilja jer… Više »

Pedja
Gost
Pedja

A jest tačno, samo me interesuje kako dijete od tri godine nauci da ne dira utičnice, ne otvara zaštićene i ne odljepljuje zalijepljene, nego vam Evropa dade sva prava vama zenama da muškarci sad usisavaju kucu i lizu pod za sobom, eto to ste napravile od crnogorsko cojstva i junastva” da bi vi izasla u provod po evropskim standardima uz… Više »

Zetatrans
Gost
Zetatrans

I Nebi li vi nikad zrtve laznog prijavljivanja,zato sto se podrazumijeva da su ocevi i muzevi nasilnici,za rad drugih interesa.isto tako stojis nemocan i prodjes golgotu ni kriv ni duzan i ostane ti trauma za cikeli zivot.i otome itekako drzava treba da povede racuna.

Anonimous
Gost
Anonimous

Zar je lazno prijavljivanje sto je dijete modro bilo od batina, i po glavi i po tijelu?!? Sram te bilo

Krsto
Gost
Krsto

Pitanje da li je bio pod dejstvom alkohola. Ko je radio alko-test? Majka. Ja mislim da je ovo dijete razspeto između majke i oca krenulo lošim putem. Vjerovatno već prkosi ocu, zuji u telefon do ponoći, ne uči i čkovjek ne mora biti pijan da upane u afektivmo stanje, kad ne idkontroliše svoje ponašanje. Nego kako god žene i đeca… Više »

SVAKI DAN BRUKA
Gost
SVAKI DAN BRUKA

E kuku nama lisi djece…Nidje postovanja vise nema..Niko nikoga ne vidi samo iz interesa..A tek djeca kako se PREVASPITAVAJU..
SVE STO BJESE NEKADA NENORMALNO DANAS POSTADE NORMALNO…
I OBRNUTO…

Bokelj
Gost
Bokelj

Ovo samo u ludom montenegru

Irvas
Gost
Irvas

koliki debil moraš da budeš pa da napišeš ovako nešto?

Dragutin
Gost
Dragutin

Otvori srbijanske portale, “junače”. Tamo je med i mleeeeko.

Jozo
Gost
Jozo

A gdje si pročitao da majka nije staratelj djeteta?

Ruki
Gost
Ruki

Daleko bilo da sam na stranu nasilja, ali mislim da je prut po nogama korisna i obavezna metoda u uzgoju djece

sjda
Gost
sjda

Uzgoju ??? Procitah li ja ovo dobro …

Buducnost
Gost
Buducnost

i ne osjeca zajedno 🙂

Pedja
Gost
Pedja

A dje ste komentatori sto titrate nasilnike, cudi me da dijete ovog puta niste osudili, da mora da je krivo nesto, da su i vas tukli roditelji kao male, pa ste sad tako dobro ispali. Zabranio bih Pravni fakultet za takve, a ne pravnicima da se nazivate

Region
Gost
Region

Tema je ovo danas… A pitanje “zašto”, ne može biti argument ako ne navedeš ratlog, odnosno, “zato”

Sotir
Gost
Sotir

Podrska za oca.

Leo
Gost
Leo

E glup si pravnice do zla boga. Nigdje ne pise da je starateljstvo dato ocu, postoje slucajevi kada podjednako roditelji dijele starateljstvo. Drugo, u dodjeli starateljstva cesto presudnu ulogu igra novac, majka vjerovatno nema velike prihode pa stoga dijete ide onom roditelju koji moze da ga izdrzava. Trece, ako laze majka da li lazu ljekari i djecak?

Bole
Gost
Bole

Coek sa strane bi pomislio da su nam sudovi nepristrasni i nekorumpirani, da se nista preko veze ne moze zavrsiti 🙂

Hola
Gost
Hola

Gdje piše sa kim dijete živi, kome je pripalo starateljstvo?
Stidi se ovakvog svog komentara.

Darko
Gost
Darko

Jos malo oa cemo u zatvor ici samo ako ih mrko pogledamo .

hematom
Gost
hematom

nije problem u mrkom pogledu, ovo dijete je imalo hematome od premlacivanja. procita li ti tekst junace?

Sony
Gost
Sony

Strasno!! Strozije kazne !!

Damir
Gost
Damir

Sto bix volio da sretnem toga xrabrog tatu da se pogledamo oci u oci bio da vidim kolko je xrabar da ga stavim na svoje mjesto

Bole
Gost
Bole

Ima nas jos sa istim zeljama. Lako mu se na djetetu izivljavati.

Zetatrans
Gost
Zetatrans

Eto ga svi osudiste samo na osnovu iskaza majke,njemu sud ne treba.znate li koliko je slucajeva laznok prijavljivanja i kolike su kazne u praksi i znate li kako je biti zrtva laznog prijavljivanja? Ne znate.a koliko vidim vi bi se borili isto nasilnim metodama.spremni smo samo na osnovu necije price poslati nekog na giljotinu.majka prica sa novinarima a od oca… Više »

Anonimous
Gost
Anonimous

Podlive djeteta su lazirali, podmetnuli? Sta, majka je ubila boga u njemu pa vodila kod doktora da kaze kako ga je otac tukao? Skalaj malo

Zetatrans
Gost
Zetatrans

Neandrtalac skalaj sudija malo i procitaj bolje tekst.povrede su utvrdjene al ne i kako su nastale i poslije prbog prijavljivanja kad se dokaze ide se u zatvor.jesi nekad cuo za cedomorstvo,ma svasta su ljudi spremni pol tu nije bitan.ja ne osudjujem niti presudjujem bilo kome za razliku od tebe mali covjece i to na osnovu par recenica.sta ces revi ako… Više »

Miks
Gost
Miks

Ti si bio zrtva laznog prijavljivanja jel? A muci tu nesretnice nesretni , kod nas je svaki drugi muskarac nasilnik u kuci ili nad zenom ili nad djecom ! Nas je otac krvnicki tukao , majku maltretirao a sve jer mu nekad supa nije bila topla . Zao mi je sto sam se rodio tada kada nije bilo moguce zaliti… Više »

Zetatrans
Gost
Zetatrans

Nesrecnice nesrecni ti si prosao kroz jednu muku a ja kroz drugu.vidis kako gledas samo kroz svoj primjeru i sudis svima jer si ti prosao kako si prosao a ja sam prosao isto kroz pakao kao zrtva necije bolestine i siszema koji je jednako los za sve.e vidis kakva je razlika izmedju tebe i mene.ja ne sudim nikome niti govorim… Više »

JAAA
Gost
JAAA

Zasto sudstvo ne reaguje..Ovom djetetu ce ostati dozivotne posledice i pored psihologa i srucnjaka ..Zar treba da bude nedaj boze ubijeno da bi se drzava probudila…Strasno je koliko nasilja ima kako u porodicama tako i medju vrsnjacima…Na svako. Koraku vlada nasilje u drustvu…Zalosno

PGHremeplov
Gost
PGHremeplov

Članak počinje sa “U Osnovnom sudu u Podgorici u toku je postupak protiv…” i ti stavljaš komentar “Zasto sudstvo ne reaguje..”

super si

ZEMLJO OTVORI S
Gost
ZEMLJO OTVORI S

Zalosnije je da hoce zakon da uvedu da NAS DJECA VASPITAVAJU A NE MI NJIH..Zalosno ovo dijete ..Nije jedino ..nijesam za nasilje ali jesam PROTIV VAS KOJI HOCETE ZAKONE DA SPROVODITE DA DIJETE PREVASPITAVA RODITELJE…VI CDM ovci “”””VRLO DOBRO RADITE NA ZAKONE I PRAVDU…”””

Severus
Gost
Severus

E da mi je u oktagon sa ovom junačinom 5 minuta

Tramp
Gost
Tramp

Severina neka Seve lako se na tastaturu kocit

Mr.Evil
Gost
Mr.Evil

Nijesi shvatio, Trampe, u oktagon, obojici po tastaturu, pa ko brži!

Send this to a friend