Hronika NEVENKA JOVANOVIĆ OPTUŽILA POLICIJU DA PRIMORALI NJENOG SINA DA POTPIŠE IZMIŠLJENU IZJAVU

Podgoričanin priznao krivicu u zamjenu za terapiju?

Podgoričanka Nevenka Jovanović optužila je pripadnike Uprave policije da su njenog sina Dušana primorali da potpiše priznanje za četiri razbojništva, zbog čega je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvorau trajanju od tri i po godine, piše Dan.

Ona tvrdi da su policijski inspektori njenog sina primorali da potpiše izrežiranu izjavu, govoreći mu da će terapiju koju je primao dobiti tek nakon potpisa.

Iako je tužioca prilikom saslušanja upozorio na to, on, kako tvrdi Jovanovićeva, to nije uzeo u obzir, već je osumnjičeni tada mora da pročita tu izjavu iz policije koja je ušla u zvanični zapisnik sa saslušanja.

Da nije kriv i da je bio primoran da daje lažne izjave, odnosno priznanja, okrivljeni Jovanović je ponovio i prilikom suđenja u Osnovnom sudu u Podgorici. Ipak, sudija to nije cijenio kao istinit iskaz, već ga je oglasio krivim i osudio ga na tri i po godine. Tu presudu potvrdio je Viši sud u Podgorici.

“Ne znam na osnovu kojih dokaza su ga osudili, budući da je objasnio da je bio primoran da u policiji potpiše izjavu kako bi dobio terapiju. Koliko je sve izrežirano govori i podatak da mu nijesu dozvolili da saslušanju u policiji i tužilaštvu prisustvuje njegov advokat. Osim toga, prilikom pretresa oni su kod njega pronašli nešto novca, koji su mu odmah vratili. Od kada se osumnjičenima za krađu novca vraća novac? Takođe, nijedna od četiri radnice koje su opljačkane nije prepoznala Dušana kao počinioca krivičnog djela”, saopštila je Jovanovićeva.

Kako je istakla, dokaz da je u pitanju policijska namještaljka je i to što je u zvaničnom policijskom saopštenju navedeno da je prilikom hapšenja od njenog sina oduzet pištolj, kao i garderoba koju je koristio prilikom izvršenja krivičnog djela.

Ipak, u svim zvaničnim spisima, pa i u pravosnažnim presudama, navedeno je da je u pitanju startni pištolj marke Blow.

Dušan Jovanović je uhapšen početkom marta i u spuškom zatvoru je već 10 mjeseci.

Razbojništva za koja je osuđen počinjena su mjesec dana ranije.

10

avatar
1000
8
2
0
 
9
awetinjaBob RockPodgoricaMrgudDule
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
awetinja
Gost
awetinja

Majka zadnja sazna

Podgorica
Gost
Podgorica

Sigurno se drogira

Mrgud
Gost
Mrgud

Ima li u Spužu jedan da je kriv. Svi na pravdi boga osuđeni.

MIki
Gost
MIki

Izostavljen je jedan mali detalj, o kakvoj se terapiji radi, da nije možda narkoman?

Ac Milan
Gost
Ac Milan

Odje nesto dismra…

Mina
Gost
Mina

Ovaj mucenik je od strane nasih strucnih sudija osudjen na tri godine zatvora zbog razbojnistva,a Sveto i njegov sin,koji su ojadili Crnu Goru za stotine miliona ,na istu kaznu ili,zapravo,sin za manju.O cemu se tu radi i sto nam to govori?

Dule
Gost
Dule

pa sve je jasno kao dan , nekome se moze nekome se ne moze…

Bob Rock
Gost
Bob Rock

Radi se o drustvenoj opasnosti. Nije isto pokeasti drzavu kroz institucije sistema i prijetiti oruzijem da bi oteo. Iako, u normalnoj drzavi i sistemu bi marovic & Co., dobili po 10 godina i vratili sve sto su uzeli,ali…

Skeletor
Gost
Skeletor

Opet ponavljam, kada GOD pomisliš da je sve ok ipak nije ni fer ići ok!

Bob Rock
Gost
Bob Rock

Ako vi gospodjo tvrdite da nije on, onda sigurno nije. Vi ste objektivan neprisrasan svjedok. Ni jedan kriminalac nije kriminalac, svima je policija namjestila dokaze i izvukla priznanja,ccc

Send this to a friend