Hronika

Podgorička policija rasvijetlila četiri podmetanja požara, dvije osobe uhapšene

Foto: Ilustracija

Podgorička policija rasvijetlila je četiri podmetanja požara i uhapsila dvije osobe.

“Službenici Centra bezbjednosti Podgorica obezbijedili su materijalne dokaze koji upućuju na sumnju da su B.S. (48), D.A. (41) i I.G. (23) izvršili krivično djelo izazivanje opšte opasnosti u sticaju sa krivičnim djelom uništenje i oštećenje tuđe stvari”, saopšteno je iz Uprave policije.

Oni se sumnjiče da su od 19. decembra 2019. godine do 16. januara 2020. godine izazivali požare na više lokacija u Podgorici, kojom prilikom je u potpunosti uništeno ili izgorelo pet motornih vozila, čime je nastupila veća materijalna šteta.

Požar su, kako se sumnja, podmetnuli u decembru 2019. godine kada su na auto placu u potpunosti uništena dva vozila.

Zatim, ovaj auto plac takođe je bio meta podmetanja požara u avgustu 2019. godine a izvršilac je uhapšen i nalazi se u Istražnom zatvoru.

Sumnja se da su požar podmetnuli i 12. januara 2020. godine na dva vozila jednog privatnog preduzeća od kojih je jedno u potpunosti uništeno a na drugom je nastupila veća materijalna šteta, te i 16. januara 2020. godine kada je u potpunosti uništeno i vozilo u privatnom vlasništvu.

“Nakon kriminalističke obrade B.S. i D.A. su uhapšeno uz krivičnu prijavu su privedeni nadležnom državnom tužiocu zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo izazivanje opšte opasnosti u sticaju sa krivičnim djelom uništenje i oštećenje tuđe stvari. Ovom krivičnom prijavom obuhvaćen je i I.G. koji se već nalazi u Istražnom zatvoru zbog drugog krivičnog djela”, saopšteno je iz Uprave policije.

Policija je juče pretresla stan i druge prostorije koje koristi B.S. u Podgorici kada je pronašla i oduzela 193 komada municije.

“Protiv njega je nadležnom državnom tužiocu podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija”, navodi se u saopštenju.

Načelnik  CB Podgorica Milovan Pavićević kazao je da nastavljaju sa trendom kvalitetnih rezultata.

“Djelujemo odlučno i efikasno, zapaženi rezultati su i na polju rješavanja krivičnih djela u vezi požara i eksplozija, a podsjećanja radi procenat rasvijetljenosti ovih djela u 2019. bio je 89 odsto”, istakao je Pavićević.

3

avatar
1000
3
0
0
 
3
CrtaniFilmValterSlavko
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
CrtaniFilm
Gost
CrtaniFilm

Požar svijetli svakako

Valter
Gost
Valter

Pogledaj ovu makanju od 50 god,kola pali,sram ga bilo!

Slavko
Gost
Slavko

Ostala jos samo 124 ubistva i 67 podmetanja pozara.

Send this to a friend