Hronika

Podignuta optužnica protiv šest osoba zbog šverca 2,5 tone kokaina

Foto: CdM
Foto: CdM

Specijalno državno tužilaštvo je Specijalnom odjeljenju za suđenje za krivična djela organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina Višeg suda u Podgorici, predalo optužnicu protiv M.B., Z.K., N.N., R.V., N.B. i Z.D. zbog sumnje da su švercovali 2,5 tona kokaina i 59 kg metamfetamina, saopštio je specijalni tužilac i portparol SDT-a Vukas Radonjić.

Oni se sumnjiče za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

“Osnovano se sumnja da su, kao pripadnici kriminalne organizacije, ostvarujući kriminalni plan, krijumčarili radi prodaje 150kg kokaina i 59 kg metamfetamina, morskim putem, od Belgije do blizu Australije, u periodu od septembra do decembra 2020. godine”, pojasnio je Radonjić.

Istom optužnicom se stavlja na teret M.B. i krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, zbog krijumčarenja 380kg kokaina, morskim putem, preko Sjevernog mora do Švedske, u maju 2020. godine, okrivljenima M.B. i Z.K., krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, zbog krijumčarenja radi prodaje 1.834kg kokaina, od Južne Amerike do Španije, u periodu od kraja januara do druge polovine februara 2021. godine.

“Okrivljenima M.B. i N.B. se stavlja na teret i krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, zbog krijumčarenja radi prodaje 199 kg kokaina, morskim putem, od Belgije do blizu Australije, u periodu od kraja januara do sredine marta 2021. godine”, istakao je Radonjić.

U optužnici je predloženo da se okrivljenima produži pritvor.

8

avatar
1000
4
4
0
 
7
liberal 2006SajoMuzicasacasa21Relax
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Sajo
Gost
Sajo

Pitanje je koliko su kvalitetne ovolike optuznice?

Crnogorac777
Gost
Crnogorac777

SKY NIJE DOKAZ! Momcina sloboda!

Muzi
Gost
Muzi

A pravda i istina ništa…samo nije dokaz…đe ćeš veci dokaz nego sto ljudi niđe ne rade ili za 700 e a imaju milionsku imovinu

liberal 2006
Gost
liberal 2006

SKY aplikacija je proekat EU,CIE i DEA e u koi su ulozene ogromne pare dase raskrinka CG jama bez dna.Onaj ko kaze da SKY aplikacija nie validna radi otvoreno protiv CG i EU integracija,toje bacanje prasine u oci NATO u USA i Evropi

DolinaBogova
Gost
DolinaBogova

Jesu li maloljetni ? Pa samo inicijala .

cina
Gost
cina

Kako su pozureli nesto, no presude nema ni jedne.Sto sa tim!

Relax
Gost
Relax

Presude ce biti u vrijeme Evropa Sad 3, 4, 5,…….

casacasa21
Gost
casacasa21

Dzaba ti evrpa sad 10, cekaj ti.Zavuci rukave jel ce ti inflacija ponjeti sve sto imas.

Send this to a friend