Hronika

Podignute optužnice protiv inspektora Boškovića i Juretića i investitora Nenezića

Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru podiglo je optužnicu protiv dva suspendovana inspektora za građevinu i urbanizam Ministarstva održivog razvoja i turizma  Zorana Boškovića i Vladana Juretića zbog krivičnog djela primanje mita, i investitora Boška Nenezića zbog davanja mita, saopštilo je Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru.

Bošković i Juretić uhapšeni su 2. novembra po nalogu Višeg državnog tužilaštva u Podgorici, zbog sumnje da su počinili krivično djelo primanje mita.

Ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović podnio je 1. novembra ostavku na tu funkciju, nakon što je 31.oktobra emitovan snimak na kom je budvanski investitor Nenezić tvrdio da je Juretiću i Boškoviću davao novac više puta tokom jula 2018. godine.

<<<Juretiću i Boškoviću određeno zadržavanje do 72 sata>>>

<<<Vladanu Juretiću i Zoranu Boškoviću određen pritvor do 30 dana>>>

<<<Pavle Radulović podnio ostavku>>>

Kako navode iz Tužilaštva u Kotoru, građevinsko-urbanističkom inspektoru Boškoviću se na teret se stavlja i krivično djelo zloupotreba službenog položaja u pokušaju.

Investitor Nenezić saslušan je 5.novembra  je u svojstvu osumnjičenog za davanje mita uhapšenim građevinskim inspektorima.

<<<Tužilaštvo saslušalo investitora osumnjičenog za davanje mita Juretiću i Boškoviću>>>

Optužnica je dostavljena Osnovnom sudu u Kotoru radi kontrole i potvrđivanja”, saopšteno je iz Tužilaštva u Kotoru.

Građevinskim inspektorima Vladanu Juretiću i Zoranu Boškoviću je 4. novembra nakon saslušanja u podgoričkom Višem sudu određen pritvor do 30 dana.

<<<Bošković i Juretić tvrde da im je namješteno>>>

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković obratio se 1. novembra Tužilačkom savjetu dopisom u vezi sa slučajem korupcije u Urbanističko-građevinskoj inspekciji Ministarstva održivog razvoja i turizma i ukazao da je, uprkos zakonitom, blagovremenom i savjesnom postupanju policije, izostala efikasna akcija tužilaštva.

<<<Marković nakon Radulovićeve ostavke pisao Stankoviću: Izostala efikasna akcija tužilaštva>>>

Nakon Markovićevog dopisa oglasio je i vršilac dužnosti Vrhovnog državnog tužioca Ivica Stanković,  koji je zatražio je od rukovodilaca Osnovnog državnog tužilaštva u Kotoru i Višeg državnog tužilaštva u Podgorici da mu hitno dostave izvještaje o postupanju u predmetu povodom korupcije u Ministarstvu održivog razvoja i turizma.

<<<Stanković od tužilaca u Kotoru i Podgorici zatražio izvještaje zbog korupcije u MORT-u>>>

“Ukoliko se utvrde propusti u radu, zbog toga će se snositi odgovornost”, poručio je tada Stanković.

M.D.

23

avatar
1000
16
7
0
 
23
baba Veka21.majPravnikBnjjBnjj
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
21.maj
Gost
21.maj

Bolje biti građevinski inspektor u CRNOJ GORI nego premijer vlade u JAPANU

Pravnik
Gost
Pravnik

Što tužilaštvo ne zaštiti ovog čovjeka kao svjedoka saradnika?

baba Veka
Gost
baba Veka

Vladan Juretić i Zoran Bošković će biti zaštićeni svjedoci!

Bnjj
Gost
Bnjj

Zbog davanja mita znači štiti se korupcija u državnim organima, ko smije sada da odbije da damito. Umjesto da Nenezić bude nagrađen oni mu optužnicu

Petar
Gost
Petar

Kako i da ne.

Petar
Gost
Petar

Kako i da ne kao i dosad

Svjefol
Gost
Svjefol

Budala je trebala da ih prijavi, cim su trazili pare a ne da im daje kovertu, pa ih prijavi nakon godinu dana… A sada ce sva trojica da igraju sah, u zSpu…

Ukrajinac
Gost
Ukrajinac

Naivni Nenezić nije znao kako funkcionišu stvari u Budvi.Sigurno mu se nije dopala suma koju je morao u kovertu da stavi pa sve to snimio da bi ispalo da je u pitanju reket.U stvari je u pitanju mito što znači da sva trojica zaslužuju Spuž-i primaoci i davalac mita.

Anonimus
Gost
Anonimus

Neverovatno kako tužilaštvo vrijeđa inteligenciju svakog državljanin cg sa svojim izjavama i presudama, sa svojim ponašanjem i datim izjavama u sređenim državama nebi s jeli da priđu sudu a kamo li da pomisle da tamo traže posao, sram Nas sve bilo, nisu oni krivi

Milojka
Gost
Milojka

Stvarno ovaj Nenezić je pretjerao.

Ozil
Gost
Ozil

Da je srece juretic ne bi izlazio iz tvorza … ojadio je mrcni narod i sirotinju

Knjiga
Gost
Knjiga

Čuš zbog primanja mita. Pa valjda zbog traženja mita. Tako će ispasti da je ovaj mrčo kojeg su reketirali otpočeo krivično djelo a ne oni pa će ih sud osuditi ili uslovno ili blago a ovoga investitora žestoko. Eto takvi su nam tužioci. Ne vide osnovnu logiku: Što bi on njih snimao ako ga ovi ne reketiraju? Tako se moji… Više »

Bnjj
Gost
Bnjj

Svakome ko ima grama mozga je jasno da tužilaštvo štiti državne službenike ogrezle u mafiju

Vlado19784
Gost
Vlado19784

A jel dignuta optuznica i protiv koverte?

ne treba
Gost
ne treba

Sad ;e i protiv Medojevica vjerovatno.

Mirko i Slavko
Gost
Mirko i Slavko

Umjesto nagrade njemu kriv prijava, nema nasih tuzioca na svijetu, jbg kad i njima nije dao , jako im je krivo, oprostiti mu nece, radi protiv drzave

Šta radite
Gost
Šta radite

Zašto ne prihvatate pozitivan komentar???

Djekna
Gost
Djekna

Ovu dvojicu inspektora odmah osloboditi optuzbe, a Nenezicu bar 10godina zatvora. Nasao se on da spijaje kokiko inspektori i ministri primaju mita. Bruka i sramota.

DAKA S-400
Gost
DAKA S-400

Nenezica osloboditi ako donese jos dva snimka . Sala, ! Haha. A mrcenog tuzilastva,pa ovako ste rekli svima u MNE da trpe reketranje i ne prijavljuju ,jer ce te ih kazniti. Hahaha! . Pa covjek je platio iz straha ,jer su ga konstantno reketirali , sto je trebao po tuziocu da uradi. Moze li mi neko reci sto da se… Više »

Brzi
Gost
Brzi

Nesmije čovek reći da nemože ništa da radi ako debelo ne plati. Pi sramote jedne.

eto
Gost
eto

Znaci salje se poruka svima koji objave da su nam sluzbenici korumpirani,da ce i protiv njih biti podnijeta prijava! Bravo vi ga

Vrana vrani...
Gost
Vrana vrani...

Prvu dvojicu će puštit uz opomenu, a investotor će dobiti pola godine i srušiće mu objekat. Vrana vrani oči ne vadi!

Brzi
Gost
Brzi

Sram vas bilo što ne objavljujete moje komentare.

Send this to a friend