Hronika

Pogledajte akciju Alkatraz: Uhapšeno više osoba, zaplijenjena droga i municija

U policijskoj akciji Alkatraz, koja je trajala više od godinu dana, uhapšene su 23 osoba od čega deset danas,a zaplijenjeni su droga i municija, saopštila je Uprava policije.

Crnogorska policija je danas nastavila realizaciju akciju koja je trajala preko godinu dana, pod kodnim nazivom Alkatraz.

“Sa današnjom aktivnošću uhapšene su sve odobe koje su bile obuhvaćena akcijom i razbijen je lanac tzv. ulične prodaje droge u tri grada. U ovoj akciji podnijete su krivične prijave protiv ukupno 23 osobe zbog osnovane sumnje da su se bavila tzv. uličnom prodajom droge na području Podgorice, Bara i Budve. Od ovih 23, danas je procesuirano 13 osoba, dok je 10 osoba procesuirano tokom trajanja akcije. Od 13 osoba koje su procesuirane danas, deset je danas uhapšeno dok se tri osobe već nalaze u ZIKS-u”, naveli su u Upravi policije.

Policija je danas pretresala deset lokacija koje koristi deset osoba, dok je tokom trajanja akcije droga zaplijenjena u još 34 navrata.

“Tokom trajanja akcije pronađeno je i ukupno oduzeto oko 640 grama heroina, 2,1 kilogram marihuane, 2,5 kilograma amfetamina, 350 grama smjese paracetamola i kofeina i manja količina kokaina i buprenorfina, kao i 39 komada pištoljske i puščane municije. Na lokacijama koje koristi pet osoba danas su pronađeni droga i municija odnosno oko 14 grama heroina i oko 44 grama marihuane kao i 39 komada pištoljske i puščane municije. Droga i municija su oduzeti, kao i više telefona sa sim karticama i biće upućeni u Forenzički centar radi vještačenja”, ističu u policiji.

Danas su uhapšeni P.J. (31), N.J. (30), M.R. (40) i N.Đ. (25) iz Podgorice, S.R. (24), V.D. (20) i N.H. (23) iz Bara, N.K. (30) iz Ulcinja, S.K. (21) državljanin Srbije nastanjen u Baru i D.L. (23) iz Nikšića nastanjen u Baru. A krivične prijave danas su podnijete i protiv S.Đ. (40) i B.D. (38) iz Podgorice i M.B. (40) iz Budve, koji se već nalaze u ZIKS-u.

“Svih su osumnjičeni je da su počinili krivična djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Oni se sumnjiče da su u dužem periodu, tokom prošle i ove godine, na području Podgorice, Bara i Budve većem broju osoba prodavali  heroin, marihuanu, kokain i amfetamin”, kažu u Upravi policije.

Ne računajući današnju aktivnost, policija je u 34 navrata zaplijenila narkotike od osoba koja su kupila drogu radi konzumiranja i to oko 624 grama heroina, 2,1 kilogram marihuane, 2,5 kilograma amfetamina, 0,5 grama kokaina, četiri tablete buprenorfina i 350 grama smjese paracetamola i kofeina koji se miješa sa heroinom.

Pored toga policija je zaplijenila marihuanu nakon što su je, kako se sumnja, u jednom slučaju osumnjičeni S.R a u drugom slučaju osumnjičeni V.D. prodali maloljetnim licima.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Balkan
Gost
Balkan

Jesu li sve priznali i sada su saradnici

Sakib Aromalji
Gost
Sakib Aromalji

Naletite malo do murtovine, tamo je sumnjivo sve!

Samo nastavite
Gost
Samo nastavite

Samo udri policijo. Ako ih sudije i pušte, iz znamo kojeg razloga, makar ste ih vi malo isprepadali i iscimali.

Suvlasnik šupe
Gost
Suvlasnik šupe

Tako je, oštetite im san.

a, ono...
Gost
a, ono...

U 34 navrata 0,5 grama kokaina ???! hahah….po ovome bi covjek rekao da je nestasica bijelog praha …svaka akcija za pohvalu, ali dajte…pa, u svaki kafic, za samo jednu noc, cete naci bar 10 puta vise , a vi u akciji “koja je trajala preko godinu dana”, u 34 navrata ste nasli 0,5 grama kokaina ???… ovo je dobro mozda… Više »

Don
Gost
Don

Bravo policijo !

Pol
Gost
Pol

Ali evo Nuhodzic najavi da ce ih bolje opremiti sad pa ce i ovome ‘profesionalcu’kakve rukavice naci.E paa..

Hajdemala
Gost
Hajdemala

Vidji ovog sto golim rukama bez rukavica otvara ove kesice i ovo hahahah

Send this to a friend