Hronika

Pogledajte vježbu SAJ-ovaca

Specijalna antiteroristička jedinica (SAJ) je danas, u susret 21. maju Danu nezavisnosti, izvela taktičko pokaznu vježbu u policijskom kampu Zlatica u Podgorici.

“Ovom vježbom specijalci su još jednom pokazali izuzetan stepen obučenosti i koordinacije, a samim tim i spremnost da odgovore svim izazovima”, saopšteno je iz Uprave policije.

Taktičko pokaznoj vježbi prisustvovao je vršilac dužnosti direktora Uprave policije MUP-a Vesko Damjanović sa pomoćnicima direktora i saradnicima, sekretarka MUP-a Vesna Brajović, direktor Direktorata za poslove nadzora MUP-a Danilo Ćupić, direktor Direktorata za strateško-razvojne poslove MUP-a Safet Korać, prethodni komandanti SAJ-a i jedan broj kolega iz policije i drugih državnih organa.

Vršilac dužnosti komandanta SAJ-a Mirko Banović kazao je da je Specijalna antiteroristička jedinica uvijek bila i da će i ubuduće biti na braniku otadžbine, kao najelitnija jedinica koja obavlja najsloženije i najrizičnije zadatke, a koja pritom štiti državni poredak i služi svim građanima Crne Gore.

Vesko Damjanović vršilac dužnosti direktora Uprave policije  rekao je da je ovom vježbom Specijalna antiteroristička jedinica još jednom pokazala osposobljenost i spremnost da profesionalno i uspješno odgovori zadacima, izazovima i bezbjednosnim rizicima, te da je timsko i zajedničko djelovanje svih policijskih organizacionih jedinica pravi način za očuvanje stabilnog bezbjednosnog ambijenta.

“Tokom današnje pokazne vježbe pripadnici SAJ-a su pokazali izuzetnu fizičku spremnost, koordinaciju, obučenost i vještine u više situacija, među kojima su bliska borba uz primjenu borilačkih vještina, napadi na oteto putničko vozilo i autobus i hapšenje više lica, savlađivanje diverzantskih prepreka, napad na zaposjednuti objekat i oslobađanje talaca, rješavanje talačke situacije ispred objekta i upad alpinističkog tima u zaposjednuti objekat”, naveli su iz Uprave policije.

 

12 Komentara na "Pogledajte vježbu SAJ-ovaca"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend