Hronika

Pokrenut postupak: Kako se snimak ubistva Kruščića pojavio u javnosti

Sa snimka

Savjet za građansku kontrolu rada policije jednoglasno je odlučio da formira predmet i pokrene postupak provjere postupanja policijskih službenika u vezi sa pojavljivanjem u javnost snimka ubistva Miodraga Krušćića. Kruščić je ubijen 21. maja oko 18.30 časova u bašti restorana “Palata” u Podgorici.

Članovi Savjeta su ocijenili da je nesporno snimak dokumentovan kamerom sa mobilnog telefona u trenutku kada policijski službenici isti gledaju na originalnom izvoru, što potvrđuje zvuk radio veze i najava, tako javno i nesmotreno, službenih radnji koje se trebaju preduzeti.

“Svi članovi Savjeta su konstatovali da izlazak ovako delikatnih podataka van kruga onih koji bi ih jedini smjeli posjedovati i upotrebljavati u jasne svrhe, pokazuje ne samo nedostatak elementarnog profesionalizma u radu, nego i poražavajući nivo svjesnosti da time krše zakonska, profesionalna, pa i načela ljudskosti i humanosti prema žrtvi, njegovoj porodici i cijeloj javnosti”, navodi se u saopštenju.

Savjet je od v.d. direktora Uprave policije Veska Damjanovića zatražio odgovarajuće podatke i utvrđivanje činjenice kako je snimak dospio u javnosti ukazujući i na pitanje bezbjednosne kulture u policijskoj organizaciji.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ljuta
Gost
Ljuta

cus okle snimak…pa od nekog crnogorca prodar jer im je milo rekao da se snalaze

RS3
Gost
RS3

Ima Migi i majku i brata,sestru….Unakaženi su sa onin snimkom,za čitav život

MNE
Gost
MNE

To je neko od njih prodao novinama koje su snimak, prve objavile.

Send this to a friend