Hronika

Pola godine zatvora za silovanje bivše djevojke

zlostavljanje.jpg
FOTO: Ilustracija

Sudija Višeg suda u Bijelom Polju Vukomir Bošković juče je na ponovnom suđenju izrekao osudu od pola godine zatvora S.A. (37) iz Petnjice zbog krivičnog djela silovanje. Na prethodnom suđenju, pred drugim sudijom, S.A. je zbog nedostatka dokaza oslobođen od optužbe, ali je Apelacioni sud ukinuo presudu i predmet vratio na ponovni postupak.

Petnjičanin je, prema navodima optužnice, 7. jula prošle godine, u jednom mjestu u blizini Berana, a nakon što su se zajedno dovezli do te lokacije, upotrebom sile i prijetnje P.H. (46) primorao na seksualni odnos.

Kako se navodi, P.H. je policiji prijavila da se vidjela sa osumnjičenim u Beranama, te da je on nakon toga odvezao do Lima, ne dozvoljavajući joj da izađe iz auta. Ispričala je da je udario u glavu, a potom primorao na seksualni odnos.

S.A. je kategorički negirao izvršenje krivičnog djela, tvrdeći da mu je cio slučaj “napakovala” bivša djevojka, sa kojom je bio u vezi pet godina.

33

avatar
1000
17
16
0
 
19
MikisvastaCrnogorac99Marija StjuartPero
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Miki
Gost
Miki

Dosadilo joj i odma u policiju

Marija Stjuart
Gost
Marija Stjuart

Sramota….na taj nacin se degradiraju i ponizavaju zene u Crnoj Gori…najgore nesto sto moze da se desi jednoj zeni jeste da bude silovana..to su traume koje ostaju za cio zivot..i onaj sto je zenu izudarao motikom dobio 2 godine..strasno..ako me nesto izbaci iz takta to je nepravda!!!!!

Pero
Gost
Pero

Glupost. Osudiše čovjeka na pola godine jer nema dokaza. Na zapafu bi nju osudili za lažno prijavljivanje.

Marija Stjuart
Gost
Marija Stjuart

Ako je covjek nevin onda povlacim to sto sam napisala…ali valjda ne bi dana bio u zatvoru za nesto sto nije uradio..ako je to uradio nju je valjda pregledao ginekolog..imaju neki dokaz,niko ne moze da ga osudi na osnovu rekla kazala..

Crnogorac99
Gost
Crnogorac99

Gospođo Marija vidim da ste pravicni silovanje je Gnusno djelo i za svaku je osudu Momak je 6 godina sa ovom da je nazovem takozvanom ženom i svakodnevni odnose u jednom trenutku se posvađaju i ona mu namjesti silovanje ovo je živa istina i šta još posle njegovog odlezanog zatvora u istrazi oni su opet zajedno …

Marija Stjuart
Gost
Marija Stjuart

U tom slucaju povlacim sve sto sam rekla…i zene znaju bit gore od muskaraca..

važi
Gost
važi

Znači li ovo da se dobijaju manje kazne za solovanja bivših djevojaka?

Emi
Gost
Emi

Onaj covek za 17 udaraca motkom bivse zene dobio 2 godine. Ovaj za silivanje 6 mjeseci!
Ovo je sudjenje OFRLJE KAKO SE KOME ZALOMI. KAO DA JE SUDIO BIO EXTRA RASPOLOZEN ILI SUPROTNO. NEMA LOGIKE.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Najjaci su ovi sto vele “da je nevin, ne bi dobio pola godina “. Vjeruju u raspalo sudstvo, koje ga je prvi put oslobodilo. Da je kriv, bi li ga oslobodili ? Pitajte Kaliće, Šariće…

Nk78
Gost
Nk78

Da te pitam nesto, onaj sto je zenu izmlatio 17 puta motikom po glavi je dobio 2 godine. Da li onda stvarno mislis da ovaj za silovanje ne bi dobio pola godine? Sudstvo jeste raspalo, a to dokazuju minimalne kazne za ovakve slucajeve

Crnogorac99
Gost
Crnogorac99

Ne lupetaj kad ne znaš slučaj…

Crnogorac99
Gost
Crnogorac99

Kazna od 6 mjeseci koju je dobio je samo da nebi izvukao pare Za četri meseca provedena u istrazi jer je čovek nevin to vam je najtacnija informacija o ovom događaju jer nije bilo nikakvog silovanja vec čista Podmetacina…

Rale
Gost
Rale

Pazi s kime spavas…

Seljak
Gost
Seljak

Komentar ti je vrlo glup i neprimjeren. Silovanje je krivično djelo a ne povod za sprdnju

Rale
Gost
Rale

Svako želi ono sto zeli da vidi. Smatram da je komentar poučan i iako se preklapa sa stihovima Svetlane Cece Raznatović,nimalo nije duhovite namjere. Iz teksta se da zakljuciti da su zrtva i silovatelj bili u emotivnoj dugogodisnjoj vezi, pa se komentar odnosi na to da žene bolje paze koga biraju za partnera, i sa kim dijele krevet, jer poznajuci… Više »

Pravnica
Gost
Pravnica

Hm čudno, nikad ne viđeh kaznu za silovanje manju od 2 godine. Vjerovatno nije bilo dokaza pa bolje da ga osude no da ga ne osude. Smatram da bi bolje da su mu dali odgovarajuću kaznu ako ima dokaza ili ga oslobodili krivice ukoliko nema dokaza. Ovako pravda nije zadovoljena.

Vanja
Gost
Vanja

A nije nego je žena napravila korake, pa je on samo dobio prigovor.

zzzzzzzzzzzzz
Gost
zzzzzzzzzzzzz

odje je nesto cudno… ovakva kazna… ako je kriv mora biti drasticno veca… ako nije onda osloboditi cojeka a ne pola godine.. ovo lici na udario je djevojku ali je osudjen za silovanje a kazna za fizicko nasilje,..

Eneeee
Gost
Eneeee

Ih sto je familija iz Luksemburga napunila dzepove sudiji….

Lik
Gost
Lik

Prije nego što počnete komentarisat, znajte da je dobio pola godine jer ne postoji ni jedan dokaz. Da je bilo dokaza, dobio bi 5+ godina.

Iff
Gost
Iff

Da ne postoji ni jedan dokaz bio bi oslobodjen krivice potpuno. Očigledno postoje dokazi ali je neko mahnuo parama sudiji

gnk
Gost
gnk

Da je suda i drzave dobio bi dozivotni zatvor i bio kastriran i to o svom trosku

evo ja
Gost
evo ja

Sram Vas bilo. Pola godine za tako nešto. Osudite na 20 pa da vidite hoće li neko više i pomisliti a ne to uraditi.

Crnogorac99
Gost
Crnogorac99

Nemoj se izuvat prije broda treba da znaš pravu situaciju u ovom slučaju pa onda da komentarišeš ,Čovjek je nevin…

Leo
Gost
Leo

Da je nevin ne bi bio u zatvoru uopste

logika
Gost
logika

dje to pise da ne moze ili ne smije nevin bit u zatvor? ne branim ovog lika, ali koliko puta do sad smo platili raznim tipovima sto su bili u zatvor, pa bili oslobodjeni kasnije? koliko se to desava po svijetu, da cak decenijama leze, da bi na kraju bili pusteni uz izvinjenje i saku para?

Crnogorac99
Gost
Crnogorac99

Pa zato ti i kazem ,,Nije u zatvor,,zato sto je nevin…

svasta
Gost
svasta

nisam odgovorio na tvoj komentar, nego na ovaj koji kaze da ako je nevin ne bi bio u zatvoru

Podgorica
Gost
Podgorica

Ako je sudija izrekao kaznu za dokazano djelo silovanja od samo pola godine onda nesto ozbiljno nije u redu sa njegovim tumacenjem zakona.

Dule
Gost
Dule

Pola godine???? Trebali su ga pustit

Send this to a friend