Hronika

Policajac osumnjičen za zloupotrebu položaja

Ilustracija

Odjeljenje za unutrašnju kontrolu policije tokom jula je tri puta provjeravalo postupanja policajaca, zbog saznanja o mogućim nezakonitostima i nepravilnostima u njihovom radu. U jednom slučaju utvrđeno je da postoji osnovana sumnja da je policijski službenik Odjeljenja granične bezbjednosti Nikšić Ć.N. zloupotrijebio službeni položaj.

U preostala dva slučaja unutrašnje kontrole nijesu pronađeni dokazi koji bi ukazivali na nezakonito preduzimanje službenih mjera i radnji ili neprofesionalno postupanje policajaca.

“I pored toga, u jednom od ovih slučajeva, zbog činjenice da se radilo o navodima o zloupotrebi službenog položaja od strane policijskih službenika, Izvještaj sa spisima predmeta sačinjenim u postupku unutrašnje kontrole dostavljen je nadležnom državnom tužilaštvu na dalji postupak i konačnu ocjenu i odlučivanje”, navedeno je u izvještaju MUP-a.

Osim toga, Odjeljenje za unutrašnju kontrolu policije tokom jula je provjerilo i jednu pritužbu građanina na ponašanje policajca.

U tom slučaju, nakon kontrole, pritužba je ocijenjena neosnovanom, jer u sprovedenom postupku kontrole nijesu utvrđene činjenice kojima bi se potvrdili navodi pritužbe, odnosno dokazi koji bi ukazivali na neprofesionalno ili nezakonito postupanje i ponašanje policijskog službenika.

9 Komentara na "Policajac osumnjičen za zloupotrebu položaja"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend