Hronika

Policajac ubijen na dužnosti

Službenik granične policije Milutin Leković (41), koji je danas tokom radnog zadatka ranjen u Igalu, preminuo je u Specijalnoj bolnici u Risnu.

FOTO: RTCG

<<<Marković: Briga o porodici Lekovića ljudska obaveza i dužnost Vlade<<<

<<<Policajac ranjen na zadatku, osumnjičeni uhapšeni nakon novog obračuna sa policijom<<<

Policajac je pogođen u glavu hicem iz pištolja koji je, kako se sumnja, sa zadnjeg sjedišta policijskog automobila ispalio kosovski državljanin kog je Leković priveo.

Ubijeni Leković, FOTO: Facebook

Ovaj kosovski državljanin, zajedno sa još dvije osobe, privođen je jer nije imao identifikaciona dokumenta.

“Danas oko 14,45 časova u ulici Sava Ilića u Igalu, prilikom privođenja tri osobe koje nisu kod sebe imale lična dokumenta, jedno od lica iz svog pištolja je ispalilo hitac u policijskog službenika M.L. Napadači, dvije muške i jedna ženska osoba su se nakon napada dali u bjekstvo u nepoznatom pravcu”, saopšteno je iz Uprave policije.

Leković je nakon ranjavanja prebačen u risansku bolnicu, gdje su mu se ljekari borili za život, ali je, nažalost, nakon nekoliko sati preminuo.

Policija je odmah blokirala grad u potrazi za napadačima, koje je uhapsila oko 17 časova na području Sutorine.

Prilikom hapšenja, ponovo je došlo do pucnjave, kada je napadač na Lekovića, zapucao na njegove kolege.

“Muškarac starosti oko 45 godina je potegao pištolj i uperio ga u policijske službenike izgovarajući pritom prijeteće riječi. Tada je došlo do razmjene vatre u kojoj je napadač od strane policijskih službenika pogođen iz vatrenog oružja i onesposobljen, dok su druga dva lica, muškarac starosti oko 50 godina i ženska osoba starosti oko 70 godina takođe savladani”, navode u Upravi policije.

Policija ima podatke o mogućem identitetu osumnjičenih osoba, a u toku su aktivnosti na potvrđivanju tih saznanja sa partnerskim službama.

Policija zahvaljuje svim građanima Herceg Novog koji su svojim pozivima davali blagovremene i tačne informacije o napadačima i njihovom pravcu bjekstava.

“Uprava policije izražava ogorčenost zbog tragične smrti našeg kolege i sa pažnjom će pratiti dalji tok razvoj događaja u krivičnom procesuiranja osumnjičenih”, navode u Upravi policije.

S.Đ.

140

avatar
1000
66
74
0
 
124
AnaVesnaRanjoKossBoo
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ana
Gost
Ana

Ovdje se selektivno objavljuju komentati. Nista sto je kriticki usmjereno prema Albancima i crnogorskoj politici spram njih.
Sustina je da ce ubice zavrsiti isporuceni Albaniji.
Treba dozivotno da robijaju pola prve kazne u Spuzu, a tek onda u Albaniji.
Ubili su policajca u Crnoj Gori.

Vesna
Gost
Vesna

Strasno.Ne pamtim kad jw ubijen pogranicni policajac.
Pucao je sa zadnjeg sjedista automobila?
Vrlo krvolocno isto je mogao i da zatrazi jer je i
bio naoruzan,cak i da obezbijede sebi duzi prevoz.Vrlo neobicno i
,nelogicno?Ali tako je.Jedan mladi zivot se nenadno ugasio.
Tuga

MisterNo
Gost
MisterNo

zalosno (ali,ocekivano od njih) da se nijedna opoziciona partija nije oglasila povodom ovog gnusnog zlocina!

Ronaldinjo II
Gost
Ronaldinjo II

nijesu ih vezali jer je to lišavanje slobode i nije odobreno po zakonu o ljudskim pravima koji eto štiti i potencijalne ubice na uštrb predstavnika vlasti koji je na žalost platio glavom svoj propust i propust svog kolege da dobro ne izvrse prethodno pretres lica i prtljaga…saučešće porodici…tuga

Mirko
Gost
Mirko

kako ih prije toga nisu pretresli 🙁

Bjelopoljka
Gost
Bjelopoljka

Žalosno na dužnost tako da se desi treba osuditi najžešcom kaznom 😢😢😢😢

Mensur RO
Gost
Mensur RO

Znamo dobro da svakog dana granicu Albanije i Crne Gore ilegalno predje minimum 20 nikad Albanska policija nije upotriebila silu da nekoga legitimise i provjerava.Najbolje resenje za sva tri konstutivna naroda jeste da se uvede zajednicka policija i vojska u Crnoj Gori Albanska Kosovska i Crnogorska.S ovim cemo dobit sigurnos svih gradjana i povjerenje

Prc CG
Gost
Prc CG

Na zalost ali to je cilj i želja tvojih pretpostavljenih ali samo zbog lakšeg funkcionisanja i bavljenja kriminalom na državnom nivou!!!!

A i da
Gost
A i da

Jeste, i onda da se CG zove Albanija! Zid od 30 metara na granicu

Boo
Gost
Boo

Tako si i Kosovo uzeli, jer nisu mogli svoju bagru drzati u albaniju

Pgpg
Gost
Pgpg

Razmjena vatre sa policinom, nakon sto je vec jednog policajca ubio? U takvoj situaciji poslicajci treba da pucaju da ubiju a ne da onesposobe!Nema tu cekanja da dodje do razmjene vatre!

MisterNo
Gost
MisterNo

ne budali. po zakonu ne smiju upotrijebiti vatreno oruzje sve do trenutka dok se na njih ne zapuca. onda moraju otvoriti vatru,ali da ne ubiju vec da onesposobe (takva su pravila sluzbe. isto je to da policiju ti mozes gadjat molotolijevim koktelom ali on tebe ne smije,nego te mora savladati i hapsiti. to se mora poostriti ali opzicioni poslanici to… Više »

Ranjo
Gost
Ranjo

Ovaj je zapucao i ranjen je u ruku. Mogao je taj metak slucajno pogoditi i glavu…

Rajko
Gost
Rajko

Nije mi jasno kakve koristi Ce imati njegova familija od te vase paznjje u krivicnoj pravnoj stvari,covjek je poginuo na radnom zadatku,Bolje bi bilo da se pobrinete da se ovlascenja policiji vrate kao u evropskim demokratskim drzavama,da im povecate mizerne plate od. 450 evra da im ne brojite jeli imao jedan ili pet nocih i prekovremenih sati,nego im dajte uslove… Više »

Meho
Gost
Meho

Nema se odakle. Tako ti je to kada slusa bajke da smo lider a plate stoje godinama. Pare se trose na vracanje nagomilanih dugova, za plate nema. Prestanite zivjeti u bajkama.

Dula
Gost
Dula

Zalost.

Žandar
Gost
Žandar

Hoćete li biti ljubazni da mi objasnite zašto mi niste odobrili komentar?

Žandar
Gost
Žandar

Osnovno je pravilo u postupanju policijskog službenika da izvrši pretres a nakon toga i vezivanje lica koje privodi. Neposjedovanje dokumenata i ilegalni prelasci državne granice nisu toliki prekršaji da bi se pucalo policajcu u glavu. Očigledno je da se ne radi o normalnoj ličnosti ili je na potjernicama za teška krivnična djela. Žao mi je mladog čovjeka, policajca ali odavno… Više »

Bnjj
Gost
Bnjj

Heroj. Bolje uslove i plate Policajcima to je zadatak države i da uvede red u privatnom sektoru vezano za radnike obezbeđenja oni imaju još i gore uslove. Da stavi pod kontrolom ovu mafiju zvanu privatne agencije obezbeđenja,koji krše radna prava a dosta radnika ne prijavljuju ni na minimalac. Nemoj sjutra da se čudimo ako neko krene na Zaštitare u banku,… Više »

Koss
Gost
Koss

Ja bi te agencije sve zatvorio,jer koliko su duzni drzavi za poreze i koliko petljaju nije normalno! Treba stare zatvoriti novi zakon stroziji napraviti i obavezno sindikat napraviti! Ali nema veze

Bnjj
Gost
Bnjj

Ovo je i akt terorizma, dođeš u tuđu državu i ubiješ policajca te države. Zakazale su sve službe u Cg, da vidimo ovi ljudi odakle su, šta rade u CG,đe idu. Puna su Cg gradilišta i hoteli azilanata koji rade bez radne dozvole i obaraju domaćem stanovništvu cijenu rada, za to su krive inspekcije i sada kada se desi tragedija… Više »

Ana
Gost
Ana

Tuga do neba.

Send this to a friend