Hronika

Policajac se ponašao neprofesionalno

Službenici Unutrašnje kontrole rada policije prethodnog mjeseca razmatrali su dvije pritužbe građana na postupanje policijskih službenika. Jedna od njih ocijenjena je kao osnovana.

Novljanin N.D. podnio je pritužbu na postupanje policijskih službenika SP CB Herceg Novi B.I. i K.M. zbog načina na koji su postupali i preduzimali službene mjere i radnje prema njemu 23. marta u Herceg Novomu vezi sa događajem povodom kojeg je protiv njega podnijet zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka, zbog prekršaja javnog reda i mira.

Inspektori Unutrašnje kontrole utvrdili su da je pritužba osnovana u dijelu navoda koji su se odnosili na ponašanje policijskog službenika K.M. prilikom preduzimanja službenih mjera i radnji u konkretnom slučaju.

“Konstatovano je i da su od strane neposrednog rukovodioca već preduzete zakonske mjere u cilju utvrđivanja odgovornosti policijskog službenika K.M. (pokrenut postupak zbog lakše povrede službene dužnosti iz člana 105 st.1 t.2 Zakona o unutrašnjim poslovima (neuljudan odnos prema građanima i saradnicima za vrijeme rada)”, saopšteno je iz MUP-a.

Istovremeno, Unutrašnja kontrola odbacila je kao neosnovanu pritužbu koju je Š.H. iz Berana dostavio Odjeljenju za unutrašnju kontrolu policije na policijske službenike Stanice policije CB Berane B.V., V.M., T.D., D.S. i Ć.B.

On je u žalbi naveo sumnju u zakonitost postupanja i preduzimanja službenih mjera i radnji prema njemu 1. decembra 2018. godine, povodom čega je protiv njega podnijet zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog prekršaja javnog reda i mira i izdat mu prekršajni nalog zbog prekršaja iz Zakona o ličnoj karti.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Što se čini
Gost
Što se čini

Zar???

Dkdk
Gost
Dkdk

PROFESIONALACA U POLICIJU IMA MOŽDA 10% NAJVIŠE….

Send this to a friend