Hronika VIŠI SUD POTVRDIO SPORAZUM O PRIZNANTU KRIVICE GORANA MUGOŠE

Policajcu 14 mjeseci zatvora zbog krijumčarenja migranata

FOTO: Ilustracija

Viši sud u Podgorici potvrdio je sporazum o priznanju krivice okrivljenog Gorana Mugoše i specijalne tužiteljke Mire Samardžić, kojim je okrivljeni pristao na jedinstvenu kaznu u trajanju od godinu i dva mjeseca zatvora.

Naime, on je osuđen zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije i nedozvoljeni prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, a uhapšen je u akciji kodnog naziva “Doca”.

Mugoša, inače policijski službenik, priznao je da je u 2018. godine postao pripadnik kriminalne organizacije koju je u Crnoj Gori organizovao osuđeni Nemanja Šćepanović, koja je djelovala na teritoriji Crne Gore, BiH i Hrvatske, u cilju krijumčarenja stranih državljana porijeklom iz Sirije, Libije, Pakistana, Eritreje, Nepala i Palestine koji do Crne Gore dolaze nelegalnim prelaskom granice van granične linije iz Albanije.

Mugoša je uhapšen u velikoj akciji kodnog naziva “Docu” a osim njega tada je uhapšen i njegov kolega Predrag Vlahović.

Osim njih, uhapšeni su Podgoričani Nemanja Šćepanović i Marko Samardžić, te Nikšićani Ivan Goranović, Radoslav Janković i Darko Novović, Milisav Bojanić, Mišo Vojinović, Nikola Merdović iz Mojkovca, i Podgoričani Zilhad Rastoder, Miloš Perišić, Darko Alibabić, Nikola Vujisić, Dražen Cvijović, Bogdan Vuletić i Jagoš Jelenić.

Kriminalna grupa, priznao je Mugoša, prevozila je migrante od Albanije, u blizni GP Božaj, gdje je organizovan prihvat i prevoz kroz Crnu Goru radi prebacivanja u BiH, Hrvatsku, i dalje u ostale zemlje Evropske unije, za novčanu korist.

Njegov zadatak je bio da usmjerava preuzimanje i preuzima migrante u pograničnom pojasu sa Albanijom i prevozi ih do Podgorice, radi daljeg krijumčarenja.

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
ljumapetar
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
ljuma
Gost
ljuma

Ovo je dobra vijest, da se vidi da niko nije nedodirljiv.

petar
Gost
petar

On sam zar nema kolega po primorju i onijeh od brda?

Send this to a friend