Hronika

Policija i IOM jačaju borbu protiv ilegalnih migracija

Crnogorska policija i UN Agencija za migracije  IOM će nastaviti sa zajedničkim projektima, kako bi postigli još bolje rezultate u domenu prevencije i suzbijanja ilegalnih migracija, krijumčarenja i prekograničnog kriminala, dogovoreno je na današnjem sastanku direktora Uprave policije Veselina Veljovića i šefice Kancelarije IOM za našu zemlju Dušice Živković.

Kako su saopštili iz UP, Veljović i Živković su ocijenili da je dosadašnja saradnja bila uspješna i kvalitetna na obostrano zadovoljstvo, te da će se zajedničke aktivnosti dalje razvijati i unaprjeđivati.

“IOM posebnu pažnju posvjećuje pitanjima trgovine ljudima i ilegalnim migracijama u regionu, te će stoga pružiti podršku Upravi policije u jačanju kapaciteta organizacione cjeline koja se u okviru Uprave policije bavi ovim pitanjima”, istaknuto je na sastanku.

Veljović je zahvalio Živković na podršci koju je IOM u kontinuitetu pružao crnogorskoj policiji u izgradnji i razvoju kapaciteta, kao i na donacijama koje su doprinijele postizanju mjerljivih rezultata.

1 Komentar na "Policija i IOM jačaju borbu protiv ilegalnih migracija"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend