Hronika

Policija izvršila 38 pretresa: Oduzeto oružje, ručna bomba, eksploziv…

Foto: Uprava policije

Službenici policije su u periodu od 10. do 31. maja izvršili 38 pretresa stanova na teritoriji Podgorice, Danilovgrada i na Cetinju, i tom prilikom pronašli i oduzeli oružje, municiju, ručnu bombu, eksploziv…

Kako je saopšteno iz Uprave policije, službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Centar“ su u maju preduzimali intenzivne aktivnosti u cilju pronalaska vatrenog oružja, municije, eksplozivnih sredstava, droge, kao i drugih predmeta koja se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela.

“U periodu od 10. do 31. maja izvršeno je 38 pretresa stanova i drugih prostorija, od kojih 28 na teritoriji Podgorice, dok su policijski službenici u Danilovgradu izvršili šest, a na Cetinju četiri pretresa. Pretresima je policija pronašla i oduzela 14 komada oružja, 728 komada municije, ručnu bombu, dva komada eksploziva, devet detonatorskih kapisli, dva sporogoreća štapina, kao i 14 okvira za municiju”, naveli su iz Uprave policije.

Osim toga, kako dodaju, prilikom vršenja pretresa policijski službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Centar“ pronašli su i oduzeli i 23,7 grama heroina, 45 komada tableta sa liste opijata, više kreditnih kartica i različitih dokumenata.

“Takođe, u sklopu kampanje „Poštuj život – vrati oružje“ koju kroz istoimenu akciju Uprava policije sprovodi, građani su službenicima Regionalnog centra bezbjednosti „Centar“ vratili 172 komada oružja, 2.678 komada municije, tri ručne bombe i četiri granate”, kazali su iz policije.

Send this to a friend