Hronika

Policija nije saopštavala detalje istrage o pokušaju ubistva Lakić

Sa mjesta pucnjave (FOTO: Arhiva CdM-a)

Uprava policije nije saopštavala detalje istrage o pokušaju ubistva novinarke Vijesti Olivere Lakić koji se dogodio prije dva mjeseca.

<<<U pucnjavi ranjena novinarka Vijesti Olivera Lakić<<<

Oni su to kazali povodom navoda u medijima, a koji se odnose na izjavu novinara Šemsudina Šekija Radončića u vezi sa detaljima istrage.

Radončić je u jednom intervjuu kazao da je pucanj u Lakićevu bio kontrolisan kako bi se izbjegla kost i veliki krvni sudovi. Takođe je naveo da je pucano iz malokalibarskog oružja, što je Lakićevoj bilo sporno pošto metak nije pronađen.

Zbog toga je Radončić prije dva dana saslušan u Tužilaštvu.

<<<Radončić saslušan u Tužilaštvu, Lakićevu pozvao na poligraf<<<

On  je tužiocu kazao da je sve ove navode iznio na osnovu saznanja koja je dobio od nadležnih, ali i na osnovu “zdravorazumskog zaključivanja”. Pojasnio je da je ocjenu da je u pitanju malokalibarsko oružje donio na osnovu provjerenih i javno saopštenih informacija da je rana mala.

Nakon toga oglasili su iz policije. Jasno poručuju-oni detalje istrage nijesu saopštavali.

“O navodima u medijima koji se odnose na izjave Radončića, u vezi sa detaljima istrage, upoznato je nadležno tužilaštvo. Ukoliko nadležni tužilac naloži postupanje u vezi sa navedenim policija će postupiti po tom i po svakom drugom nalogu tužioca u vezi sa ovim predmetom. U cilju nesmetanog odvijanja toka istrage u ovom predmetu nismo u mogućnosti da javnosti saopštimo detalje, osim onih koje smo već prvobitno saopštili kada se događaj desio”, kazali su u policiji.

6 Komentara na "Policija nije saopštavala detalje istrage o pokušaju ubistva Lakić"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend