Hronika

Policija oduzela stotine komada oružja, podnijela 182 prijave

ilustracija

Od početka godine službenici Kriminalističke policije podnijeli su krivične prijave protiv 182 osobe, koje se u policijskim evidencijama označavaju bezbjednosno – interesantnim odnosno članovima organizovanih kriminalnih grupa i od njih oduzeli arsenal oružja, kazao je za TVCG šef sektora tog sektora Enis Baković.

Baković je ukazao da je međuinstitucionalna ali i međunarodna policijska saradnja neophodna u borbi protiv organizovanog kriminala, što potvrđuje i posljednja akcija 2. avgusta, kada je zaplijenjeno 20 tona hašiša.

Za osam mjeseci, službenici Sektora kriminalističke policije proceuirali su 182 bezbjednosno interesantne osobe i članove kriminalnih grupa – od velikog broja njih, oduzeli su arsenal oružja.

“Mogu da kazem da smo od početka godine zaplijenilii oko 330 komada vatrenog oružja različitog kalibra, oko 460 komada minsko eksplozivnih sredstava i oko 10 hiljada komada municije različitog kalibra”, naglasio je Baković.

To su podaci sa crnogorskih terena, a koliko je međunarodna policijska saradnja značajna, pokazuju hapšenja tokom juna i jula, na teritoriji Albanije i Kosova – bjekstvo se završilo za četiri osobe osumnjičene za dva ubistva u Crnoj Gori.

Drugog avgusta, italijanska policija presrela je na njihovim teritorijalnim vodama brod sa 11 crnogorskih državljana i zaplijenila 20 tona hašiša. U toj akcija učestvovala je i američka DEA.

“Mogu da kažem da je prvi podatak u formiranju tog predmeta potekao od crnogorske policije i da smo bili uključeni u svim fazama, do same realizacije tog predmeta”, poručio je Baković.

Šef Sektora Kriminalističke policije je kazao i da je predviđeno ulaganje od milion eura za nabavku tehničke opreme koja će poslužiti u borbi protiv organizovanog kriminala, kao i da će u narednom periodu fokus biti i na jačanju saradnje s tužilaštvom.

3 Komentara na "Policija oduzela stotine komada oružja, podnijela 182 prijave"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend