Hronika

Policija: Osmišljavanje navodne torture je pokušaj pravdanja osumnjičenih

Uprava policije

Uprava policije danas je demantovala navode saopštenja Akcije za ljudska prava HRA o torturi nad Jovanom Grujičićem, Benjaminom Mugošom i M.B. od strane službenika Uprave policije kao neistinite, naglasivši da se to saopštenje temelji na izjavama osumnjičenih koji pokušavaju da se opravdaju.

<<<Hitno istražiti prijave mučenja u slučaju napada na Grand i kuću Golubovića<<<

U Upravi policije navode da ni osumnjičeni ni svjedoci nijesu iskazali bilo kakve primjedbe na rad policijskih službenika ni u policiji ni u nadležnom tužilaštvu.

“Prilikom saslušanja lično su potpisali zapisnike i u policiji i u tužilaštvu konstatujući da nemaju primjedbi. Sve mjere i radnje preduzete su shodno zakonskim ovlašćenjima i standardnim operativnim procedurama. Nadležni tužilac je ocijenio pravnu valjanost i kvalitet prikupljenih dokaza i dao nalog da se procesuiraju za krivična djela koja su im stavljena na teret”, ističu.

Kako dodaju, Uprava policije je otvorena da svim zainteresovanim stranama transparentno dostavi svu raspoloživu dokumentaciju i relevantne činjenice i podatke o postupanju policije u konkretnim predmetima.

“Dokumentacija i spisi predmeta već su dostavljeni Odjeljenju za unutrašnju kontrolu policije – MUP, Savjetu za građansku kontrolu rada policije, Ombudsmanu i jednom broju NVO”, napominju u crnogorskoj policiji.

Poručuju da je očigledno da se radi o naknadnoj pameti koju policija shodno profesionalnim standardima neće komentarisati.

“Sinhronizovano osmišljavanje navodne policijske torture od strane osumnjičenih još jedna je potvrda da su ove naknadne reakcije usmjerene ka pokušaju pravdanja za izvršena krivična djela kako prema oštećenim osobama tako i prema nalogodavcima ovih teških krivičnih djela”, zaključuju u Upravi policije.

6

avatar
1000
5
1
0
 
3
Dragoljub KopriTamo nekoVojvodaELYON
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Tamo neko
Gost
Tamo neko

Toliko ste bili uljudni da su zbog vase ljubaznosti ljudi potpisali izjavu da su uradili to djelo a pri tome u istom periodu bili u zatvoru. Zatvori su nam loši jer izgleda da svako moze da izadje da napravi neko krivicno djeli,vrati se a da niko to ne primijeti. Cudo nevidjeno. Ista im je prica bila i sa Mijom Martinovicem… Više »

Vojvoda
Gost
Vojvoda

Podrska policiji!!! Da je titove policije bolje bi nam “ptice pjevale”.

ELYON
Gost
ELYON

Abazović: Smijeniti komandira ulcinjske policije Gorana Erakovića
“Ako ne bude smijenjen u naredna 24 sata onda policija legitimiše i stimuliše nasilnike da tuku građane bez ikakvih posledica. Ukoliko danas ne bude smijenjen onda je Veljović nalogodavac tuče građana u svakom gradu u Crnoj Gori”, poručio je Abazović
331 pregleda 21 komentar(a)

ELYON
Gost
ELYON

PODGORIČKI DAN TVRDI: Bivši šef policije u Kotoru pretresao Škaljarce, a zatim izveštavao rivalski Kavački klan?!
HRONIKAREGION31.10.2018.Autor: R.E./Beta/Foto: Printscreen Ilustracija

ELYON
Gost
ELYON

List Dan u jučerašnjem izdanju pod oznakom “Skandalozno”, na naslovnici je objavio fotografiju sa slave, čiji je domaćin bio rukovodilac odsjeka za javni red i mir Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore Duško Koprivica. Za prepunom trpezom, prema pisanju Dana, navodno su se okupili direktor Uprave policije Slavko Stojanović, njegov pomoćnik Nikola Janjušević i Zoran Bigović, rukovodilac odsjeka za unutrašnje i… Više »

Dragoljub Kopri
Gost
Dragoljub Kopri

Moj stric je mnogo posten policajac on ima samo vise zgrada u Niksicu i par stanova na primorju koje je zaradio postenim radom u policiji ka nacelnik CB Niksic

Send this to a friend