Hronika

Policija: Osobe za koje se sumnja da su prijetile Filipoviću Crnu Goru napustile tokom 2018. i 2019. godine, tužilac se izjasnio da nema elemenata krivičnog djela

Ljubomir Filipović/ foto: Gradski portal

Službenici Uprave policije su, postupajući po prijavi analitičara CdM-a i izvršnog koordinatora Građanske incijative “21. maj” Ljubomira Filipovića koji je podnio protiv dvije osobe, a u kojoj je naveo da su mu putem jedne društvene mreže te osobe uptile uvrede i prijetnje, predzeli aktivnosti iz svoje nadležnosti i o događaju obavijestili državnog tužioca, saopšteno je iz Uprave policije. O ovom događaju, kako navode iz UP, državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru izjasnio se da se za sada “ne stiču elementi krivičnog djela”.

<<<Jezive prijetnje oružjem i uvrede upućene analitičaru CdM-a Ljubu Filipoviću, da li će policija konačno reagovati<<<

“Naime, za I.M. (34) iz Podgorice i L.V. (28) iz Nikšića, za koje postoji sumnja da su uputili prijetnje i uvrede Lj.F., je provjerama u zvaničnim evidencijama o prelascima državne granice utvrđeno da su napustili Crnu Goru tokom 2018. i 2019. godine”, naveli su iz UP.

O događaju je, dodaju, obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru koji se izjasnio da se za sada u radnjama navednih lica ne stiču elementi krivičnog djela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti.

Međutim, ističu, policija, po nalogu postupajućeg tužioca, preduzima aktivnosti na provjeri trenutnog boravka navedenih lica, a sve u cilju prikpljanja obavještanja na okolnosti podnijete prijave i rasvijetljavanja predmetnih događaja.

“O dosada preduzetim aktivnostima policije upoznat je Lj.F., podnosilac prijave”, zaključili su u saopštenju.

Filipović policiji: Identifikovana lica se nalaze u Čikagu, Đurišić je ključan za identifikaciju lica koja su prijetila oružjem

Filipović se nakon saopštenja zahvalio policiji, ali i ukazao im da je Ranko Đurišić, kojeg je, takođe zbog prijetnji prijavio, “ključan za identifikaciju lica koja su prijetila oružjem”.

“Zahvaljujem se Upravi policije što su identifikovali i pokrenuli postupak protiv dvoje od pet lica protiv kojih sam podnio krivičnu prijavu. To dvoje se nalaze u Čikagu da vam pomognem. Ranko Đurišić se nalazi u Crnoj Gori. On je ključan za identifikaciju lica koja su prijetila oružjem”, naveo je Filipović na Tviteru.

33

avatar
1000
26
7
0
 
28
, , ,KONDORRaleMilos bdDalm
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
, , ,
Gost
, , ,

Da, to je to, što bi rekao Dritan, nezavisno tužilaštvo. Ne piše u temeljnom, ali tužilaštvo ne smije dići optužnice za litijaše bez odobrenja crkve Srbije.

Rale
Gost
Rale

Treba dobro paziti da Dritan ne pobjegne

Milos bd
Gost
Milos bd

Nit je ovo bila pravna drzava do 30.08 a posle 30.08 tek nije

KONDOR
Gost
KONDOR

I nikad neće ni biti dok nam za predśednika države i vlade ne dovedu neke EU službenike koji će sprovoditi zakone
ZAKONSKI!

Dalm
Gost
Dalm

dragi LJubo, čuvaj se. Neće ovi dugo. Trebate nam!

ma neka
Gost
ma neka

Ko su? Što su? Đe su?

Laban
Gost
Laban

Sve dublje tonete.Kako prijetnja smrću nije krivično djelo?Je li to po Dritanovog Ustavu po kojem može kriminalac u ANB i antikorupcijom upravlja Miljanić koji prima mito?

Pobro
Gost
Pobro

Te osobe ne treba nikad više pustit da udju u Crnu Goru.Četnička posla.

Levis
Gost
Levis

Ne pronađete,ponovo dvostruki standardi.Evo odmah da vas podsetim kako ste preko strane pomoći 2021 u Njemačkoj uhapsili čovjeka koji je preko interneta vrijeđao ministarku kulture

Ovo je dno
Gost
Ovo je dno

Policija to sad pise da je bilo 2018 i 2019
A kako to sve kad , napuste zemlju litijasi.
Kako to, momčine te..
A čijeku se sad prjeti i nije prvi put đe su sad.

Hahahahaha
Gost
Hahahahaha

Hahahahahah cus djurisic se nalazi u Čikagu.. jes pa je zalijepio dritana na krov po cikagu a prije 5 dana bio po PG.. eno i onaj snimak je izbacio iz rezevica..

Vuksan
Gost
Vuksan

Sramno!!! Sramno da ne može dalje…

ma neka
Gost
ma neka

Tužilac se vjerovatno šali: pa se izjasnio da “nema elemenata krivičnog djela”.

Miro
Gost
Miro

Poštovanje g. Filipovicu.

Luda Simana
Gost
Luda Simana

Sve vam je ovo gospodo draga produkt tridesetogodišnje vladavine dpsa i njegovih satelita!!!!! Imali su kad izmiriti narod..Što je moja baba pok. Spasenija govorila “Kako si meto tako ćeš i vadit” tojes kako siješ tako žanješ..
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣Bog da joj duši prosti..🤣🤣🤣🤣🥺👋

Luda Simana
Gost
Luda Simana

Neću komentarisati slucaj gospodina Filipovica..pričam uopšteno o stanju u drustvu..ali i ludi vidi da slobodni intelektualci i javne licnosti raspiruju mržnju i dizu tenzije umjesto da svojim istupima i govorima i pisanju smiruju narod i iznose argumentre na kulturan način to jest gledaju na oba umjesto na jedmo oko. To je patriotizam i slobodan čovjek. Poltroni su agresivni najviše, a… Više »

Svakompozasluzi
Gost
Svakompozasluzi

😊😊😊😊😊

Dzoni
Gost
Dzoni

Kad je neki tužilac potvrdio da ima elemenata krivičnog djela?

Ja ❤🇲🇪
Gost
Ja ❤🇲🇪

O cemo to tuzilac trabunja odakle vi mozete znati dali su osobe u cg ili nisu unazad dva mjeseca na granicnim prelazima se vrsi takozvana selektivna kontrola dje se ne unose podaci u sistem nego samo na papir znaci reg oznake i broj osoba u vozilu

Koslav
Gost
Koslav

Naravno, kad god litijaši prijete i napadaju, za tužilaštvo nema elemenata krivičnog djela.
Śetite se samo slučajeva Gluščević (Df), Šljivančanin (Demokrate), Baranin (Snp) iz Žabljaka koji su fizički nasrtali na žene i nikom ništa… Tužilaštvo po mjeri popova.

SOS
Gost
SOS

Filipoviću zalud pisanija oni imaju milion portala i tel. a klin se klinom izbija ako želimo da spasavamo ovu državu više nmamo ni minutu vremena pokrenite i pozovite sve Crnogorsko i građansko bar da se skupimo i prošetamo Crnom Gorom ako nas nema da ne mlatimo pozovi Đukanovića da uzme barjak pa pravo na Danilovića pa dalje ….

keks
Gost
keks

Od srca im želim da tamo trajno ostanu i da povedu što više istomišljenika.

RobertW
Gost
RobertW

“Ko ugrozi sigurnost nekog lica prijetnjom da će napasti na život ili tijelo tog lica ili njemu bliskog lica, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do jedne godine.” Krivični zakonik Crne Gore, čal 168, stav 1.

Tihana
Gost
Tihana

Ali šalili su se.

Mićo
Gost
Mićo

Eh, da je sreće da je tako
Evo tužilac veli nije to baš tako

Laktoza
Gost
Laktoza

Uuuip

roki
Gost
roki

Pošto nema nikakve kazne oni će još više da se osile. Nažalost obični ljudi će biti prinudjeni da sami uzimaju pravdu u svoje ruke pošto nema države, a to nije dobro.

Dragana
Gost
Dragana

Divlji zapad postajemo,umjesto govor mrznje da se sankcionise upravo suprotno,a sto ambasade ne reaguju

Moze moze
Gost
Moze moze

Zato sto je ovo njihova setva.. oni su ovo posijali i ove doveli..

Milica
Gost
Milica

Kako prijetnje nemaju elemente krivicnog djela?Alooooo dje mi ovo zivimo,postajemo polako ka putinova rusija a navodno tezimo evropi

Tara
Gost
Tara

Imam osjecaj..kad bi neko ubio nekoga u CG..pa napusti istu..nema potrebe za krivicno djelo..

Onajkomejm
Gost
Onajkomejm

Nema elemenata krivičnog djela kad ti neko pošalje snimak s vatrenim oružjem i kaže ti da će te ubiti? Ok, da znamo onda pa ćemo se prilagođavati, nema druge.

Bon
Gost
Bon

Ćeraju nas na nešto što nijesmo planirali da radimo ali ćemo morati.Da sami sebe branimo.

Send this to a friend