Hronika

Policija počela da koristi nove zapisnike o uviđajima saobraćajnih nezgoda

Ilustracija
Ilustracija

Uprava policije je zajedno sa Ministarstvom unutrašnjih poslova od 1. avgusta 2022. godine počela sa izradom i korišćenjem novih zapisnika o uviđajima saobraćajnih nezgoda.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, izrada i korišćenje novih zapisnika, kao i uspostavljanje elektronske baze podataka saobraćajnih nezgoda na nivou Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije realizuje se u skladu sa CADaS protokolom, što će u narednom periodu značajno doprinijeti kvalitetnijem ažuriranju, obradi i korišćenju podataka iz oblasti vršenja uviđaja saobraćajnih nezgoda.

“Evropska komisija je prepoznala potrebu i značaj usklađivanja baza podataka o saobraćajnim nezgodama, između država na evropskom nivou i u tom smislu definisala CADaS protokol, čiji je potpisnik i naša država”, navodi se u saopštenju.

CADaS protokol podrazumijeva znatno veći set podataka o saobraćajnim nezgodama, u odnosu na način na koji su se ažurirali i prikupljali u prethodnom periodu.

“Podaci koje prikupljaju države članice, dostavljaju se u centralnu bazu podataka gdje se vrši analiza i upoređivanje podataka o saobraćajnim nezgodama, na evropskom nivou”, dodaje se u saopštenju.

Elektronsku bazu podataka za potrebe projekta Uprave policije izradila je služba za Informaciono komunikacione tehnologije MUP-a

Objašnajvaju da su poseban doprinos u realizaciji i implementaciji CADaS protokola dali Direktorat za državne puteve Ministarstva kapitalnih investicija i međunarodni partneri u okviru projekta Technical Assistance for Capacity Support to the Transport Sector and EU Acquis Alignment in Montenegro“.

“Implementacijom CADaS projekta, omogućava da Uprava policije kao nosilac aktivnosti, ali i ostale zainteresovane institucije, koriste i analiziraju veliki broj podataka vezanih za saobraćajne nezgode, što u konačnom treba da doprinese poboljšanju i unapređenju stanja bezbjednosti drumskog saobraćaja u Crnoj Gori”, zaključuju iz Uprave policije.

 

7

avatar
1000
5
2
0
 
6
KomentatorNikola. VUltravioletPozMila
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Nikola. V
Gost
Nikola. V

Slikovnice?

Ultraviolet
Gost
Ultraviolet

Kako god, zaustavlja na izmisljene stavri da malo budžet napune, koga treba ne smije pogledat a ne zaustaviti

Komentator
Gost
Komentator

Vazda bilo i bice. Sirotinja to najbolje osjeca, nazalost.

Poz
Gost
Poz

A koja policija? 🤣🤣🤣🤣🤣 ili čija policija?? 🤣🤣🤣🤣

Mila
Gost
Mila

Bicikla i mirno spavanje kuci ,ne u kbc u!

mateja
Gost
mateja

pa oce li i dalje biti onih evropskih izvjestaja znate li?

Komentator
Gost
Komentator

Evropski izvjestaj ne sastavlja policija

Send this to a friend