Hronika

Policija se izvinila mladiću koga je sumnjičila da je umiješan u ubistvo Gazivode

Cetinjanin, čiju je fotografiju policija javno objavila i poslala medijima dovodeći ga u vezu sa ubistvom sugrađanina Andrije Gazivode, sam se javio policiji kada je saznao da se nalazi na snimku. On ni na koji način nije povezan sa ubistvom Gazivode, zbog čega se policija izvinila zbog greške.

<<<Istraga o ubistvu Gazivode: Osoba sa snimka nije povezana sa zločinom<<<

To je naveo Savjet za građansku kontrolu rada policije koji je provjerio postupanje policijskih službenika Odjeljenja bezbjednosti (OB) Cetinje i Uprave policije povodom poziva javnosti da pomogne identifikaciju osumnjičenog.

Uprava policije je, podsjećamo, nakon identifikacije otkonila sumnje da građanin sa snimka ima veze sa ubistvom.

Savjet je konstatovao da je građanin u potpunosti sarađivao sa policijom kojoj se samostalno javio pošto je saznao da se nalazi na snimku i fotografijama kojima je javnost pozvana da pomogne prepoznavanje.

“Savjet je iskazao razumijevanje prema emotivnom stanju građanina i njegove porodice i obaviješten je da njihov integritet i dostojanstvo nijesu ugroženi. Savjet iskazuje zahvalnost na njegovom odgovornom građanskom odnosu i pomoći koju je pružio kako bi se sve provjere i aktivnosti policije sprovele brzo i efikasno”, navodi predsjednik Savjeta Aleksandar Saša Zeković.

Načelnik Odjeljenja bezbjednosti (OB) Cetinje Igor Popović sa starješinama razgovarao je sa građaninom i njegovom porodicom.

“Tom prilikom je uputio izvinjenje u ime Uprave policije koje je i prihvaćeno”, ističe Zeković.

Savjet je obaviješten da građanin, niti članovi njegove porodice, nijesu imali primjedbi na postupanje policijskih službenika i zadovoljni su napustili službene prostorije policije.

“Savjet je svjestan da je događaj zahtijevao hitnost u postupanju a ova metoda se u praksi svih policija pokazuje prilično uspješnom”, navodi Zeković.

Dodaje da je Savjet konstatovao da Zakon o unutrašnjim poslovima daje ovlašćenje policiji, da u cilju utvrđivanja identiteta objavi crtež, snimak ili opis lica ako zakonom nije drugačije propisano.

Takođe, Savjet podsjeća da Zakon o krivičnom postupku policiji daje pravo, uz saglasnost državnog tužioca, da javno objavi fotografiju.

“To je u konkretnom slučaju ispoštovano”, ističe Zeković.

Savjet je preporučio Upravi policije, da zbog ovog konkretnog događaja, ne odustaje od javnog objavljivanja snimaka i fotografija kada postoji sigurna procjena da će to pomoći rasvjetljivanje krivičnog djela, ali da je neophodno ispoljiti pažljiv i oprezan pristup koji treba biti zasnovan na kvalitetnoj analizi i uz puno iscrpljivanje operativnih aktivnosti, koje su naročito lakše izvodljive u manjim sredinama.

S.Đ.

38

avatar
1000
26
12
0
 
33
bot je skotMartinaЦар🇷🇺РомановdaliIlija Čvorović
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
bot je skot
Gost
bot je skot

Tuži ih moraš dobiti spor pa neka ubuduće objave slike svojih sinova

dali
Gost
dali

a sto trebali su da ga izbiju

Ilija Čvorović
Gost
Ilija Čvorović

“Đura će ti oprostiti što te tukao”

Pircio Biroli
Gost
Pircio Biroli

A koliko je stotina Cetinjana, Pirciovih potomaka, usijalo telefone da prijave sumnjive, to ne objavljujete?

Цар🇷🇺Романов
Gost
Цар🇷🇺Романов

Они који шетају, они и шпијају, како нема шетача на ЦТ, момак се сам пријавио.

Petar
Gost
Petar

Oce do izbora da rijese makar neki slucaj. Sad demokrate iz dps-a, sluze se komunistickim sistemom da se mora naci pocinilac. I smrtne kazne su nevini dobijali. Sramno je sto rade od ovog naroda.

Prle
Gost
Prle

Zamislite koliko je bistra naša policija, “ubica” prolazi pored kamere i okrene se prema njoj !

Onajkojizna
Gost
Onajkojizna

Ko nam garantuje da policija i u drugim slučajevima ovako ne ,,otkriva i rješava”” ubistva i pronalazi počionice tih djela.Sve ovakve slučajeve i navodna policijska rješavanja zločina,a koja nemaju sudski epilog, treba provjeriti i odgovorne iz policije kazniti zbog ovakvih stvari.

Zunzar
Gost
Zunzar

Izvini momak strasno si mi poznat?!

Lepi dejo jesen
Gost
Lepi dejo jesen

Zakačio sam se sa ircem radi majke o mene je snimio film.

Catania
Gost
Catania

I ja sam prekoracio brzinu i reko policajcu izvini al on .i uze vozacku i posla na sud

Martina
Gost
Martina

Bravo za komentar!Trebao je i taj momak na sud i policiju i novinare i sve koji su digli hajku protiv njega.A sto da ga je neko roknu ni krivog ni duznog?

Bunkerasi
Gost
Bunkerasi

Nekako smijesno djeluje kad kazu da je 250 000 gradjana zavedeno od strane Vucica i Putina izaslo na litije. Niko ne rece da su to mozda nezadovoljni gradjani, koji ne mogu prehraniti porodice, dok oni koji imaju plate po 2000 eura i inaju nekretnine da im se broja ne zna, dobijaju stanove za bagatelni novac, a sve od poreza ovih… Više »

Marks
Gost
Marks

U pravu si. Cifra od 450 eura plate je granica koja definise ZA i PROTIV litija.

Ljybo
Gost
Ljybo

Nepismen si , i manipulises sa narodom.Pricate o svetinjama a povezujete ih sa parama, platama, standardom ……….Da ja vjecna Crna Gora❤❤❤❤

KarlitoBrigante
Gost
KarlitoBrigante

Ja sam cak prokomentarisa kad je pusten snimak da ovaj je tolki profesionalac kad moze ovako ladno i mirno se udaljit sa mjesta ubistva ili je greska. Jer po hodu sam vidio da je bas miran pa da je sad sa ratista dosa, mora bi se uzurbanije kretat jer ipak se mora udaljit a ne cak gledat u peodavnicu u… Više »

KarlitoBrigante
Gost
KarlitoBrigante

Sasa u zadnje vrijeme malo si popustio sa kritikama, zamisli da ga je neko prepozna i prijavio. Uleceli bi mu specijalci u kucu napravili haos i dok bi on objasnio sve bi novine i mediji mu nacrtali metu na glavu a on i porodica bi pretrpjeli sok. Covjece on je bio optuzen za nemilosrdno ubistvo momka i to svog sugradjanina… Više »

Lipovo
Gost
Lipovo

Bistre ove preporuke Savjeta. U policiji profesionalci, iako se rijetko potkradu greške, a ,,savjetnici,, podignuti na roto romanima.

e.k.g
Gost
e.k.g

Kako mene ne stavise na sliku da im trazim odstetu da se izvadim iz dugova

Simo Matavulj
Gost
Simo Matavulj

Kad te tako lako etiketiraju, pa ti dokazuj.

krnjas rogavcev
Gost
krnjas rogavcev

ja bi odstetu trazio na sud onako masno sam preko advokata

Zvizdan
Gost
Zvizdan

Pitanje je oce li ovo izvinjenje procitat svi oni koji su pomislili da je on ubica

PetarPan
Gost
PetarPan

Opušteno,dešava se bitno je da je momak dokazao nevinost…

Milko
Gost
Milko

Opušteno opušteno.. Proglase te javno za ubicu, pa onda, “e izvini”.. Opušteno gospodin sad da angažuje dobrog advokata, pa policiju po džepu.. Opušteno..

Aoo
Gost
Aoo

Pa to zivimo u pravnom sistemu dje nevinost vise nije pretpostavka no mora da se dokazuje

Ccc
Gost
Ccc

Za ovo bi u americi dobio odstetu ogromnu

Simo Matavulj
Gost
Simo Matavulj

Ovde dobijes batine

sasapg
Gost
sasapg

Ne bi dobio ni centa, ni u USA ni u EU… opravdana sumnja da je gradjanin ucesnik , ili svedok djela…

Sunce sija
Gost
Sunce sija

Što ispriča?

DOLINA BOGOVA
Gost
DOLINA BOGOVA

Cuj kazu zadovoljni su napustili stanicu policije hahahahah, OVO JE AMATERIZAM LEVEL 1000.

Ranko
Gost
Ranko

Ovakva vam je svaka rabota

ja.............
Gost
ja.............

Platite odstetu momku sprdnjo od policije

Čavoglavac
Gost
Čavoglavac

Znaci momak je prihvatio izvinjenje ali ti ne prihvatas, mozda tebi da se uplati odsteta?

Sunce sija
Gost
Sunce sija

Da li je ovdje dovoljno izvinjenje? Kako je bilo porodici kad su vidjeli vijest u novinama da je mladić povezan sa ubistvom?

DR PERUN
Gost
DR PERUN

Izvinila?! Odstetu covjeku da plate. Debelu.

sasapg
Gost
sasapg

Kakve pare junace, nisu ga zatvorili na godinu nepravedno. Policija nema vidovnjake, sluzi se sa onim sto ima, a to su izjave svedoka, snimci sa kamera i telefonski listinzi. Covjek se javio sam i otklonio sumnju da nema veze sa djelom…
Hocemo policija da radi svoj posao , ali na nacin koji ne postoji u svijetu…

Sunce sija
Gost
Sunce sija

Naravno da treba da traži odštetu zbog stresa koji je doživio, kao i zbog bombastičnih novinskih naslova. Đe je pretpostavka nevinosti ovđe? Tužiti i policiju i medije.

Petar
Gost
Petar

Nema izvini, dajte pare za…Kad mozete istinskim kriminalcima po rozaju da vracete milijone i njemu 1meleon, pare na sto!!!

Send this to a friend