Hronika

Policija spriječila likvidacije, zaplijenjeni oružje, maske, panciri i kokain

Podgorička policija spriječila je likvidacijei uhapsila Podgoričanina Gorana Rakočevića (32) nakon što je tokom pretresa stanova i kuće, koje on koristi, pronašla arsenal oružja, eksplozivne naprave, bombe, municijeu, puške, silikonske maske, fantomke i kokain.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, pretresani su stan u podgoričkom naselju Zlatica, zatim kuća u jednom kolašinskom selu i “štek stan” na na Zabjelu koji je koristio Rakočević.

Pronađene su eksplozivne naprave, oko 40 komada električnih detonatorskih kapisli, više električnih uređaja sa antenom i baterijama, više raznog alata za pravljenje i kompletiranje eksplozivnih naprava, jedna protivpješadijska mina, tri snajperske puške, automatska puška, tri pištolja i pet ručnih bombi.

Policija je pronašla i municiju, prigušivače, optičke nišane za snajperske pušle, puščane cijevi, četiri pancir prsluka, više silikonskih maski za pokrivanje lica i više komada fantom maski i rukavica.

Tokom pretresapronađeno je i nekoliko manjih pakovanja kokaina.

“Na licu mjesta deaktivirane su i dvije improvizovane eksplozivne naprave velike razorne moći”, ističu u Upravi policije.

Svi oduzeti predmeti poslati su na vještačenje u Forenzički centar.

Goran Rakočević je priveden Višem državnom tužiocu u Podgorici uz dvije krivične prijave, zbog sumnje da je počinio dva krivična djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Nakon saslušanja, zadržan je do privođenja sudiji za istragu.

S.B. 

55 Komentara na "Policija spriječila likvidacije, zaplijenjeni oružje, maske, panciri i kokain"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend