Hronika

Policija sumnjiči osam carinika za šverc cigareta, država oštećena za više miliona eura

Foto: Portal RTCG

Osam carinika iz Bara je osumnjičeno da je učestvovalo u švercu cigareta, te da su tako oštetili budžet Crne Gore za više desetina miliona eura, saopštila je Uprava policije.

<<<Zbog sumnje da su umiješani u šverc cigareta uhapšeno više carinika u Baru<<<

Zbog sumnje da su umiješani u šverc cigareta policija u Baru je juče po nalogu Specijalnog državnog tužioca uhapsila uhapsila deset osoba. Iz Uprave policije je saopšteno da je 14 osoba u bjekstvu jer se na spisku osumnjičenih nalaze 24 osobe i dva pravna lica.

Na konferenciji za novinare predstavnici policije su saopštili da se carinici sumnjiče za primanje mita, davanje mita, krijumčarenje i stvaranje kriminalne organizacije.

Carinici se sumnjiče da su dio organizovane kriminalne grupe, iz koje je procesuirano ukupno 28 osoba, od čega su 24 osobe procesuirane juče.

“Sumnja se da su L.G. (64), Č.S. (42), Č.N.(41), V.A, M.N.(33 ), Č.B.(35 ), Š.M.(41 ), Š.D.(36 ), I.S.(27), J.S, J.I.(53), D.A.(55 ), K.V.(64 ), N.I (35 ), Š.M.(53). Đ.Đ.(32), P.Z. (36), L.H.(53 ), M.A.(36 ), M.M.(27) Č.S.(41), N.E.(31), L.V.(34), NN osobe i dvije firme počinili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, zloupotreba službenog položaja, davanje mita, primanje mita i krijumčarenje, tako što su po prethodno utvrđenom kriminalnom planu i jasno utvrđenim ulogama krijumčarili cigarete iz Slobodne carisnke zone Bar, sa ciljem stavljanja u promet cigareta inostranog porijekla, bez akciznih markica na nelegalnom tržištu Crne Gore”, saopštio je na konferenciji  za novinare rukovodioc Specijalnog policijskog odjeljenja Dragan Radonjić.

Prema njegovim riječima sumnja se da je kriminalna organizacija u periodu od maja do avgusta ove godine iz Slobodne carinske zone Bar prokrijumčarila oko 40.000 paketa cigarete bez akciznih markica, pri čemu je pričinjena šteta za državni Budžet u visini od nekoliko desetina miliona eura.

“Zbog osnovane sumnje da su kao organizatori i članovi kriminalne organizacije počinili krivična djela koja im se stavljaju na teret, juče je uhapšeno 10 osoba, dok su ostali u bjekstvu i za njima se intezivno traga. U ovoj akciji u Baru je još zaplijenjeno 1.182 paketa cigareta bez akciznih markica, što ukupna zapljena iznosi 2.542 paketa cigareta”, kazao je Radonjić.

Jučerašnja policijska akcija Kliker, nastvak je akcije započete početkom avgusta kada su uhapšene četiri osobe, nakon što je na putu između Bara i Podgorice, zaustavljen kamion u kojem je pronađeno oko 65 hiljada šteka inostranh cigareta bez akciznih markica.

 

30 Komentara na "Policija sumnjiči osam carinika za šverc cigareta, država oštećena za više miliona eura"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend