Hronika

Dvojica osumnjičenih za ubistvo Roganovića nedostupna nadležnim organima

Uprava policije je u koordinaciji sa Specijalnim državnim tužilaštvom, praduzimajući aktivnosti na identifikovanju lica koja su učestvovala u ubistvu Šćepana Roganovića (37) u Herceg Novom podnijela poseban izvještaj kao dopunu krivične prijave protiv dva osumnjičena lica.

“Krivična prijava je podnijeta protiv M.B. zbog sumnje da je počinio ubistvo, krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. I.G. se tereti za krivično djelo teško ubistvo i stvaranje kriminalne organizacije.  Osumnjičeni nijesu dostupni nadležnim organima Crne Gore i oni se potražuju”, saopštili su iz Uprave policije.

Preduzimajući tužilačko – policijske aktivnosti na rasvjetljavanju teškog ubistva Š.R. koje je počinjeno 13. februara 2020. godine, policija je došla do sumnje da je K.V. (42) iz Herceg Novog u 2019. godini formirao kriminalnu grupu koju su činili M.B, M.Đ, I.G, i druge za sada neidentifikovane osobe.

“Svaki član kriminalne organizacije imao unaprijed određen zadatak i ulogu, a djelovanje kriminalne organizacije je planirano na duži vremenski period, uz primjenu tačno određenih pravila unutrašnje kontrole i discipline pripadnika
kriminalne organizacije”, dodaju iz policije.

Prikupljeni su materijalni i personalni dokazi koji ukazuju na sumnju da je M.B. djelujući po planu kriminalne organizacije 13. februara oko 9,05 časova, na stepeništu Sima Matavulja prišao Roganoviću. i iz pištolja marke Crvena zastava cal. 9 mm ispalio najmanje devet projektila u njegovom pravcu.

Nakon izvršenog djela M.B. se, sumnja se, trčećim korakom udaljio sa lica mjesta u pravcu ulice I Bokeške brigade gdje ga je na motociklu marke Piaggio sačekao K.V. poslije čega se se motociklom otišli do Sasovića, gdje su, kako se sumnja, zapalili motocikl i vatreno oružje korišćeno prilikom izvršenja krivičnog djela.

“M.B. i K.V. su se nakon toga otišli u Zeleniku gdje su imali iznajmljeni stan. Djelujući po planu kriminalne organizacije osumnjičeni I.G. je, sumnja se, imao je zadatak da prati kretanje Roganovića i o tome obavještava organizatora kriminalne organizacije K.V. preko kriptovanog telefona”, navode iz policije.

Takođe, I.G. je, kako se sumnja, po nalogu i uputstvima organizatora kriminalne organizacije u januaru 2020. godine preuzeo od za sada nepoznate osobe motocikl Piaggo koji je 2018. godini ukraden u Španiji, a koji je kasnije korišćen prilikom ubistva Roganovića.

“Navedeni motocikl je I.G. prevezao do Herceg Novog, gdje ga je u mjestu Zelenika predao K.V. i M.B. Osumnjičeni M.Đ. je uhapšen je 18. februara zbog sumnje da je počinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije. On je uz kriivčnu prijavu priveden na dalju nadležnost Specijaolnom državnom tužilaštvu. Službenici Uprave policije u kordinaciji sa Specijalnim državnim tužiocem preduzimaju mjere i radnje na identifikovanju ostalih osoba koja su učestvovala u planiranju, pripremi i izvršenju ubistva”, poručuju iz policije.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
ragnär
Gost
ragnär

birani korisnici su trenutno nedostupni, posle zvucnog signala ostavite poruku… biip.

Slavko
Gost
Slavko

To ste rekli i prije dva mjeseca…

Zeljko
Gost
Zeljko

Scepan je bio dobar momak laka mu zemlja

Djuka Mucavi
Gost
Djuka Mucavi

A onaj što je ubio onog momka u Djenoviće…ne spominjete ga više,šmugnuo vanka,potego rodjačke veze preko vaterpoliste i nikome ništa…

Send this to a friend