Hronika

Policija: U Luci Bar zaplijenjeno 38,8 kg kokaina, saslušano više osoba

Zaplijenjen kokain (Foto: Uprava carina)
Zaplijenjen kokain (Foto: Uprava carina)

Iz Uprave policije je saopšteno daje na brodu iz Ekvadora koji je juče uplovio u Luku Bar zaplijenjeno 38,8 kilograma kokaina. Prvobitno je saopšteno da su carinici prilikom konztrole broda otkrili oko 32 kilograma kokaina. U cilju rasvjetljavanja ovog slučaja policija je do sad saslušala više osoba.

<<<U Luku Bar uplovio brod pun kokaina<<<

<<<Objavljene fotografije zaplijenjenog kokaina u Luci Bar<<<

“Službenici Uprave carina su kokain, tačnije 32 pakovanja sa ovim narkotikom za koja se prvobitno pretpostavljalo da su teška od po jedan kilogram, predali policijskim službenicima Odsjeka za borbu protiv droge. Ova pakovanja su iz Ekvadora, preko Malte, u kontejneru pristigla u Luku Bar. Preliminarnom analizom i mjerenjem ovih 32 pakovanja, koji su obavljeni u policiji, utvrđeno je da se u ovim pakovanjima nalazi kokain ukupne bruto težine  38,800 kilograma”, saopštila je Uprava policije.

Tokom dosadašnjeg utvrđivanja kako je kokain dospio u Luku Bar policija je uzela izjave od više osoba.

“U koordinaciji sa nadležnim tužiocem policijski službenici sprovode dalje policijsko-tužilačke aktivnosti u ovom predmetu, usmjerene na identifikovanje lica koja su uputila pošiljku sa kokainom, kao i osobe koje je trebalo da je preuzmu radi daljeg neovlašćenog stavljanja u promet”, zaključuje se u saopštenju Uprave policije.

22 Komentara na "Policija: U Luci Bar zaplijenjeno 38,8 kg kokaina, saslušano više osoba"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend