Hronika

Policija uhapsila 62 vozača zbog vožnje u alkoholisanom stanju

Policija je proteklog vikenda uhapsila 62 vozača zbog vožnje u alkoholisanom stanju. Uhapšeni vozači upravljali su vozilom pod dejstvom alkohola u koncentraciji većoj od 1g/kg. Osim toga, zbog prekršaja počinjenih u saobraćaju, službenici policije su izdali 1.507 prekršajnih naloga, podnijeli 209 prekršajnih prijava, oduzeli 124 vozačke dozvole i 46 pari registarskih oznaka.

Kako saopštavaju iz Uprave policije, brojka od 62 vozača koja su upravaljala vozilom u alkoholisanom stanju nažalost ilustruje odsustvo odgovornosti kod ovih lica ne samo prema sopstvenom životu i bezbjednosti već i prema drugim učesnicima u saobraćaju.

Od 62 vozača koja su uhapšena zbog vožnje pod dejstvom alkohola, na području Podgorice je uhapešn 31 vozač, dok je u Podgorici ukupno zatečeno 83 lica koja su upravljala vozilom pod dejstvom alkohola. Zbog vožnje pod dejstvom alkohola u koncentraciji od 0,3 do 0,5 g/kg policija je izdala 24 prekršajna naloga, a podnijela je 28 prekršajnih prijava zbog vožnje pod dejstvom alkohola u koncentraciji od 0,5 do 1 g/kg.

“Od lica koja su lišena slobode zbog upravljanja vozilom u alkoholisanom stanju izdvajamo tri slučaja u kojima su vozači upravljali vozilom u koncentraciji od 2,03 g/kg (u centru Podgorice), 2,35g/kg (put Podgorica – Virpazar) i 2,85 g/kg (u naselju Zabjelo). Zabrinjavajući je podatak da je sve veći broj mladih vozača do 24 godine starosti koji upravljaju vozilima pod dejstvom alkohola, iako je za ovu kategoriju vozača zakonom propisana nulta tolerancija na alkohol. Stoga upućujemo apel mladim vozačima i vozačima početnicima da poštuju saobraćajne propise kako bi samnjili mogućnost da ovakvim nezakonitim i nesavjesnim ponašanjem u saobraćaju prouzrokuju teške posljedice po svoj i život drugih učesnika u saobraćaju”, poručuju ou Uprave policije>

Kako dodaju, saobraćajnoj policiji će i dalje biti cilj da preventivim i represivnim aktivnostima utiče na smanjenje najtežih posljedica saobraćajnih nezgoda, u čemu je najvažnije savjesno ponašanje svih učesnika u saobraćaju, kako bismo svi zajedno dali što veći doprinos bezbjednijem saobraćaju i čuvanju ljudskih života.

M.D. 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
EL_Gordo 🇲🇽
Gost
EL_Gordo 🇲🇽

Pije li ovo manastirku ?

Komsija
Gost
Komsija

Ne mogu vjerovat da pojedine radio stanice objavljuju dje se nalazi patrola?
Tako samo stite kamikaze i potencijalne ubice.

POJK
Gost
POJK

Ali na taj način i suzbijaju na tom putnom pravcu bezobzirnu vožnju. Nema te radio stanice koja može otkriti gde su sve patrole postavljene tako da to nije od velike koristi.

Slavko
Gost
Slavko

Bolje bi bilo koja para da se ulozi u ove volovske puteve na kojim izginusmo umjesto sto nam mazete oci statistikom…

Jovanka
Gost
Jovanka

Ima ih sto bolje pjani voze…

Surova realnost
Gost
Surova realnost

Napravite aplikaciju ili neki viber broja da vam šaljemo snimke prekršaja, da svi zajedno utičemo na te negativne pojave

Vitni Voren
Gost
Vitni Voren

Bravo za ideju.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Špijuna nikad nije falilo, što jes’,jes’.

Surova realnost
Gost
Surova realnost

Samo vi kontrolišite pa da vidite naredni vikend i svi naredni dani. Samo se malo više uključite kroz gradove i sankcionišite redovnu pojavu prolaska kroz crveno i parkiranja na sred ulice…Nego vas nema no samo periodično…

freeman
Gost
freeman

Hvali mi se kolega sa posla da su mu samo nazvali dobro vece I kad su vidjeli ko mu je brat, samo ga pustili, iako je smrdio na alkohol. Toliko o principijelnosti.

Jovanka
Gost
Jovanka

Ko mu je brat?

freeman
Gost
freeman

Zini da ti kazem…

Jovanka
Gost
Jovanka

Iha…

apsolutno
Gost
apsolutno

Ne sumnjam da policija revnosno vrši svoje dužnosti. Ali njima treba pomoć, i to od zakonodavca. Kaznene odredbe su nelogične i smiješno male (ne samo u saobraćaju). Upravljanje vozilom od 0.3 do 1 promil treba kazniti minimalno sa 1000 €, a preko 1 promil, osim kazne, oduzeti vozačku dozvolu minimalno 6 mjeseci. A preko 2, trajno oduzimanje vozačke dozvole, uz… Više »

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Baš si pametan, ko ima da plati 1000 eura za kaznu, Milo Đukanović ? To je 40 dana Spuža, zbog 1000 eura svako će tamo otići. Onda će zatvor da se napuni još više, i ovako je pretrpan. Razmišljaj još, filozofe.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Znam koga nisu

Send this to a friend