Hronika

Policija zadržala Đurovića dan duže jer nije imala automobil

Foto: Dan

Odbrana Danilovgrađanina Ivana Đurovića tvrdi da je on juče trebalo da bude saslušan u danilovgradskom Osnovnom sudu, a do toga nije došlo jer je, kako navode, policija odbila da ga privede sudiji Željku Braletiću uz obrazloženje da nemaju tehničkih mogućnosti da to obave u zakazano vrijeme. Saslušanje je odloženo za danas, a Đurovića je zbog sumnje na policijsku torturu posjetio zamjenik ombudsmana, navodi odbrana. Kako nezvanično saznaje Dan, povrede koje ima nastale su od udarca.

<<<Ivan Đurović uhapšen zbog ubistva, a tereti se za kršenje mjera<<<

U Višem državnom tužilaštvu u Podgorici formiran je predmet zbog ubistva Zorana Pavićevića i u tužilaštvu nije saslušana nijedna osoba u svojstvu osumnjičenog, odgovorila je juče na pitanje Dana portparolka i viša tužiteljka Lepa Medenica.

Đurović nije osumnjičen za ubistvo sugrađanina Zorana Pavićevića (56), potvrđeno je Danu. On se tereti samo za krivično djelo nepostupanje po mjerama Nacionalnog koordinacionog tijela za sprečavanje širenja virusa korona. U krivičnoj prijavi se navodi samo to djelo. Advokat Darko Dragović kazao je ranije u izjavi za Dan da je Đuroviću nakon saslušanja kod tužioca određeno zadržavanje jer je prekršio mjere NKT-a i da je tužilac kao osnov za određivanje zadržavanja naveo opasnost od ponavljanja krivičnog djela. On je rekao i da je njegovog branjenika pregledao vještak medicinske struke Nemanja Radojević.

Pošto je osumnjičeni imao povrede, koje nije imao kada se predao policiji, tužilac je pozvao vještaka da izvrši pregled. Vještak Nemanja Radojević je kazao da Đurović ima određene povrede, ali nije mogao tada da saopšti da li su one nastale u posljednja 24 sata.

Prema saznanjima Dana, Đurović se tereti za kršenje mjera NKT-a pošto je policija uvidom u snimke sa kamere utvrdila da je bio napolju oko tri sata nakon ponoći. Upravo zbog tog snimka policija je sumnjala da je on izvršio i ubistvo.

Iz Uprave policije se još nisu javno oglasili tim povodom, a Đurović zasad zvanično nije osumnjičen za to ubistvo. Uprava policije je nezvanično medijima ranije saopštila da su potraživali Ivana Đurovića iz Danilovgrada zbog ovog ubistva.

U ugostiteljskom objektu Obala u Danilovgradu 24. novembra, u ranim jutarnjim časovima, pronađeno je tijelo Zorana Pavićevića. Prema nezvaničnim informacijama, na njegovom tijelu su bile vidljive rane koje su ukazivale na ubistvo.

Forenzičari i istražitelji su na mjestu zločina tražili znakove eventualnog nasilnog ulaska u objekat, kao i predmet ili oružje kojim su Pavićeviću nanesene rane od kojih je preminuo.

Ubistvo iz koristoljublja

Prvi rezultati istrage ukazuju na sumnju da se radi o ubistvu iz koristoljublja i da je ubica najvjerovatnije ukrao pazar, koji je bio manji od 100 eura. Prema nezvaničnim informacijama, policija je posumnjala da je ubica jedan mladić. Blokirali su ulice i krenuli u potjeru za njim, ali ga nijesu pronašli. Ispituje se i da li je ubica imao saučesnike. Pavićević je usmrćen metalnom šipkom, kojom ga je ubica udarao po glavi. Iz policije je Danu ranije potvrđeno da se traga za Ivanom Đurovićem (29) iz Danilovgrada, koji je osumnjičen za to ubistvo.

6

avatar
1000
4
2
0
 
6
lludakDGfamAnonimousĐE IMA VOLJE...maki
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
lludak
Gost
lludak

sto ako ovaj momak stvarno nije izvrsijo ubistvoa vec izasao u javnost nije lijepo ni za njega ni porodicu

ĐE IMA VOLJE...
Gost
ĐE IMA VOLJE...

Pa mogli su I pješke dovesti ga 10 m do suda 😀

maki
Gost
maki

komedija od policije

Anonimous
Gost
Anonimous

Aha, a ti bi bolje?

Onajkojizna
Gost
Onajkojizna

Znači ako policija nema kola može osumnjičene da drži pritvorene i mjesec dana više nego što je to propisano zakonom.Ima li ikoga u ovoj državi od nadležnih da čita ovo.Sat vremena duže držati ljude pritvorenim više nego što je propisano je kriminal,a ne dan ili duže i zato se mora podići optužnica protiv odgovornih.U pravnoj državi, naravno,a mi to nismo.

DGfam
Gost
DGfam

Ti ga vodi svojoj kuci

Send this to a friend