Hronika

Policiji sumnjive transakcije firme Roming Montenegro, nestalo 1.200.000 eura

Ilustracija

Inspektori Odsjeka za sprečavanje privrednog kriminaliteta pokrenuli su istragu kako bi utvrdili na koji način je sa računa firme Roming Montenegro nestalo više od 1.200.000 eura. Policiji je slučaj prijavljen kada je prije dva dana otkriveno da je u veoma kratkom roku isplaćeno više od milion eura, piše Dan.

Novac sa računa firme čije sjedište se nalazi u Nikšiću isplaćivan je na više žiro računa različitih banaka. Navodno, vlasnik firme je kazao inspektorima da ne zna šta se dogodilo sa novcem.

Sumnjive transakcije su odmah postale predmet interesovanja policijskih inspektora, koji istragu vode u saradnji sa Upravom za sprečavanje pranja novca i finansiranja terorizma.

Utvrđeno je da je novac isplaćivan preko pet banaka, a da su obavljene desetine spornih transakcija.

Iz Uprave policije nijesu se zvanično oglašavali ovim povodom. Prema nezvaničnim saznanjima Dana, istraga ide u više pravaca i ispituje se uloga više lica u sumnjivom nestanku novca.

Prema podacima Centralnog registra privrednih subjekata, firma Roming Montenegro bavi se nespecijalizovanom trgovinom na veliko. Kao osnivač i ovlašćeni zastupnik firme naveden je Dalibor Milović, a kao izvršni direktor Nikola Vujošević. Sjedište firme je na adresi Trg slobode 27 u Nikšiću.

O spornih više od 1.200.000 eura koji su nestali sa računa ove firme obaviješteno je i nadležno tužilaštvo. Ipak, djelo još nije kvalifikovano dok se ne utvrde sve okolnosti pod kojim je novac isplaćen sa računa.

20 Komentara na "Policiji sumnjive transakcije firme Roming Montenegro, nestalo 1.200.000 eura"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend