Hronika

Ponovo će se suditi Bjelopoljcu za ubistvo psa

Vanpretresno vijeće bjelopoljskog Višeg suda, kojim je predsjedavao Radoslak Konatar, uvažilo je žalbu oštećenog kao tužioca G.M. iz Bijelog Polja i ukinulo presudu Osnovnog suda u Bijelom Polju od 23.novembra 2018. godine i predmet vratilo tom sudu na ponovno suđenje, piše Dan.

Presudom Osnovnog suda u Bijelom Polju okrivljeni C.R. iz Bijelog Polja oslobođen je optužbe zbog krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, u sticaju sa krivičnim djelom ubijanje i mučenje životinja i razaranje njihovog staništa.

“Djela za koja je optužen po zakonu nijesu krivičina djela”, navodi se u obrazloženju oslobađajuće odluke Osnovnog suda.

U obrazloženju ukidajućeg rješenja Višeg suda piše da je ovakav zaključak prvostepenog suda preuranjen, jer je prethodno izostala svestrana i detaljna ocjena odbrane okrivljenog i izvedenih dokaza.

Naime, nije sporno da je kritičnog dana okrivljeni C.R. ispred svoje porodične kuće ubio životinju psa rase vučjak vlasništvo oštećenog G.M.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Pravda
Gost
Pravda

Za ovakvog divljaka,I zatvor je hotel!!! Isto mu treba suditi,kao sto je I on psu presudio!!!

Bogatas
Gost
Bogatas

O čime se bavi ova država, sudijama sto sude za ubistvo kucica i time. Joj joj joj nikad od vas nista bit nece. Pozdrav za pametne ljude koji dobro zive.

ND
Gost
ND

U svim srećnim zemljama je pravo privatne svojine svetinja.

Radosav72
Gost
Radosav72

Zao mi je psa, ali covjek ga je ubio ispeex svoje kuce, vjerovatno je mislio da he opasan. Da li je pas imao korpu? Ja bih sudio vlasniku psa, ako je pustio psa napolje bez korpe.

Tragikomedija🎭
Gost
Tragikomedija🎭

Onda mu dajte nagradu za mir.

Send this to a friend