Hronika

Ponovo odgođeno saslušanje Jadranka Jonskog, traži izuzeće tužiteljke

Ranko Radulović

Saslušanje zaštićenog svjedoka kodnog imena “Jadranko Jonski” odloženo je za 29. avgust, jer su njegovi advokati tražili izuzeće tužiteljke Stojanke Radović.

Zaštićeni svjedok je trebalo danas putem video linka da bude saslušan u predmetu protiv kriminalne grupe Ranka Radulovića.

Podsjećamo, on je trbalo da svejdoči prošlog petka ali je to ispitivanje odloženo za danas jer poziv za saslušanje nije bio poslat novom advokatu osumnjičenog Stefana Perovića (19).

<<<Radulović i ekipa ostaju u pritvoru, Dejan Vujović zaštićeni svjedok<<<

Naime, osumnjičeni Perović je nedavno otkazao punomoćje braniocu Savi Kostiću i izabrao novog advokata, kome međutim nije bio upućen poziv za saslušanje. Branioci članova kriminalne grupe, na čijem čelu je, navodno, bio Radulović, trebali bi da ispituju zaštićenog svjedoka u vezi njegovog iskaza na kojem je i bazirana istraga, i na osnovu koje je do sada uhapšeno 17 osoba.

Zaštićeni svjedok bio je član ove kriminalne grupe i uhapšen je sredinom juna.

On je prvo dobio status svjedoka saradnika, a zatim zaštićenog svjedoka. On je ispričao da je grupa Nikšićanina Ranka Radulovića raspolagala fondom od skoro pet miliona eura za ubistva pet policijskih funkcionera i dva člana njihovih najužih porodica.

<<<Sin Ranka Radulovića izašao iz ZIKS-a<<<

Prema njegovim riječima, za ubistvo dvojice bivših pripadnika Agencije za nacionalnu bezbjednost bilo je plaćeno po 500.000 eura. Glave jednog od rukovodilaca u Upravi policije i njegovog sina bile su ucijenjene na 350.000 eura, a za likvidacije jednog rukovodioca nikšićkog Centra bezbjednosti i inspektora za droge isplaćeno je po 200.000 eura.

Svjedok je, navodno, ispričao da su se vođe kriminalnih organizacija sastale na nepoznatoj lokaciji, kada je novac predat nikšićkoj grupi. On je tokom saslušanja do detalja ispričao o sastancima Ranka Radulovića sa članovima kotorske grupe na tajnim lokacijama.

Kako je naveo, policijski funkcioneri su bili meta “škaljaraca” jer su vodili istrage o njihovim nelegalnim poslovima. Članovi ove kriminalne grupe terete seza učešće u ubistvima Miloša Šakovića, Dražena Čađenovića, Gorana Lenca, Đorđa Sekulovića i Nika Roganovića, kao i u pokušajima ubistva Novljanina Duška Roganovića i Podgoričanina Vjekoslava Lambulića, te u iznudama, bombaškim napadima, zelenašenju.

3 Komentara na "Ponovo odgođeno saslušanje Jadranka Jonskog, traži izuzeće tužiteljke"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend