Hronika

Vlada i dalje ćuti na skandalozno ponašanje Kandića koji je službenim vozilom izazvao udes

FOTO: Tviter

Porodica Popović iz Podgorice angažovala je advokata kako bi spriječili, kažu oni za Pobjedu, da vlast zataška slučaj i “lažiranjem činjenica podmetne da Nikola Kandić nije bio za volanom Vladinog službenog automobila“ koji je u nedjelju veče izazvao težak udes u Podgorici.

<<<Vladino vozilo učestvovalo u udesu kod Palade>>>

<<<Vladino vozilo koje duži Kandić prošlo kroz crveno u Budvi<<<

Nikola Kandić je zamjenik generalnog sekretara Vlade i prema tvrdnjama Dalibora Popovića, čiji roditelji su bili saputnici u „mercedesu“ na koji je naletio Vladin „mercedes“, on je vozio taj službeni automobil, a prije sudara pod rotacijama je pretekao pet-šest vozila i u raskrsnici prošao na „crveno“.

Kategoričan je i da je Kandić dva i po sata odbijao alkotest, zahtijevajući od policije da to završe nekako drugačije, ističe da se Vladin službenik ponašao bahato i nedolično, tvrdi čak i da su ga policajci puštili, dok je trajao uviđaj, da pođe do kuće da se osvježi i presvuče, da su mu prijatelji koji su došli na mjesto udesa donosili vodu iz obližnjih lokala ne bi li smanjio koncentraciju alkohola…

Popović je za Pobjedu rekao i da je sva ova podrška Kandiću ostala uzaludna, jer je alkotest i nakon dva i po sata pokazao 1,20 promila alkohola.

“Zvali su nas iz Unutrašnje kontrole i rekli da im proslijedimo sve pritužbe koje imamo. Angažovali smo advokata i nećemo bez njega ništa preduzimati. Nećemo dozvoliti da ovaj slučaj zataškaju i lažiraju da službeni automobil nije vozio Kandić. Vidjeli su ga i moji roditelji, i moj tetak i njegov brat koji je bio za volanom „mercedesa“ u koji je Kandić udario. Vidjeli su ga i drugi svjedoci, očevici događaja”, poručio je juče Popović.

Kako je objavljeno, on je na mjesto udesa stigao nakon desetak minuta i ogorčen je svim što se dešavalo i pogotovo, kako tvrdi, pokušajima da se podmetne da je neko drugi vozio službeni automobil.

Kazao je i da znaju da je sa Kandićem u Vladinom vozilu bio D. Ć. čiji je brat A. Ć. nešto kasnije došao i rekao policiji da je on vozio.

Policija se povodom ovog slučaja oglasila tek u ponedjeljak kasno popodne, oko 18 sati, kada su mediji objavili fotografije sa mjesta udesa i informaciju da je sudar izazvao Vladin činovnik, te da je odbio alkotest i da je našao osobu koja je pristala da svjedoči da je vozila…

Oglasili su se, prije svega, kategorično negirajući da je Kandić odbio da se testira, ali ne navodeći kada je testiran i koji su rezultati testa.

Naveli su i da još utvrđuju ko je bio za volanom službenog automobila. S obzirom na to da se juče nijesu oglašavali, Kandić očito i dalje tvrdi da on nije vozio.

„Mercedes“ koji je zadužio kao zamjenik generalnog sekretara Vlade, prema saznanjima Pobjede, u posljednja četiri mjeseca preregistrovan je čak tri puta. Prve tablice bile su PG – MN 440, pa PG – CG 014, a sada su „civilne“ PG – KE 819.

Iz Vlade se ni juče nijesu oglašavali povodom ovog skandala, kao ni iz Ministarstva unutrašnjih poslova, a nije se oglašavao ni Nikola Kandić.

U udesu kod poslovnog centra „Palada“ povrijeđena je Biserka Popović, saputnica u automobilu koji je udarilo Vladino službeno vozilo. U tom automobilu bio je i njen suprug i još dvojica muškaraca, koji su, prema informacijama Pobjede, prošli bez povreda.

CdM juče je objavio fotografiju na kojoj se vidi automobil Vlade Crne Gore, marke “mercedes E250”, registarskih oznaka PG – CG 014, u trenutku dok prolazi kroz raskrsnicu, iako je na semaforu bilo crveno.

Na sajtu Vlade se navodi da je ovo vozilo, sa ovim registarskim brojem, zadužio zamjenik generalnog sekretara u Vladi Nikola Kandić.

Nikola Kandić prije angažmana u Vladi bio je advokat i jedan je od potpisnika peticije grupe advokata kojom su u julu prošle godine dali podršku protesnim litijama Srpske pravoslavne crkve. On je i član Vladine komisije za stambena pitanja, kao i član Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte.

20

avatar
1000
17
3
0
 
19
🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲poseidonKatunjaninMNEKlapurani
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲
Gost
🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲

Sa sve krstom na retrovizoru. A to sto se nalokao alkohola i zamalo ubio nekoga prasta li Bog?
Pih bruka i sramota. Dopalo ih da se osjete bitni. Kakva Anarhija….. dotakli smo dno dna !

poseidon
Gost
poseidon

Daj mu funkciju da vidis kakav je covjek,nije to dzabe neko izmislio.

Katunjanin
Gost
Katunjanin

Zna li se koliko je osoba vozila ovo auto ili ko je bio glavni vozač?

MNE
Gost
MNE

E ovakva nam je i drzava isto,raspad sistema pi

Grantovci
Gost
Grantovci

Transparentni neki narodni ljidi ni Sergeja vise ne zovu mislim javno. Ali zato Vijesti, NVO i ostali grantovci jako u napad ka vazda da se istina sazna, mislim malo morgen. To je vazilo prije avgusta sad su prusivaci.

Nikola
Gost
Nikola

Svakodnevno se njihova “istina” razotkriva 🤣🤣🤣

Atos
Gost
Atos

Šta Vlada ćuti, Mup je uradio uviđaj i on saopštava ali treba kome treba… Čuješ Vlada ćuti..

Klapurani
Gost
Klapurani

Ovo je službeno vozilo, plaćeno od strane građana, zloupotrebljeno na najgori način. A šta je tebi s mozgom?

Atos
Gost
Atos

Svako službeno vozilo je jednako plaćeno. I na isti način ii treba da i odnose prema tome. Uviđaj i policija dalje preuzima. I utvrđuje okolnosti. A da li je “zlouotrebljeno” i to će policija da odgovori. Nije to onaj brod Jadran što su našali drogu u njega. A sumnjam da si to negdije prokonentarisao ko “zlpupotrebu”, ali ovo (udes u… Više »

Klapurani
Gost
Klapurani

Ja koliko znam ona dvojica što su im našli drogu na Jadranu nijesu dovodila braću da priznaju da je njihova, niti su drogirani i pijani divljali gradom i jurcali kroz crveno ugrožavajući živote nedužne nejači. To što nema teže povrijeđenih je čista sreća, mogao je neko na licu mjesta ostati mrtav, a onda ni Sergej neće moći spašavati.

sasa
Gost
sasa

A ruka pravde – Dritancic da li se on sad smije oglasiti ? Ili ovo nije vidio

Anonimous
Gost
Anonimous

Važno je da je on u službeno vozilo okačio krst!

Expert007
Gost
Expert007

Mozda i Ovaj slučaj pripišu bivšoj vladi..

Zeljko
Gost
Zeljko

Ovakve bahate pod hitno procesuirati.

Ognjen
Gost
Ognjen

Nema potrebe , osiguranje ce namiriti stetu i sve je okej

raspadsistema
Gost
raspadsistema

Samo bahato.Daj covjeku vlast,pa ces vidjeti kakav je.Slican slucaj se desio u Srbiji na auto putu.Samo sto je tada ministar vozio auto u kome je stradala jedna osoba,a prijavio se drugi covjek da je bio za volanom.

LOPOVI
Gost
LOPOVI

Ovako pod totacijom ulijecu junaci komunalci i stvaraju haos u saobracaju

Velimir
Gost
Velimir

Uzmite ovome ubici volan Iz ruku!
Kuci kod ovaca!

malena
Gost
malena

Pa nije valjda policija greskom pd njega trazila alkotestiranje

Admin je ja.o
Gost
Admin je ja.o

ZOVITE SERGEJA.

Send this to a friend