Hronika Dvije godine od nesreće u kojoj su poginuli Đorđije i Vuk Mašnić

Porodica Mašnić tužiteljku tereti za neistiniti zapisnik

Sa mjesta nesreće

Članovi porodice Mašnić došli su do dokaza da se saobraćajna nesreća ukojoj su prije dvije godina stradali Đorđije Mašnić i njegov sin Vuk nije desila tokom dana, već tokom noći, piše Dan.

Oni su te dokaze predstavili javnosti i time, kako su istakli, demantovali tužilački zapisnik tužioca Osnovnog tužilaštva Nikšić Sofije Lukovac, protiv koje su podnijeli krivičnu prijavu zbog više propusta.

Pozvali su Tužilački savjet da tužiteljku Lukovac kazni disciplinski jer su nastupile nove okolnosti koje je optužuju za nesavjestan rad.

Kako su saopštili, od Unutrašnje kontrole policije dobili su dokument u kojem je navedeno da sesumnja da je policajac koji je bio na mjestu nesreće tokom uviđaja počinio tešku povredu službene dužnosti.

“Inspektori Unutrašnje kontrole policije konstatovali su da postoji odgovornost policajca Ranka Ćetkovića i da je u zapisnik unio netačne podatke o nastanku nesreće”, kazali su članovi porodice Mašnić.

Oni su krivičnu prijavu podnijeli i protiv kompanije koja je izvodila radove na tom dijelu puta jer smatraju da radovi nisu bili adekvatno obezbijeđeni.

“Radovi na putu koje je firma 6. juna 2018. godine izvodila na putu Nikšić-Plužine bili su neobezbijeđeni. Tražimo da se sprovede istina i da se kazne odgovorna lica iz firme Mehanizacija i programat a.d. Nikšić, koja i dan-danas na isti način radi put i čeka se nova žrtva. Konkretno, gradilište Vilusti, tunel Budoš i Župa, koji su na nekoliko mjesta bili neobezbjeđeni, a sve se to dešava nakon pogibije naših najmilijih”, kazala je sestra i ćerka stradalih Jelena Mašnić.

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
Zeljkonemamome
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Zeljko
Gost
Zeljko

Sasvim ispravno postovanje za porodicu .Treba ova tragedija da se dogodi pa da se izvodjaci opamete .

nemamome
Gost
nemamome

Džabe priča kad nemamo državu.

Send this to a friend