Hronika CETINJE: NEPROFESIONALNO POSTUPANJE POLICIJSKOG SLUŽBENIKA

Porodica mladića koji je greškom povezivan sa ubistvom Gazivode ne želi da tuži policiju

Nakon što se policija izvinila mladiću sa Cetinja, čiju su fotografiju javno objavili i poslali medijima dovodeći ga u vezu sa ubistvom sugrađanina Andrije Gazivode, porodica Cetinjanina kaže da ne želi da tuži policiju, ali ističu da su pod velikim stresom zbog svega. Ukazali su i na neprofesionalan odnos jednog policajca kada su došli u CB Cetinje, zbog čega Savjet poziva na pokretanje disciplinskog postupka protiv tog policajca.

<<<Policija se izvinila mladiću koga je sumnjičila da je umiješan u ubistvo Gazivode<<<

<<<Istraga o ubistvu Gazivode: Osoba sa snimka nije povezana sa zločinom<<<

Porodica je u kontaktu sa Savjetom iskazala žaljenje zbog tragičine smrti sugrađanina i iskazala zabrinutost zbog načina na koji su sprovedene i saopštene aktivnosti policije u vezi sa prepoznavanjem i postupanjem nakon toga.

“Oni su Savjetu kazali da su i dalje suočeni sa pojačanim stresom, uznemireni zbog svih dešavanja i zabrinuti kako će se sve to odraziti na njihovo zdravlje u budućnosti”, ističu u Savjetu.

Porodica Cetinjanina ukazuje na neprofesionalan odnos jednog od policijskih službenika kojem su se obratili pošto su pristupili u službene prostorije OB Cetinje.

“Potvrdili su da su primili i prihvatili izvinjenje i da su naišli na profesionalan i korektan odnos načelnika OB Cetinje”, navode u Savjetu.

Savjet je saopštio odluku porodice da ne želi da vodi niti učestvuje u bilo kakvim tužbenim i drugim zahtjevima u odnosu na Upravu policije jer im je prihvatljiv odnos i postupak načelnika OB Cetinje prema njima i ne žele ovu tragediju da koriste u pravcu bilo kakve finansijske i druge koristi.

“Ukazali su da se suočavaju sa čitanjem medijskih naslova i navoda koji ne poštuju pretpostavku nevinosti zbog čega se zajednički ponavlja raniji apel Savjeta medijima da u sklopu svojih sadržaja koji uključuju molbu policije za prepoznavanje, ukoliko od istih ne odustaju, obavezno i vidljivo navedu napomenu da se lice sa video zapisa i fotografija ne dovodi ni na jedan način sa ovim ubistvom”, ističu u Savjetu.

Savjet je iskazao razumijevanje prema emotivnom stanju građanina i njegove porodice i obaviješten je da njihov integritet i dostojanstvo nijesu ugroženi.

Na osnovu sprovedenog postupka, koji je uključio odgovarajuće razgovore i uvid u službenu dokumentaciju OB Cetinje, Savjet je utvrdio da je policijski službenik N.B. neprofesionalno postupio u trenutku kada je porodica Cetinjanina pristupila u službene prostorije.

“Policijski službenik N.B. je građanina kvalifikovao i sa njim i njegovom porodicom razgovarao na način kojim nije poštovao njihovo dostojanstvo”, ukazuje Savjet.

Savjet je izdao preporuku načelniku OB Cetinje da pokrene postupak u cilju utvrđivanja disciplinske odgovornosti službenika N.B.

Savjet je ranije preporučio Upravi policije, da zbog ovog konkretnog događaja, ne odustaje od javnog objavljivanja snimaka i fotografija kada postoji sigurna procjena da će to pomoći rasvjetljivanje krivičnog djela, ali da je neophodno ispoljiti pažljiviji i oprezniji pristup koji treba biti zasnovan na kvalitetnoj analizi i uz puno iscrpljivanje operativnih aktivnosti, koje su naročito lakše izvodljive u manjim sredinama.

S.Đ.

17

avatar
1000
12
5
0
 
16
Eto takoViviPedja *GibanicaNidzo Walker
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Eto tako
Gost
Eto tako

Meni je nerealno da neko ne tuzi za ovo jer ovo nije rekao neko sa ulicr nego prvi drzavni organ koji BI TREBAO da dijeli pravdu. E sad…sta stoji iza toga sto nece da tuze znaju samo oni. Neki dogovor mora biti. Da su mediji objavili tu bi se trazile pare a sad ne…cudno. Ali mnogo veca briga je opravdanje… Više »

Pedja *
Gost
Pedja *

Porodica je tako izabrala i to treba podrzati .
Mogli su i drugacije , ali nisu . Vjerovatno CG smatraju svojom drzavom .

Gibanica
Gost
Gibanica

Mogu tražiti barem da se momku izbriše slika sa svih portala , jer i ovako ce zauvijek ostati na internetu , pa barem da je vise ne objavljuju .

Cetinjanin
Gost
Cetinjanin

Nije kriv i pise se 5 dana o njemu,a izvrsiocima najtezih krivicnih djela samo daju inicijale da im sacuvaju dostojanstvo

...
Gost
...

Velika greska! Treba tuziti policiju drzavu i to bas ozbiljno to shvatati. Momce optuzen si bio za krvnicko ubistvo!Postenoga momka od 30 godina iz JUNACKE kuce! Sa kojom se nije igrati!Mogao si da izgubis glavu,i sta onda???Drzava ti je metu na glavu nacrtala cim su te plasirali u novine!!! Sramno od drzave,ali nista novo! Tuzi ih!

Nebojsa
Gost
Nebojsa

Po mom mišljenju to je greška.Treba i tužiti i podnijeti i ktivične prijave.Ovako kada se to ne uradi ti isti policajci,a i drugi kada to vide će iste stvarati ponavljati , a sve znajući i očekujući da zbog toga i takve nezakonitosti neće odgovarati i neće snositi nikakve posledice.

Dusan
Gost
Dusan

Ljucki je prastati. Zasto uvijek treba sve tuzbama da se zavrsava. Ljucki su se izvinuli oni ljucki oprostili i ljepse od toga ne moze.

Nidzo Walker
Gost
Nidzo Walker

Kolika nepismenost.

Vivi
Gost
Vivi

Obzirom da je ljucki,ja bi ih ljudski tuzila…pa neka i dalje prosipaju ljuCkosT.😂😂

I tako to
Gost
I tako to

Ne da bi ih tuzila….nego bih angazovala brdo advakata….

Oprezni
Gost
Oprezni

Neću više nosit kapuljaču. Kapuljače nose samo ubice.

ND
Gost
ND

Trebali bi naplatiti mervozu i stres!!

KarlitoBrigante
Gost
KarlitoBrigante

Sto ga vise provlace po novinama to im je gore. Slucaj zavrsen, momak nema veze sa slucajem i nacelnik je treba da odrzi pres konferenciju i to saopsti i javno se izvini i slucaj se odma zatvori i novinari vise nemaju potrebe da pisu i momku i porodici zagorcavaju zivot. Ako su prijavili policajca za neprifesionalno ponasanje to treba odma… Više »

Bili Kid
Gost
Bili Kid

Ako nema đevojku, sad’ će je nać.

Sunce sija
Gost
Sunce sija

Pa realno, već peti dan ga provlače po svim novinama. Kakva nam je pravna država.

Sunce sija
Gost
Sunce sija

Sigurno da žele što prije da zaborave neprijatnosti koje su doživjeli, i zato se nadam da će taj policajac biti otjeran sa posla, makar da im to bude satisfakcija kad već ne žele tužbu i novac.

Podgorica
Gost
Podgorica

A i svakakvi ljudi rade u Policiji

Send this to a friend