Hronika

Porodica nestalog Crnogorca nije mogla da prepozna tijelo pronađeno u Trebinju

Foto: Nezavisne novine

Tijelo u fazi raspadanja, koji su u trebinjskom selu Kotezi, u regiji Popovog polja, pronašli mještani, muškog je pola i najvjerovatnije je sredovječan, potvrdio je specijalista sudske medicine doktor Dražen Damjanjuk, koji je uradio obdukciju. Iako se sumnjalo da je u pitanju Crnogorac kojeg porodica od ranije traži, porodica nije mogla da identifikuje da li je to zaista on.

Automobil nestalog državljanina Crne Gore je pronađen u provaliji, samo četiri samo četiri metra udaljenoj od mjesta na kom je pronađeno tijelo.

“Konačna identifikacija će biti ustanovljena na osnovu DNK analize, a mi to u Trebinju ne možemo uraditi”, objasnio je Damjanjuk.

Porodica je, kaže, prepoznala auto osobe koju traže, ali nekoliko pronađenih predmeta koji bi trebalo da budu lični, nije prepoznala kao njegove.

Nezavisne saznaju da je jedan od tih predmeta bila i narukvica koja je pronađena na tijelu, ali porodica tvrdi da on nikada nije nosio takvu vrstu nakita.

Tijelo koje je propalo do neprepoznatljivosti porodica nije mogla da prepozna ni po kosi ili zubima.

“U ovom je slučaju zaista jedino mjerodavna DNK analiza”, kategoričan je Damjanjuk, koji je ranije danas završio obdukciju.

Mještani Koteza su najprije pronašli ruku, kako se za sada sumnja, sredovječnog Crnogorca, da bi, nakon što su slučaj prijavili policiji, bio otkriven i ostatak tijela, koje se nalazilo u poodmakloj fazi raspadanja.

Budući da su Kotezi, kao i većina sela u Popovom polju, u ratu poprilično raseljeni, u selu živi svega nekoliko starijih stanovnika, tako da, i ako se dogodila saobraćajna nesreća, niko tada nije ništa ni vidio ni čuo.

Za nestalim Crnogorcem, koji je bio na putu iz Italije kada je prijavljen nestanak, tragalo se nakon što je slučaj prijavljen policiji prije godinu, podsjećaju bh. mediji.

Tada su i podaci baznih stanica pokazali da je posljednji put njegov telefon lociran na tom području, ali potraga tada nije dala nikakav rezultat, te se sve vrijeme vodio kao nestala osoba.

Send this to a friend