Hronika Sud odlučuje u petak

Porodice stradalih ne terete sveštenika Neofita

U Višem sudu u Podgorici razmatran je sporazum o priznanju krivice između optuženog Gorana Kimpanova iz Zrenjanina, odnosno sveštenika Neofita i VDT-a, a odluka će biti donijeta u petak, saopštio je sudija Predrag Tabaš. Predstavnici porodica stradalih kazali su danas pred Sudom da ne terete svještenika za nesreću na Skadarskom jezeru koja se dogodila 3. februara.

<<<Monah Neofit zaključio Sporazum o priznanju krivice sa tužilaštvom<<<

Kimpanov se tereti za teško djelo protiv opšte sigurnosti kada je upravljao čamcem koji se prevrnuo, pri čemu su četiri osobe izgubile život, a sporazumno je pristao na šest mjeseci kućnog zatvora.

U tragičnoj nesreći je stradala tročlana porodica Kumburović iz Zete Jana, njen suprug Ratko i njihova dvanaestogodišnja kćerka, a istom prilikom život je izgubio i Podgoričanin Darko Vujošević. Teška tragedija dogodila se oko 15 časova kada je Kimpanov prebacivao posljednju turu gostiju koji su kod njega bili na slavi.

Usljed jakog vjetra barka se prevrnula i svih devet ljudi sa brodića završilo je u vodi.

Predstavnik porodice Kumburović, Žarko Kumburović, kazao je pred sudom da se ne priključuje krivičnom gonjenju sveštenika zbog tragedije na Skadarskom jezeru u kojoj je nastradao njegov sin, snaha i unuka. Ž. Kumburović smatra da Kimpanov nije kriv bez obzira što je u ovoj teškoj nesreći izgubio porodicu.

“Ovaj čovjek nije kriv. Bilo je nevrijeme, ali su njemu rekli da mora da ih vozi. Meni su rekli da su ga pritiskali, da su govorili da žure na posao, da imaju obaveza a da je on upozoravao na nevrijeme. Ne tražim nikakvu nadoknadu i ne želim da ga sud kazni ni kućnim”, naveo je Kumburović.

Veselin Vujošević, brat pokojnog Darka Vujoševića, takođe je kazao da se ne prikuljučuje krivičnom gonjenju Kimpanova, navodeći da su okolnosti bile takve.

“Imam saznanja da se nekome žurilo, i da je on protiv svoje volje otišao da ih poveze. Insistiram da se oslobodi svakog vida tereta, jer smatram da nije kriv”, rekao je Vujošević

14

avatar
1000
9
5
0
 
11
DukljaninEuro-NeuroStara PodgoricagojkoND
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Dukljanin
Gost
Dukljanin

Apsa…Zbog njega su djeca nastradala..A Ovi sto ga ne terete su Fanatic okupatorska sekta spc u CG…Apsa i izolacija

gojko
Gost
gojko

Zaista treba zastati I reći po pravdi: sama činjenica da ga porodice ne terete govori da je čovjeku dovoljno što se sve ovo desilo I da život u manastiru gdje je svakako u izolaciji ali sa mogućnošću molitve I ostalih manastirskih dužnosti.

ND
Gost
ND

Svi učesnici ove tragedije su prijatelji,zbog toga ga i ne terete. Ovaj teret će sam nositi na duši čitav život i po tom osnovu mu ne treba druge kazne.

Miloš
Gost
Miloš

Čovječan postupak porodice u tuzi I nevolji.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

A da zamislimo da Kimpanov nije svještenik srpske crkve. Isti ovi koji ga brane bi tražili: višeodišnju robiju za njega, za Direktora Nacionalnog parka, za Ministra saobraćaja, za Ministra turizma, za sve moguće inspekcije, za Predsjednika vlade, za proizvođača čamaca… i ko zna za koga još. Ovako će Kimpanov, koji je kriv za četiri života, za pola godine ponovo na… Više »

Euro-Neuro
Gost
Euro-Neuro

Ovaj čovjek postavlja komenare u 6 ujutro. Za njega ne postoji život izvan CDM-a. Strašno…

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Ima nas koji nekim danima radimo od 5. Nijesmo svi na budžet ili na Amfilohijev platni spisak. I sram vas bilo sa vašim komentarima da je dovoljno kažnjen. Sjutra će za sličnu stvar neko drugi da se izvuče. Mislim da je onaj što je vozio brod kod Sv. Stefana, kad je poginulo troje đece, dobio 13 godina zatvora. I opet… Više »

Euro-Neuro
Gost
Euro-Neuro

Radiš od 5 ali od kuće. Ne možeš da spavaš jer ti ni ljekovi ne pomažu.

Vjecna da je
Gost
Vjecna da je

samo ga vi osudite po zakonu pa cemo lako za vjeru …nhegovom greskom 4 nije zivo…isto kao u drumskom saobracajju…10 gidina min

Sandra
Gost
Sandra

I bez zatvora ovaj covjek je unisten….takodje smatram da nije kriv,ali bih osjecala ogromnu grizu savjesti da sam na njegovom mjestu…samim tim sto je upravljao camcem..

veki
Gost
veki

oni znaju da kaluđer na molbe ne može reći NEĆU

Nick
Gost
Nick

Kriv je onaj ko mu je dozvolio da upravlja camcem, a ako je na svoju ruku onda je on kriv.

Nina
Gost
Nina

Budalo otrijezni se

Mrdak
Gost
Mrdak

Pa čitaš li ti šta piše u izjavama porodica poginulih…

Send this to a friend