Hronika

Viši sud odbio zahtjev SDT: Milan Knežević neće ponovo u ZIKS

Viši sud odbio je zahtjev SDT da se jednom od lidera DF Milanu Kneževiću odredi još dva mjeseca zatvora.

Specijalno državno tužilaštvo uputilo je Višem sudu u Podgorici zahtjev kojim traže da se predsjedniku DNP-a i jednom od lidera DF-a Kneževiću odredi pritvor jer odbija da dostavi podatke o sudiji koji je, kako je tvrdio, ponudio da mu se za 10.000 eura ukine presuda.

Sudija za istragu Višeg suda je ovaj predlog odbio kao neosnovan. Specijalno državno tužilaštvo uložilo je žalbu na ou odluku.

Knežević je ovim povodom prije tri dana ponovo saslušan u SDT-u.

Front je danas saopštio da su svi poslanici Demokratskog fronta potvrdili  i pismeno da imaju ista saznanja kao i Milan Knežević u vezi ponude od strane visokopozicioniranog sudije koji mu je nudio da mu za iznos od 10.000 eura poništi, kako su naveli, sramnu kaznu zatvora na koju je osuđen u montiranom političkom procesu.

<<<Tužilaštvo zatražilo pritvor za Kneževića<<<

“Izjavu sa potpisima preostalih 17 poslanika DF-a ,u kojoj potvrđuju da imaju ista saznanja kao i njihov kolega Milan Knežević, predali su Vrhovnom državnom tužiocu, postupajućem sudiji u postupku pred Višim sudom i Skupštini Crne Gore.  Na ovaj način poslanici DF-a su željeli da ogole svu besmislenost ovakvog postupanja prema izabranim predstavnicima građana , koje ima za cilj obračunavanje za račun vlasti sa jedinom pravom opozicijom”, poručuju iz ovog poliitčkog saveza.

Kako ddodaju, poslanički imunitet postoji upravo da ne bi oni koji zloupotrebljavaju pravni sistem i sudstvo u navedene svrhe, onemogućavali poslanicima da rade ono što je u interesu građana a to je da razobličavaju i otkrivaju javnom mnjenju sve anomalije koje primjete u društvu.

“Kroz funkciju poslanika može se doći do značajnih informacija u raznim oblastima bitnim za normalno funkcionisanje države. Zato je potrebno zaštiti izbornu volju građana i omogućiti njihovim predstavnicima da slobodno iznose sve bitne informacije do kojih su došli”, saopštili su oni.

M.D.

 

13 Komentara na "Viši sud odbio zahtjev SDT: Milan Knežević neće ponovo u ZIKS"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend