Hronika

Postupak protiv budvanskih policajaca jer su nemarno obavili uviđaj

Ilustracija

Disciplinski tužilac Ministarstva unutrašnjih poslova pokrenuo je disciplinski postupak protiv policijskih službenika M.M. i P.Z., koji se terete da nijesu pravilno obavili uviđaj, piše Dan.

Naime, prema navodima iz MUP-a, 24. avgusta, obavljajući poslove i zadatke dežurnog inspektora i dežurnog kriminalističkog tehničara, u vremenskom periodu od 1 do 2 sata u Budvi, oni su nemarno vršili službene obaveze jer prilikom vršenja uviđaja krivičnog djela teška tjelesna povreda koje je počinjeno u Ulici žrtava fašizma u Budvi nijesu pravilno izvršili uviđajne radnje.

Inspektor M.M., kao rukovodilac uviđaja, nije pravilno opisao trag broj 1, koji se odnosi na kačket pronađen na licu mjesta, koji uopšte nije opisan osim da je maslinaste boje, dok je trag broj 6, koji se odnosi na papuču izuzetu sa lica mjesta, konstatovao o kojoj marki papuče je riječ, dok je u zapisniku o uviđaju pod stavkom C u rubrici „tragovi koji su naknadno izuzeti”, a odnosi se na trag broj 7, 8 i 9 (koji takođe nijesu pravilno opisani) konstatovao da su ti tragovi izuzeti u Centru bezbjednosti Budva, što je netačno, jer oštećeni nije dolazio u službene prostorije, već su ti tragovi izuzeti od oštećenog u prostorijama Hitne medicinske pomoći u Budvi.

Kriminalistički tehničar P.Z. je prilikom vršenja uviđaja na licu mjesta propustio da postavi razmjernik pored traga broj 6, tačnije papuče, jer nema konstatacije o broju i veličini iste, niti je za istu naveo njene opšte i individualne karakteristike.

Takođe, prilikom fotografisanja traga broj 1, koji se odnosi na kačket pronađen na licu mjesta, nije opisao njegove opšte i individualne karakteristike, niti je koristio razmjernik prilikom uviđaja, jer nije poznata veličina kačketa.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Velimir
Gost
Velimir

HAHhaha,opste karakteristike kacketa
( namjena,boja,materijal,velicina,marka).

markis
Gost
markis

Pocinilac udesa je neko uticajan pa su pokusali da ga zastite!

Slobo
Gost
Slobo

Meni policajac nije htjeo skicu da posalje 5 nedjelja sam ga ceka ja pitam druga sto je ovo on mi rece to ti trazi pare da mu das da bi pozurio to ti je redovna praksa tako eeee moj narode ko nam sluzi ili mi sluzimo policiji?

Dragan
Gost
Dragan

Istina ziva. Redovno se ceka po mjesec dana ne mozes naplatit osiguranje bez toga. Korupcija samo takva!

Hercegovini
Gost
Hercegovini

A lažes očiju mi

Dobrinjac
Gost
Dobrinjac

Sta treba da im se nacrta sve. Imaju sigurno fotodokumentaciju i te iste tragove sigurno jos cuvaju. To neko hoce da oslobodi nekoga krivice i onda trazi propuste u radu.

Sjeverna Koreja
Gost
Sjeverna Koreja

znate li koliko je nasa policija neprofesionalna

Neamamam
Gost
Neamamam

Pozivam medije da ne podliježu pritiscima od strane pojedinaca iz redova policije koji traže da se ne objavljuju ovakve informacije. Ove informacije su veoma bitne da bi gradjani znali I obratili pažnju ako imaju posla sa ovim policajcima.

Rasso
Gost
Rasso

Mislis na gradjane zbog kojih se vrse uvidjaji…

Muda za bubrege
Gost
Muda za bubrege

Ovo je manipulacija narodom, ovoliko detaljisanje umjesto samo da su rekli da ti policajci nece da glasaju za dps.to je sustina.

Tako
Gost
Tako

Mora da si ti baš pametan

Nase ime
Gost
Nase ime

Kapa im dodje glave. Davno su rekli – cizma glavu cuva

Mario
Gost
Mario

Pa što ne držim čizmu na glavu,mjesto kape.☺

Anđelka
Gost
Anđelka

Kaže se :pendrek glavu čuva!

Ups
Gost
Ups

Policija treba da pojaca kontrolu prema svojim pripadnicima …ponasaju se kao njima odgovara u datom trenutku

Rasso
Gost
Rasso

Je li moguce da se ovakav dokument dostavlja medijima i koga to treba da zanima,van Uprave policije, ko je i zbog cega poslat na disciplinsku odgovornost!!!

Fileon
Gost
Fileon

Eto, zanima mene, gradjanina Crne Gore.

CG1
Gost
CG1

@Fileon– tačno, ovo su teme br.1 koje svakog od nas u CG treba da zanimaju jer tu živimo.

...
Gost
...

Fileon
Raspad sistema ,gradjaninu Crne Gore

Bob Rock
Gost
Bob Rock

Slazem se. Ako koga zanima ovakve vijest, dovoljno ke bilo objaviti da je pokrenut postupak bez detaljisanja sta i kako nije uradjeno. Potpuno besmisleno.

Send this to a friend