Hronika

Požar na jahti kod Tivta, povrijeđena jedna osoba

U požaru na jahti kod Tivta povrijeđen je vlasnik plovila Mihajlo Vukas (80) koji je zadobio opekotine prvog stepena, saopšteno je iz Službe zaštite iz spašavanja.

Njega su operativni radnici Porto Montenegra brzo evakuisali sa broda i doveli do obale gdje je čekala ekipa Hitne pomoći koja ga je dalje zbrinula.

U trenutku izbijanja požara na plovilu, osim Vukasa, bili su njegova supruga Mirjana (83) i njihov prijatelj, a oni nijesu povrijeđeni.

Prema nezvaničnim informacijama tokom plovidbe jahte koja je na stalnom vezu u gradskoj lučici Kalimanj, iz motora je počeo da izbija dim, a plamen je ubrzo zahvatio instalacije.

foto: radio Tivat

 

Vukas koji je inače poznati hirurg koji je trenutno u penziji živi Geteborgu istaržnim organima je rekao da je u pitanju kvar na instalacijama zbog čega je jahta nedavno i bila na remontu.

U trenutku izbijanja požara deset metara duga jahta „Kohinoor“ plovila je ispred marine Porto Porto Montenegro ka gradskoj lučici Kalimanj.

Vatrogasci su dojavu dobili u 9.55, a požar je stavljen pod kontrolu oko 10 časova.

Šest vatrogasnih vozila čekalo je na obali, dok je prvi dio akcije na moru izveo protivpožarni bord Jovana uz asistenciju plovila marine.

Požar se gasio vodenim topovima plovila, a intervencijom su rukovodili komandir Barbić uz asistenciju direktora marine Porto Montenegra Toni Braun.

A.G.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Vantage1111
Gost
Vantage1111

Ovo je barkica ovo nije j od jahte

Bokelj
Gost
Bokelj

Žalosno da Boka nema bar jedan protivpožarni remorker jer ipak ovde ima ogroman broj raznih plovila.Šta bi bilo nedaj bože da dodje do požara na nekom od silnih kruzera koji uplovljavaju u Boku.

mojsilović
Gost
mojsilović

Sreća da ih je 6 vatrogasnih vozila čekićalo na obali inače bruka.

veki
Gost
veki

zar je skupo da imaju psa ili kuče kao oni u BAR, vi ste redakcijo o tome pisali i objavili slike miljenika mora i brodova

Misko
Gost
Misko

Možda su se gume zapalile😄

anonimni
Gost
anonimni

Samo da se neka starleta ne osmudi.

Kotor
Gost
Kotor

Ja ne razumijem kako ovolika plovila zovete jahte?

Kotoranin
Gost
Kotoranin

Pa bila je “JAHTA” dok nije izgorela. Sad vise nije ni plovilo.

micasso
Gost
micasso

Ne znam što ne razumiješ? Ali ako ti nije jasno možeš i da izguglaš… Prema Zakonu, našem, a i međunarodnim: “Jahta je plovni objekat namijenjen za razonodu, sport i rekreaciju, dužine veće od 7 metara, a koja nije angažovana u međunarodnoj trgovini.” Kako se u ovom slučaju radi o plovilu dužine 10 metara, svakako se radi o jahti.

Tony Browne
Gost
Tony Browne

Kako ti znaš da nije plovilo bilo angažovano u međunarodnoj trgovini?

micasso
Gost
micasso

Da ti pravo kažem ne znam, a i ne zanima me…

Kotor
Gost
Kotor

Hvala na odgovoru, eto, ne znam. Znaci sve preko 7 m je jahta.

Krsto Zrnov
Gost
Krsto Zrnov

Ne nego ispod 7 metara dubine.

Send this to a friend