Hronika

Prekršajna‌ ‌prijava‌ ‌protiv‌ ‌druge‌ ‌osobe‌ ‌koja‌ ‌je‌ prijetila‌ svešteniku

Foto: Svetigora

Policija‌ ‌u‌ ‌Baru je,‌ ‌postupajući‌ ‌po‌ ‌prijavi‌ sveštenika‌ ‌crkve‌ ‌Sveti‌ ‌Nikola‌ ‌u‌ ‌Baru,‌ ‌Nikole Radovića, ‌saznala‌ ‌da‌ ‌je‌ ‌u‌ ‌incidentu‌ ‌koji‌ ‌se‌ ‌dogodio‌ ‌kasno uveče 21.‌ ‌maja‌‌ ‌učestvovao i Baranin A.L. (23), te je ‌podnijet‌ ‌zahtjev‌ ‌za‌ ‌pokretanje‌ ‌prekršajnog‌ ‌postupka‌ ‌protiv njega.

<<<Uhapšen osumnjičeni zbog prijetnji svešteniku<<<

Iz Uprave policije podsjetili su da je‌ ‌barska‌ ‌policija‌ ‌ranije uhapsila‌ ‌S.K.‌ ‌(20)‌ ‌zbog‌ ‌sumnje‌ ‌da‌ ‌je‌‌ ‌ugrozio sigurnost‌ ‌sveštenika‌.‌ ‌

“Daljim‌ ‌intenzivnim‌ ‌operativnim‌ ‌radom‌ ‌policija‌ ‌je‌ ‌utvrdila‌ ‌da‌ ‌je‌ ‌sveštenika vrijeđao i A.L”, ističu u policiji.

‌Tužilac je ocijenio da‌ ‌u‌ ‌radnjama‌ ‌A.L.‌ ‌nema‌ ‌elemenata‌ ‌krivičnog‌ ‌djela.‌ ‌

“Protiv‌ ‌A.L.‌ ‌je‌ ‌podnijet‌ ‌zahtjev‌ ‌za‌ ‌pokretanje‌ ‌prekršajnog‌ ‌postupka‌ ‌zbog‌ ‌počinjenog‌‌ prekršaja‌ ‌iz‌‌ ‌Zakona‌ ‌o‌ ‌javnom‌ ‌redu‌ ‌i‌ ‌miru”, navode u Upravi policije.

SNP Bar: Dijalog i razumijevanje moraju biti postulati kojima ćemo se voditi

Opštinski odbor Socijalističke narodne partije Bar saopštio je danas da najoštrije osuđuje pokušaj napada na sveštenika hrama Svetog Nikole u Starom Baru, Nikolu Radovića.

“U društvenoj klimi koja se stvorila nakon usvajanja antiustavnog Zakona o vjerskim slobodama, svakodnevnim verbalnim napadima od strane vlasti dat je vjetar u leđa nekima da mogu slobodno vrijeđati i napadati sveštenike. O skandaloznom hapšenju Vladike Joanikija i nikšićkih sveštenika, te šikaniranju beranskih i bjelopoljskih, sve je već rečeno”, navode u toj partiji.

Bar je, ističu, grad solidarnosti i međuvjerskog sklada, pa je najmanje što se može očekivati od ove vlasti i njenih čelnika da osude takav čin atakovanja na sveštenstvo Srpske pravoslavne crkve.

“Nadamo se da je huligana koji vrijeđaju srpski narod i sveštenstvo MCP, i to na Dan nezavisnosti, malo i da će biti procesuirani onako kako po zakonu zaslužuju. Dijalog i razumijevanje moraju biti osnovni postulati kojima ćemo se voditi kako bi Bar zadržao oreol pravog grada koji njeguje različitosti i suživot svih”, poručuju iz SNP Bar.

20

avatar
1000
12
8
0
 
19
PetarBudimo realniCedomir0ĐanaBaki
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Đana
Gost
Đana

Zašto ne prenesete vijest da je sveštenik ponudio da plati kaznu ovom napadaču. Čast je čast, a vlast je vlast. Čast i bruka žive dovijeka.

Baki
Gost
Baki

Ko veli nema turista kod nas a ovi popovi iz Srbije , Bosne …

RIKOSET
Gost
RIKOSET

U MUP-u CG je jak Srpski lobi, zato se ne treba cuditi zasto su ovako azurni , a kada cetnici divljaju nikom nista, uostalom u Baru im policajac predvodi litije.

GoranM
Gost
GoranM

Crnogorski nacionalizam na granici sa fasizmom.

SRK
Gost
SRK

A serbski preša’ sve granice!

Dr xyz
Gost
Dr xyz

A srpski? Sve sto se dogadja u ovoj zemlji ima vezu sa naglasenim srpskim nacionalizmom. Ne pada mi na pamet da branim izgrede, ali ovo je istina koju svi znamo

Cedomir0
Gost
Cedomir0

Ajde, nabroji mi sve žrtve crnogorskog nacionalizma i đe su stradali.

Petar
Gost
Petar

Mnoge su žrtve bile crnogorskog nacionalizma na Golom otoku, samo ti to ne razumiješ. Crnogorski nacionalizam nakon 2sv. rata je zasnovan na UDBI i špijuniranju svakakve vrste. I to nije bilo vezano samo za borbu protiv četnika i staljinovaca, to je išlo puno dublje.

SRK
Gost
SRK

A svještenik kad je litija nije ničiju bezbijednost ugrozio!? Puštajte momka,on se samo brani od dušmana!

Katunjanin
Gost
Katunjanin

Treba osuditi svaki vid nasilnickog ponašanja,to stoji,posebno huskanje mandića na rat i zveckanje oruzjem, to se ne pominje a hapse za komentar nekih bolesnika na fb…

marko
Gost
marko

Pustite momka , brani se od cetnika ..mora kad ga drzava ne brani .
Nijad vise 1918.

Haris
Gost
Haris

Puštite ljude, nema tu elemenata za pokretanje postupka, tako veli tužilac iz Pljevalja u slučaju kada je vrijeđan građanin Emir Pilav dok se komunalni milicajac smijao Emiru u toku napada.

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Ima li ovaj pop crnogorsko državljanstvo?

Fakinerija
Gost
Fakinerija

Odlično, nadam se istoj ekspeditivnosti policije i tužilaštva i kad četnički sveštenci i njihovi sljedbenici napadaju nesrpski narod! A počeli su itekako!

Andjela
Gost
Andjela

Bratanic Ristov!

cikoticka-drack
Gost
cikoticka-drack

prepa se popa a mi se ne bojimo ni popova ni onih njihovih tabanasa i sektasa sto po Baru rici Kosovo i Srbija, nikad vise 1918

Lida
Gost
Lida

E da se oce ovi svestenici povuci u manastire tamo dje im je mjesto nebi bilo problema.Nego oce u politiku i to na vrh ,jada ovoga.Netreba ih dirati ne njih no nikog alu stvarno iritiraju ,oce manjina da vlada vecinom.

Cogito
Gost
Cogito

Ne bi, ne treba….
Sveštenici ne žive u manastirima.

Dr xyz
Gost
Dr xyz

No na ulici?

Budimo realni
Gost
Budimo realni

Живе у кућама као и сви.

Send this to a friend