Hronika

Prekršajne prijave protiv Hodžića, Perovića, Đurišića…

Sa skupa ispred VDT-a, foto: CdM

Podgorička policija podnijela je prekršajne prijave protiv 11 osoba zbog neprijavljenog okupljanja i ometanja službenika ispred zgrade Vrhovnog državnog tužilaštva 11. aprila.

<<<Pokret Odupri se traži da Katnić saopšti ima li krivičnih prijava protiv Đukanovića<<<

Kako je saopšteno iz Uprave policije, protiv Demira Hodžića (32) Sudu za prekršaje je podnijet zahjtev za pokretanje postupka zbog neprijavljivanja javnog okupljanja, dok je protiv  S.R. (55), V.D. (27), D.S. (41), M.K. (58), V.M. (66), N.Č. (53), Džemala Perovića (62), N.G. (30), Danijele Đurišić (51) i Vanje Đurišića (53) podnijet zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog ometanja službenih lica u vršenju zakonskih ovlašćenja.

“Ispred objekta Vrhovnog državnog tužilaštva u Ulici slobode u Podgorici se 11. aprila oko 13.30 časova okupila grupa od oko 40 građana, koju je organizovao D.H. Centru bezbjednosti Podgorica navedeno okupljanje nije bilo prijavljeno, iako je to bila obaveza organizatora u skladu sa Zakonom o javnim okupljanjima i javnim priredbama”, naveli su u policiji.

S obzirom na to da okupljanje nije bilo prijavljeno, podgorička policija je građane više puta upozorila da se mirno raziđu i da svoje javno okupljanje prijave u skladu sa zakonom za naredni period.

“Uprkos upozorenjima policijaca, okupljeni građani se nisu razišli, nakon čega im je shodno zakonu u više navrata izdato naređenje da se raziđu, kojom prilikom su upozoreni na zakonske posljedice”, kazali su u crnogorskoj policiji.

Okupljeni građani su se oglušili i o naređenje, čime su, kažu u Upravi policije, ometali službena lica u vršenju svojih ovlašćenja. Oko 15 časova počeli su da se razilaze.

Obaviješten je državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, koji je kazao da tu nema elemenata bića krivičnog djela, te su službenici podgoričke policije protiv njih podnijeli prekršajne prijave.

“Službenici CB Podgorica preduzimaju dalje aktivnosti na identifikovanju ostalih učesnika ovog javnog okupljanja, radi izjašnjenja nadležnog tužioca o njihovoj krivičnoj ili prekršajnoj odgovornosti”, kazali su iz Uprave policije.

6

avatar
1000
5
1
0
 
6
VelimirPaspalj ZarkoStara PodgoricaBobaHdk
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Velimir
Gost
Velimir

Prevariti će i vas DK, centa vam dati neće i ako glumice svađu sa njim!
Nije narod blesav!

Paspalj Zarko
Gost
Paspalj Zarko

stavis mu bre uslovnu od 2 godine. 4 mjeseca spuz ako ponovi slicno nesto!!

Boba
Gost
Boba

U svakom gradu je neprijavljen skup!

Hdk
Gost
Hdk

A imali kakvih krivicnih prekrsaja za tuzioce?

NBA
Gost
NBA

OMETANJE SLUZBENOG LICA NA DUZNOSTI ,U CIJELOM SVIJETU JE ZATVOR!

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Nije niđe bez u nedemokratskim državama.

Send this to a friend