Hronika

Pretresen stan tjelohranitelja vođe škaljarskog klana

Podgorička policija pretresla je kasno sinoć stan Marka Martinovića (39), tjelohranitelja Jovice Vukotića koji slovi za vođu škaljarskog klana iz Kotora, saznaje Pobjeda.

Pretresom objekta koji koristi Martinović, podgorički policajci nijesu našli ništa nedozvoljeno.

Prema nezvaničnim informacijama, Martinović je odbio saradnju sa policijom i nije htio da im preda ključ od automobila radi daljih provjera. Zato je policija obezbjedila Martinovićevo vozilo do dolaska specijalne ekipe koja će ga prebaciti u danilovgradski forenzički centar.

Pretres stana Marka Martinovića odrađen je u okviru policijske akcije usmjerene na suzbijanje djelovanja organizovanih kriminalnih grupa i bezbjednosno interesantnih osoba.

Službenici Uprave policije, u aktivnostima koje sprovode u borbi protiv organizovanog kriminala, a koje koordinira Sektor kriminalističke policije su, u pet akcija koje su sprovedene u prethodnih 15 dana, pretresli 75 lokacija na jugu i sjeveru, i to na lokacijama koje koriste članovi OKG i njima bliske osobe.

Privedeno je više osoba. Oduzeti su vatreno oružje i municija, hladno oružje, skupocjeni automobili, droga, sredstva komunikacije, ugovori i druga dokumenta, novac i druge stvari.

Više osoba je uhapšeno zbog krivičnih djela u vezi sa zelenaštvom, ilegalnim posjedovanjem oružja i zloupotrebom opojnih droga.

Sve što je oduzeto biće vještačeno u Forenzičkom centru radi utvrđivanja porijekla odnosno eventualne povezanosti sa počinjenim krivičnim djelima.

Martinović se, u policijskim evidencijama, vodi kao bezbjednosno interesantna osoba, a u posljednje vrijeme obezbjeđivao je braću Jovana i Igora Vukotića, koji slove za vođe takozvane “škaljarske grupe“.

Martinović je u nekoliko navrata privođen i protiv njega su podnošene prijave, ali ni jedan od tih postupaka nije okončan. Sredinom decembra prošle godine, Martinović je teško povrijeđen kada je ispod njegovog automobila eksplodirala podmetnuta bomba.

Činjenica da je vatra zahvatila gornji dio Martinovićevog tijela ukazuje da su napadači pogrešno usmjerili pravac eksplozivnog udara.

Prije četiri godine hapšen je zbog sumnje da je učestvovao u pucnjavi u diskoteci “Madam Koko“ u Tivtu. Za ovaj slučaj sudi se njemu i braći Vukotić, a postupak je u toku, ali se on ne pojavljuju na ročištima.

Prije tri godine policija je u njegovom vozilu pronašla oružje, ali je nakon saslušanja kod tužioca pušten na slobodu.

Prije dvije godine hapšen je zbog sumnje da je sa još dvije osobe kamenovao zgradu albanske ambasade u Podgorici.

 

Send this to a friend